شماره ۴۴۶ | ۱۳۹۳ يکشنبه ۱۶ آذر
صفحه را ببند
وزیر ارتباطات: به فضای شخصی افراد کاری نداریم اما کاربران باید احراز هویت شوند
فروش سیم‌کارت به زیر 18‌سال ممنوع
اعتراف وزیر به کم‌فروشی شرکت‌های اینترنت خانگی قطعی اینترنت وزیر راه را هم عاصی کرده است

شهروند| محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست مطبوعاتی که پیش از ظهر روز شنبه درخصوص سلامت اداری و مبارزه با فساد برگزار شد، به سوالات مختلف خبرنگاران درخصوص سرعت اینترنت، اختلالات موبایلی، قاچاق ترافیک، مزاحمت‌های تلفنی و سیم‌کارت‌های فعال در بازار پاسخ داد. او با اخبار تازه‌ای به میان خبرنگاران آمده بود و ضمن اشاره به جزییات بودجه 94 از ممنوعیت فروش سیم‌کارت به زیر 18سال خبر داد.
درگیر ی ذهن مشترک با  پیامک‌ تبلیغاتی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سوالی مبنی بر پیامک‌هایی که گاهی اپراتورها ناخواسته برای مشترکان خود فرستاده و در قبال آن هزینه‌ای برای کاربر در نظر می‌گیرند، اظهار کرد: هیچ شرکتی حق ندارد بدون رضایت مشترک پیامکی را برای او فرستاده و از کاربر هزینه دریافت کند، به‌طور معمول اپراتورها پیامکی را برای کاربران خود ارسال می‌کنند و در قالب آن به مشترک اطلاع می‌دهند که اگر مایل به استفاده از خدمات خاص در قالب پیامک است این موضوع را اطلاع دهد و این موضوع هم اعلام می‌شود که برای به ازای دریافت هر پیامک چه رقمی از حساب کاربر کسر می‌شود. او ادامه داد: تاکنون هم غیراز این موضوع نداشته‌ایم و این گونه اعلام نشده است که اپراتوری بدون اجازه مشترک نسبت به ارسال پیامک‌های دارای هزینه اقدام کند. بر همین اساس به‌طورکلی کاربران برای پیامک‌های تبلیغاتی هیچ پولی نمی‌پردازند. واعظی ادامه داد: با این وجود این پیامک‌ها وقت و ذهن مردم را درگیر می‌کند و بر همین اساس ما هم با آنها موافق نیستیم.
فروش سیم‌کارت به زیر 18‌سال ممنوع
وی درباره تأثیرات سوئی که ممکن است برای از این پیامک‌ها روی نوجوانان داشته باشد توضیح داد: براساس قوانین فروش سیم‌کارت به افراد کمتر از 18‌سال ممنوع است و اکنون اگر فردی با سنی کمتر از این دسترسی به تلفن همراه دارد قاعدتا این تلفن از سوی خانواده برای او تهیه شده است و لازم است خانواده‌هایی که برای فرزندانشان تلفن همراه خریداری می‌کنند مشکلات مختلف مربوط به آن را مدنظر داشته باشند. وی درعین‌حال از تدوین آیین‌نامه‌ای برای موبایل نوجوانان در سازمان تنظیم مقررات خبر داد.
کاربران اینترنت احراز هویت  می‌شوند
وی اظهار کرد: با تلاش‌هایی که صورت گرفته، در آینده شرایط به گونه‌ای خواهد شد که در حوزه اینترنت افراد حتما پیش از ورود به فضای مجازی احراز هویت می‌شوند و کاربری با هویت نامشخص در این شبکه نخواهیم داشت. واعظی ادامه داد: متأسفانه گاه ممکن است در حوزه جعل و سوءاستفاده در فضای مجازی مشکلاتی پیش آید که با احراز هویت امکان پیگیری تمام این موضوعات وجود خواهد داشت. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به این‌که آیا این موضوع به معنای آن خواهد بود که تمام فعالیت‌های افراد در فضای اینترنت رصد خواهد شد، تصریح کرد: ما به حریم خصوصی افراد کاری نخواهیم داشت. بلکه تلاش بر آن است که تمام افرادی که از اینترنت استفاده می‌کنند با هویت مشخص وارد این فضا شوند. ما به هیچ عنوان اين را  نمی‌خواهیم و در دولتی که شعار آن حقوق شهروندی است قرارنيست ارتباط مردم رصد شود.
تعطیلی فروش فله‌ای سیم‌کارت
واعظی درخصوص سیم‌کارت‌های فعالی که گاه در بازار ارایه می‌شوند و برای خرید آنها کاربر ملزم به احراز هویت نیست، توضیح داد: تمام سیم‌کارت‌های موجود در بازار لازم است هویت داشته باشند و افراد پیش از خرید آنها مشخصات خود را به‌طور کامل وارد کنند. البته در گذشته تمام اپراتورها در دوره‌ای خاص شروع به فروش فله‌ای سیم کارت کرده‌اند. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات یادآور شد: در دوره‌ای نیز سیم‌کارت‌ها بسیار زیاد و حتی می‌شد از هر دکه‌ای بدون ارایه مشخصات و احراز هویت به راحتی سیم‌کارت خرید اما اکنون این روند کاهش پیدا کرده است. البته نمی‌خواهیم به گونه‌ای اقدام کنیم که مردم اذیت شوند اما با این حال جلوی این مشکل گرفته خواهد شد.
