شهروند| مرتضی سلیمی، رئیس سازمان امدادونجات هلالاحمر در حاشیه برنامه تحویل کمکهای صلیبسرخ آلمان به سیلزدگان استانهای کشور، درباره روند امدادرسانی در استانهای درگیر این بحران عنوان کرد: «امدادرسانی در استان لرستان سرعت بیشتری گرفته است و توزیع دفترچهها کمک کرد که کمکرسانی سریعتر انجام شود. تیمهای عملیاتی در جهت توزیع اقلام بیشتر شدند که باز شدن راه معمولان و پلدختر در سرعت گرفتن امدادرسانی تاثیرگذار بود.» رئیس سازمان امدادونجات با اشاره به امدادرسانی هوایی توضیح داد: «بالگردها هم در مناطق حضور دارند؛ به روستاهایی که دسترسی زمینی و جادههای آنها از بین رفته است، از طریق هوایی امدادرسانی و کمکرسانی صورت میگیرد.» به گفته سلیمی، کمکهایی که تاکنون توسط دیگر کشورها تحویل جمعیت شده است شامل40 فروند قایق و تجهیزات انفرادی عمان بوده و هلالاحمر کویت محمولهای را تحویل داده است و خریدی هم در منطقه برای کمکرسانی به سیل کشور ما انجام میدهد که شامل 100 دستگاه پمپ مکنده جهت تخلیه منازل مسکونی و2هزار بسته غذایی وهزار تخته چادر و تقریبا دوهزار پتو است.
سلیمی ادامه داد: «دو دستگاه تصفیه آب هم کشور سوییس به ایران تحویل داده است. هلالاحمر ترکیه 5 کامیون اقلام زیستی به جمعیت ایران تحویل داده بود که در منطقه سیلزده استان گلستان توزیع شد. اقلام زیستی و بهداشتی هلالاحمر کشور ترکیه در کمک به سیل زدگان کشورمان توسط ۵ کامیون شامل ۳۲۰ دستگاه چادر، ۱۰۰۰ عدد ملحفه، ۱۰۰ عدد کیت بهداشتی، ۱۶۲۵ تخته پتو، ۳۶۰ ست آشپزخانه و ۶۰ عدد چراغ والور ارسال شده است.»به گفته این مسئول هلالاحمر، بقیه کشورها هم اعلام آمادگی کردهاند، اما تاکنون اقلامی به ما نرسیده است. فقط اطلاع داریم که اقلام کمکی صلیبسرخ ارمنستان در راه است. وی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه تجهیزات بینالمللی چه زمانی به مناطق سیلزده ارسال میشود، گفت:«از تجهیزات گفته شده، 20 فروند قایق روز یکشنبه به استان خوزستان و مابقی به مازندران و گلستان ارسال خواهد شد.»
خوزستان این روزها همچنان با خطر طغیان رودخانهها و سیل مواجه است؛ سلیمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مهمترین تدابیر برای جلوگیری از خسارتها از سوی جمعیت هلالاحمر چه بوده است، خاطرنشان کرد: «تخلیه اضطراری مهمترین کار برای روستاهای در خطر سیل است که این روزها انجام میشود. اسکان اضطراری در مرحله بعد در اردوگاههای بنا شده توسط هلالاحمر انجام میشود. با توجه به حجم جمعیت ساکن در این روستاها، باز هم مهمترین کمک در نخستین قدم تخلیه اضطراری است که نقش زیادی در کاهش تلفات خواهد داشت.»
بدون شک پاسخگویی به بحرانی با این وسعت به همکاری همه دستگاهها و نهادهای کشور نیاز دارد؛ همانطور که این هفتهها ارتش و سپاه و دیگر نهادها در کنار امدادگران و تلاشگران هلالاحمر بودهاند. سلیمی درباره همکاری هلالاحمر با دستگاههای دولتی و غیر دولتی در پاسخگویی به بحران سیل گفت: «اعضای ستاد بحران همه در این زمینه در تلاش هستند؛ این اعضا به غیراز هلالاحمر اغلب دولتی هستند و همه در تلاش برای ارایه بهترین خدمات به مردم آسیبدیده هستند. همانطور که میدانید 40هزار نفر نیاز به اسکان در اردوگاهها دارند؛ استفاده از ظرفیت ورزشگاهها، مدارس و مساجد و توزیع غذای گرم در تمام اردوگاهها نشاندهنده هماهنگی بین بخشی بسیار خوبی به همه دستگاههاست. هر کدام به سهم خود و در همکاری نزدیک با یکدیگر سعی میکنیم آلام این مردم آسیبدیده کمتر شود و بهزودی این روزهای سخت بحرانی سپری شود.»