رئیس اتحادیه مرغداران گوشتی خراسان رضوی گفت: میتوان با اعمال روشهای دیگر درمان قطعی برای مشکلات و معضلات مرغداران کشور پیشبینی کرد.
علی مظفری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه تصمیمگیری در زمینه جلوگیری از واردات مرغ از دیگر استانها توسط ستاد تنظیم بازار صورت میگیرد، اظهار کرد: جلوگیری از واردات منجر به تعادل قیمتها میشود و این موضوع علاوهبر تولیدکننده به نفع مصرفکننده نیز هست.
وی بیان کرد: بهطور معمول مرغ از استانهای گلستان و مازندران وارد خراسانرضوی میشود. وضع جوجهریزی در مرغداریهای این دو استان به دلیل اینکه در شرایط آب و هوایی بهتری هستند، مطلوب بوده و درنتیجه قیمت تمام شده مرغ در واحدهای تولیدی این استانها نسبت به خراسان رضوی کمتر است. وقتی مرغ را از دیگر استانها وارد میکنیم، مرغدار بیش از هر کسی متضرر میشود.
وی تصریح کرد: شرایط بازار به شکلی است که شرکت پشتیبانی امور دام برای جلوگیری از ضرر و زیان خود، مرغ منجمدی که خریداری کرده و تاریخ مصرفش درحال انقضاء است را بهطور همزمان وارد بازار کرده و در این میان ضرر اصلی به تولیدکنندگان و مرغداران وارد میشود.
مظفری خاطرنشان کرد: قیمت مرغهای وارد بازار شده توسط شرکت پشتیبانی امور دام به مراتب کمتر از قیمت تمام شده تولید آنهاست و این موضوع خطر تعطیلی واحدها را به دنبال داشته و تولید مرغ را در کشور با مخاطره روبهرو میکند.
رئیس اتحادیه مرغداران گوشتی خراسانرضوی با اشاره به دپوی 160هزار تن گوشت مرغ منجمد توسط شرکت پشتیبانی امور دام در سراسر کشور، اظهار کرد: متاسفانه این شرکت برای جلوگیری از زیان، مرغهای منجمد را زیر قیمت وارد بازار میکند.
وی افزود: عملکرد شرکت پشتیبانی امور دام بهطور موقت رضایتبخش است زیرا مانند یک مسکن عمل کرده و درد را تسکین میدهد اما اثر بیماری ماندگار است. در صورتی که میتوان با اعمال روشهای دیگر درمان قطعی برای مشکلات و معضلات مرغداران کشور پیشبینی کرد.
مظفری درخصوص دلیل مازاد تولید مرغ در استان و کشور گفت: برنامههای کشور برای ایجاد مرغداریها و افزایش ظرفیت تولید، براساس برنامه توسعه مهمترین دلیل این موضوع است اما متاسفانه برای زمان بعد از رسیدن به هدف در برنامه توسعه فکری نشده و اینک مصرف سرانه مرغ در کشور به اندازه میزان تولید پیشبینی شده هست یا خیر باید در نظر گرفته میشد. اینکه آیا تولید با استانداردهای خارجی همخوانی داشته و علاوهبر افزایش کمی از نظر سرانه مصرف دان و راندمان تولید، کاری انجام شده، در این میان اهمیت زیادی دارد.
رئیس اتحادیه مرغداران خراسان رضوی، ضریب تبدیل در مرغداریهای ترکیه را 1.7 کیلوگرم خواند و گفت: ضریب تبدیل در ایران 2.1 کیلوگرم است، یعنی به ازای مصرف 2 کیلو و 100 گرم دان یک کیلوگرم گوشت مرغ تولید میشود و این نشان میدهد که مصرف دان در ایران نسبت به ترکیه 400 گرم بیشتر است. این امر موجب افزایش قیمت تمام شده مرغ و کاهش توان رقابت توسط مرغداران کشور در بازارهای جهانی میشود.
مظفری با تأکید بر لزوم استانداردسازی ضریب تبدیل و سرانه مصرف مرغ در کشور، تصریح کرد: شناسایی بازارهای هدف برای انجام صادرات در کشور مغفول مانده یا توجه کمتری به آن شده که باید فکری به حال این موضوع شود.