قاچاق نیمی از مکالمه‌های بین‌الملل
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به سوالی که درباره قاچاق مکالمه پرسیده شده بود، توضیح داد: درحال حاضر بیش از 700 شرکت ‌ای اس پی درحال فعالیت هستند که البته اکثر این شرکت‌ها شرکت‌هایی هستند که سالم کار می‌کنند و ما هم ارتباط خوبی با آنها داریم و حتی در تلاش هستیم که در پروانه‌های جدید آنها را تقویت کنیم. اما به‌هرحال در میان این شرکت‌ها برخی هم به جای ارایه خدمات به مردم کار قاچاق ترافیک انجام می‌دهند که ما در تلاش هستیم که ابتدا از طریق خود صنف این موضوع را پیگیری کنیم و اگر این شرکت‌ها تغییر رویه ندادند با توجه به آن‌که شناسایی هم شده‌اند پروانه آنها را ابطال کنیم. واعظی درعین‌حال یادآور شد: در دوره‌ای حجم فعالیت‌های این شرکت‌ها به گونه‌ای بود که به اندازه‌ای که تماس‌های مجاز برقرار می‌شد به همان اندازه هم ترافیک قاچاق می‌شد اما اکنون با پیگیری‌های صورت‌گرفته این رقم کمتر شده و از 50–50 به 65-35 رسیده است.
 شرکت‌های اینترنت کم‌فروشی می‌کنند
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به سوالی که درخصوص کم‌فروشی‌های اینترنت مطرح شده بود، اظهار کرد: یکی از وظایف اصلی تنظیم مقررات این است که به حقوق مردم رسیدگی کرده و جلوی این موارد را بگیرد. وی ادامه داد: اکنون درخصوص اینترنت موبایل بسته‌های متعددی ارایه می‌شوند که این بسته‌ها شرایط را
 به گونه‌ای می‌کند که افراد می‌توانند با هزینه‌های کمتر از اینترنت استفاده کنند و در این حوزه نه‌تنها اپراتورها کم‌فروشی نمی‌کنند بلکه برای جذب مشترک تلاش‌های متعددی را نیز دارند. اما درخصوص اینترنت پرسرعت خانگی من نیز موافقم در برخی شرکت‌های کم‌فروشی‌هایی صورت می‌گیرد.
مزاحمت‌های تلفنی برای وزیر
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش دیگری از صحبت‌های خود به ارایه توضیحاتی درباره
مزاحمت های تلفنی پرداخت و در پاسخ به سوالی مبنی بر آمار مزاحمت‌ها عنوان کرد: مزاحمت‌های تلفنی زیاد رخ می‌دهد، اما در بسیاری از موارد پیگیری آنها درخواست نشده و موضوع به ما منعکس نمی‌شود، بر همین اساس نمی‌توان آماری در این زمینه منتشر کرد. وی ادامه داد: خود من نیز شماره‌ای را از 20‌سال پیش تاکنون دارم اما با این وجود گاهی مزاحمت‌هایی دارم.
نمره دادن کار دولت قبل بود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به سوالی که مبنی بر نمره‌ای که وی به دولت الکترونیک می‌دهد، اظهار کرد: نمره دادن مربوط به دولت قبل بود، هنوز دولت الکترونیک عملیاتی نشده و درحال حاضر ما درحال فراهم کردن بسترهای مربوط به‌ آن هستیم. واعظی در ادامه در پاسخ به سوالی که درباره اختلالات اینترنت و موبایل مطرح شده بود توضیح داد: ‌سال گذشته به غیر از کاربران موبایلی 3.5‌میلیون نفر کاربر در خانه‌ها و محل کار خود به ADSL دسترسی داشته‌اند؛ زمانی که ما کار را شروع کردیم بسیاری از مردم مدت‌ها در نوبت ADSL بودند و نسبت به این‌که نمی‌توانند این خدمات را دریافت کنند اعتراض‌هایی داشتند و اکنون تعداد کاربران اینترنت دو برابر شده و با ورود نسل‌های 3 و 4 این رقم همچنان افزایش پیدا خواهد کرد اما درباره کیفیت اینترنت و خدماتی که به مردم ارایه می‌شود. وی ادامه داد: ما اکنون یک گروه را گذاشته‌ایم تا شبکه جدیدی را طراحی کنند اما به‌طور همزمان لازم است مشکلات شبکه را هم برطرف کرده و توسعه شبکه را نیز مدنظر داشته باشیم. بر همین اساس من نمی‌توانم به مردم قول بدهم که از فردا تمام مشکلات حل می‌شود، البته اگر مردم هم اعتراضی دارند حق با آنهاست چرا که حتی خود من وزیر هستم زمانی که اینترنتم به یک باره قطع می‌شود، اعصابم خرد می‌شود البته اکنون چند ماهی است که مشکلات کمی کمتر شده است.


تعداد بازدید :  233