نتایج آزمایشهای سازمان جهانی بهداشت نشان میدهد که مصرف گوشتهای نپخته بهویژه گوشت خوک، نوشیدن آبهای آلوده به تخم کرم کدو یا بهداشت ضعیف عمدهترین عامل آلودگی انسان به عفونت ناشی از کرم کدو است که در ابتلا به صرع نقش دارد.
به گزارش سازمان بهداشت جهانی، طبق اعلام این سازمان عفونت سیستم عصبی مرکزی به کرم کدو عامل اصلی ابتلا به صرع در جهان است.
این سازمان افزود: مصرف گوشت نپخته بهویژه گوشت خوک و نوشیدن آبهای آلوده به تخم کرم کدو و بهداشت ضعیف عمدهترین عامل بروز بیماری «نوروسیستی سرکوسیس» است؛ این بیماری نوعی عفونت در سیستم عصبی مرکزی بدن انسان است.
کرم کدوی خوکی (تنیا سولیوم) در ابتلا به این بیماری نقش دارد. در این بیماری کیستهایی در مغز و ستون فقرات انسان ایجاد میشود که عامل اصلی صرع است.
درصورتیکه این عفونت درمان نشود، وضع جدیتر به نام سرکوسیس بروز میکند که با حمله لاروهای این کرم به بافت بدن بروز میکند.
زمانی که لارو در سیستم عصبی مرکزی، ماهیچهها، پوست و چشم ایجاد میشود منجر به ایجاد نوروسیستی سرکوسیس میشود که شدیدترین شکل بیماری سرکوسیس است و عامل اصلی بروز صرع به شمار میرود.
براساس آمارهای این نهاد، درحال حاضر بیش از 50میلیون نفر از مردم جهان به بیماری صرع مبتلا هستند که 80 در صد از این بیماران در کشورهای توسعهیافته جهان زندگی میکنند.
به گزارش این نهاد بینالمللی نزدیک به 40میلیون نفر از مردم کشورهای توسعهیافته به این بیماری مبتلا هستند.
صرع مجموعهای از اختلالات عصبی مزمن است که با حمله عصبی بروز میکند. این حملات ممکن است بسیار خفیف و غیرقابل شناسایی یا طولانی مدت و با لرزش شدید همراه باشد.
این بیماری در بیشتر موارد دلیل مشخصی ندارد اما در برخی افراد به دلیل آسیب مغزی، سرطان مغز و سوءاستفاده از دارو و الکل بروز میکند.