شماره ۴۴۸ | ۱۳۹۳ سه شنبه ۱۸ آذر
صفحه را ببند
گزارش «شهروند» از چرایی توقف واگذاری پرسپولیس توسط قوه‌قضائیه
این گره باز شدنی نیست
برخلاف نظر توفیقی عضو هیأت‌مدیره استقلال‌، بعید است این باشگاه خصوصی شود

شهروند| درحالی‌که همه اهالی ورزش و همچنین هواداران 2 تیم استقلال و پرسپولیس با وعده‌های مسئولان وزارت ورزش‌و‌جوانان در ماه های اخیر مبنی بر واگذاری این 2 باشگاه، امیدوار بودند این اتفاق با سرعت خوبی انجام پذیرد ولی ‌به نظر می‌رسد این ماجرا پیچیده‌تر از آن است که حتی مسئولان فکرش را می‌کردند. شنبه هفته جاری اولین جلسه شورای
قیمت گذاری بر استقلال و پرسپولیس برگزار شد اما فعلا برای باشگاه سرخ این روند متوقف شده است و هیچ‌کس هم تقصیر آن را به گردن نمی‌گیرد.
توقف واگذاری پرسپولیس با نامه قوه قضائیه
درحالی همه تصور می‌کردند موانعی که قبلا وجود داشته، از سر راه 2 باشگاه استقلال و پرسپولیس برای قیمت‌گذاری و همچنین واگذاری برداشته شده اما روز گذشته دادسرای عمومی و انقلاب در نامه‌ای به وزارت ورزش و جوانان خواستار توقف روند واگذاری باشگاه پرسپولیس به علت پرونده‌های مفتوح در سال‌های 1390 تا 1392 شد. این خبر ابتدا از سایت باشگاه پرسپولیس و سپس از سوی وزارت ورزش و جوانان اعلام شد تا امیدها برای این اتفاق بزرگ بار دیگر به یأس تبدیل شود.
متهم اصلی قبول نکرد
محمد رویانیان که در ۲۹ شهریورماه ‌سال ۱۳۹۰، مدیر‌‌عامل پرسپولیس شد و در ۲ بهمن ۱۳۹۲ از مدیر‌عاملی پرسپولیس استعفا کرد، درواقع متهم اصلی در این پرونده است. با وجود گذشت تقریبا یک‌سال از خروج از باشگاه پرسپولیس به نظر می‌رسد پرونده‌های مربوط به دوره مدیریت او در جریان است. البته مدیرعامل سابق سرخپوشان این اتهامات به هیچ وجه قبول ندارد: «آقایان در ادعای شفاف‌سازی خود نامه‌ای را که به شعبه 15 کارمندان دولت مربوط می‌شود   برای شفاف‌سازی منتشر کردند اما این شفاف‌سازی نیست. این نامه‌ای که آقایان منتشر کرده‌اند اصلا مربوط به زمان مدیریت سیاسی نمی‌شود. آقایان بدانند مدیران قبلی پرسپولیس هم وکیل دارند و توان شکایت را هم خدا از آنها نگرفته است. خود من وکیل آماده و
گوش تیزی دارم که تمام ادعاهایی را که خادم، سیاسی و سایر افراد در وزارت ورزش و باشگاه پرسپولیس کرده‌اند تبدیل به یک پرونده قطور کرده است.»
انداختن توپ در زمین یکدیگر
درحالی‌که بارها مسئولان وزارت ورزش و سازمان خصوصی‌سازی از تعیین تکلیف باشگاه‌های سرخابی پایتخت تا دی ماه سخن گفته بودند، این‌که هیچ‌کس در این میان از پرونده‌های مفتوح در دادسرا خبری نداشته، عجیب به نظر می‌رسد. حسابرسی از باشگاه پرسپولیس ماه ها قبل انجام شد، پس این‌که چطور هنوز بدهی‌های این باشگاه مشخص نیست و اسناد مالی آن شفاف نشده، جای سوال دارد.
در همین رابطه امیررضا خادم، نماینده تام الاختیار وزیر ورزش در امور خصوصی‌سازی سرخابی‌ها درباره مشکلات رخ داده برای پرسپولیس می‌گوید: «این کار براساس مصوبه قانونی که وجود دارد باید انجام شود و ما همه سازوکارهایی را که در اختیارمان است انجام داده‌ایم. البته اگر منع قانونی و مستنداتی وجود داشته باشد، ما تابع قانون هستیم. درباره نامه‌ای که شعبه مربوطه دادسرا برای ما ارسال کرده باید بگویم رایزنی‌های لازم با ایشان انجام می‌شود، البته این مطلب به سازمان خصوصی‌سازی که متولی این کار است مربوط می‌شود.»
