مديرعامل شركت ملي حفاري ايران گفت: بیش از 50درصد دستگاهها و قطعات موردنیاز صنعت حفاری کشور از طریق صنعتگران داخلی تأمین میشود.
«حيدر بهمني» افزود: براي سفارشهايي كه داخل كشور به سازندگان ميدهيم تحريم يكي از عوامل تأثيرگذار در ديركرد تحويل قطعه يا دستگاه موردنياز است.
وی اضافه کرد: درباره صحبتهايي كه اخيرا درباره سفارش ندادن قطعات صنعت حفاري به توليدكنندگان داخلي در رسانهها مطرح ميشود، بايد گفت اين مسأله بهطور كامل صحت ندارد زيرا اكنون بيش از 50درصد دستگاهها و قطعات موردنياز صنعت حفاري كشور از طريق صنعتگران داخلي تأمين ميشود اما بايد پذيرفت برخي مشكلاتي كه از تحريم در داخل كشور به وجود آمده است باعث شده در تحويل دستگاهها تأخير بيفتد.
بهمني درباره دكلهاي حفاري كه به جهاد دانشگاهي سفارش داده شده است اظهار کرد: به جهاد دانشگاهي كه نسبت به توانمنديهايشان شك و شبههاي وجود ندارد 2 دستگاه حفاري را بالغ بر 4سال است كه سفارش دادهايم ولي هنوز به دست شركت ملي حفاري ايران نرسيده است كه اين قطعا به ضرر توليد داخلي كشور است.
بهمني درخصوص دستگاههاي حفاري كه در كشور در حال فعاليت هستند نیز توضيح داد: در بيش از 11 استان كشور، 74 دستگاه حفاري درحال حفر چاه هستند كه از اين ميزان 45 دكل در مناطق نفتخيز جنوب فعال هستند؛ حدود 20 دكل نيز در خوزستان مشغول به كار اند و مابقي در سراسر كشور درحال رسيدن به نفت هستند.
مديرعامل شركت ملي حفاري ايران ادامه داد: تلاش ما بر اين است كه تحريمها را بياثر كنيم و به سمت بوميسازي توليدات داخلي پيش برويم و در اين رابطه شك نداريم شركتهاي داخلي توانا و فعال اين موضوع را به سرانجام ميرسانند. بهطور مثال درحال حاضر از 5 دستگاه حفاري ساخته شده توسط شركتهاي ماشينسازي اراك؛ صنايع شيراز و نيكپي خوزستان در كشور استفاده ميكنيم.
نمايشگاه تخصصي ساخت تجهيزات صنعت نفت و توليدات داخلي در اهواز اكنون فرصتي به شركتهاي خارجي و داخلي داده تا با همفكري و تعامل بيشتر راهحلي بيابند تا ديگر شاهد بدقوليهاي احتمالي توسط شركتهاي داخلي نباشيم.
بومیسازی 2200 قلم کالای نفت
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب از بومیسازی 2هزار و 200 قلم کالای کاربردی صنعت نفت در 9 ماه امسال توسط بخش خصوصی با حمایت این شرکت خبر داد.
به گزارش روابطعمومی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، بیژن عالیپور در نمایشگاه تخصصی صنعت نفت خوزستان با بیان این مطلب، گفت: ارزش این اقلام 850میلیارد ریال است که ساخت آنها از سوی سازندگان داخلی افزون بر 900میلیارد ریال صرفهجویی ارزی داشته است.
وی افزود: دوسوم مجموع اقلام ساخته شده توسط صنعتگران استان خوزستان بوده است که نقش قابلتوجهی در تأمین نیازهای صنعت نفت دارند.
عالیپور تصریح کرد: نگاه به دستاوردهای شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب نشاندهنده این واقعیت است که این شرکت در توسعه ساخت داخل در سطح صنعت نفت پیشگام بوده است.
نمایشگاه ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان از ١٥ تا ١٨ آذرماه با حضور حدود 250 شرکت سازنده قطعات و تجهیزات، مراکز علمی و پژوهشی، شرکتهای دانشبنیان و شرکتهای تابع وزارت نفت در محل دایمی نمایشگاه بینالمللی اهواز دایر است.
رونمایی 5 تجهيز ساخت
با حضور «رکنالدین جوادی» معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، 5 تجهيز استراتژيك ساخت داخل در غرفه شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در نمایشگاه صنعت نفت خوزستان رونمایی شد.
از اين تجهيزات 4 قلم در زمینه ماشینآلات فرآیندی و یک مورد مربوط به اقلام حفاري است كه با حمايت اين شركت توسط شركتهاي داخلي بخش خصوصي بوميسازي شده است.
این تجهیزات شامل روتور كمپرسور بورسيگ، نشت بند لانه زنبوري (HONEY COMB )، نشت بند گازي خشك (D.G.S.)، فوران گير چرخشي سر چاهي و مجموعه استافينگ باكس كمپرسور است.
همچنین سه دستگاه مهم کاربردی در صنعت حفاری شامل تازهترین لوله مغزی سیار، یونیت نمودارگیری دریایی و پمپ گل (PT ١٤٠٠) در غرفه شرکت ملی حفاری ایران رونمایی شد.
نمایشگاه ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان از ١٥ تا ١٨ آذرماه در محل دایمی نمایشگاه بینالمللی استان خوزستان در اهواز دایر است.
چهار همایش فنی و کاربردی در نمايشگاه تخصصي ساخت تجهيزات نفت خوزستان نیز برگزار ميشود. که شامل همایشهای معرفي مالتي روتورهاي شبه مركز تحقيقات مكاترونيك و كاربردهاي آن در صنعت نفت، نرمافزار شبيهسازي سيستمهاي حفاظت كاتديك شبكههاي لوله، نانو بيوتكنولوژي از سطح تا مخازن نفت و گاز و معرفي نرمافزار شبيهساز مخازن هيدروكربوري فارس 2 است.