از سویی دیگر علی اشرف عبدالله‌پوری‌حسینی رئیس سازمان خصوصی‌سازی درباره توقف روند واگذاری پرسپولیس می‌گوید: «منبع چنین خبری سازمان خصوصی‌سازی نیست و این خبر را ما تولید نکرده‌ایم. بنابراین هر کسی که این صحبت را مطرح کرده، باید دراین‌باره مستندات ارایه دهد تا مشخص شود این خبر از کجا و توسط چه کسی گفته شده است.»
به نظر می‌رسد مسئولان برای این‌که ماجرای خصوصی‌سازی را به نوعی از سر خود باز کنند، توپ را در زمین دیگری می‌اندازند و قول‌هایی می‌دهند که
 بی جهت مردم را امیدوار به اتفاقات مثبت می‌کند.
زارع: این مسائل فقط بهانه است
جمشید زارع، قائم‌مقام پرسپولیس در دوره مدیریت رویانیان به «شهروند» می‌گوید: «مگر گردش مالی این باشگاه چقدر بوده که هیچ سیستم نظارتی نمی‌تواند آن را حسابرسی کند؟ من نمی‌خواهم بگویم در زمان مدیریت رویانیان که بنده نیز در مقطعی کنار او بودم، همه ‌چیز شفاف بود اما حرفم این است که مسائل مالی طوری نبوده که نشود در یک سال آن را حسابرسی کرد. اینها همه‌اش بهانه است. با توجه به این‌که تمام مدیران سال‌های گذشته پرسپولیس حضور دارند، می‌شود خیلی راحت همه چیز را درست کرد.»
سرنوشت پرسپولیس در انتظار استقلال ؟
با توجه به این‌که قرار بود استقلال و پرسپولیس مراحل خصوصی سازی و واگذاری خود را همزمان دنبال کنند و حتی قیمت‌گذاری این 2 باشگاه به صورت یک جا انجام شود، به نظر می‌رسد سرنوشت پرسپولیس در انتظار استقلال هم خواهد بود. چه بسا این باشگاه آبی پایتخت نیز در اسناد مالی خود ابهاماتی داشته باشد که البته به این مسأله بارها توسط اعضای هیأت‌مدیره فعلی آبی‌پوشان نیز اشاره شده است. با این روند به نظر خصوصی‌سازی باشگاه‌های بزرگ تهران بار دیگر به تعویق خواهد افتاد و حتی قانون نیز که آنها را اجبار به خصوصی شدن تا پایان‌ سال 93 کرده بود، رعایت نخواهد شد.
توفیقی: این مشکل برای استقلال رخ نمی‌دهد
پندار توفیقی، عضو هیأت‌مدیره استقلال در رابطه با این‌که باتوجه به اتفاقی که برای پرسپولیس رخ داده، واگذاری استقلال نیز به تأخیر می‌افتد یا خیر، به «شهروند» می‌گوید:«توقف واگذاری پرسپولیس مربوط به ماجرای ادعای شرکت صدرا سیستم می‌شود که در دوران مدیریت رویانیان و فتح‌الله‌زاده توافقنامه‌ای را با باشگاه های پرسپولیس و استقلال امضا کرده است. این شرکت هم‌اکنون نسبت به این 2 باشگاه ادعای مالکیت دارد اما تفاوت استقلال این است که فتح‌الله‌زاده در اواخر‌ سال گذشته این قرارداد را به صورت یکطرفه از سوی باشگاه استقلال فسخ کرده است.» وی همچنین می‌افزاید:«با این وضع فکر نمی‌کنم مشکل پرسپولیس برای استقلال هم رخ دهد اما طبیعتا چون این 2 باشگاه قرار است همزمان واگذار شوند، کار استقلال نیز به تعویق می‌افتد. البته سازمان خصوصی‌سازی در آخرین صحبت هایی که ما داشتیم، اعلام کرده تا پایان آذر قیمت‌گذاری و سپس واگذاری را انجام می‌دهند. آنها حتی برای بدهی‌های پنهان باشگاه نیز فرمولی طراحی کرده‌اند که خریدار جدید باید آنها را بپردازد.»


تعداد بازدید :  243