معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: 28میلیارد ریال اعتبار بهمنظور حمایت از بیماران صعبالعلاج استان اختصاص یافته که این بسته حمایتی از ابتدای آذرماه جاری درحال اجراست. سیاوش بیرانوند در شانزدهمین نشست ستاد اجرایی استانی برنامه تحول نظامسلامت افزود: بسته حمایتی بیماران صعبالعلاج از بستههای بسیار خوب حمایتی برنامه تحول نظام سلامت کشور محسوب میشود.
وی اظهار داشت: حمایت از بیماران صعبالعلاج یکی از اقدامات مهم متولیان سلامت است که سال گذشته با اعتباری معادل 8میلیارد ریال اجرا شد.
به گفته وی، همزمان با اجرای طرح تحول نظام سلامت، 80میلیارد ریال بهمنظور کاهش میزان پرداختی بیماران در این استان اختصاص یافته است.
وی اضافه کرد: همچنین با اجراییشدن این برنامه و در رابطه با بستههای حمایتی آن، دانشگاه علومپزشکی لرستان اقدامات وسیعی را انجام داده است.
وی اظهار داشت: با اختصاص 80میلیارد ریال و کاهش میزان پرداختی، بیماران بستری در بیمارستانهای وابسته به دانشگاه حداکثر 10درصد از کل هزینههای بستری را پرداخت میکنند.
وی تصریح کرد: همچنین روستاییان، عشایر و بیماران تحتپوشش سازمانهای حمایتی ازجمله نهاد کمیته امداد امام(س) و بهزیستی نیز حداکثر 5درصد پرداخت میکنند.
وی با اشاره به کاهش پرداختی بیماران بستری به 10درصد کل هزینهها در تأمین لنز، پیچ و پلاکهای ارتوپدی و سایر تجهیزات پزشکی گفت: تأمین تجهیزات و دارو با عقد قراردادهای لازم خرید خدمت از بخش خصوصی با تعرفه دولتی یا نزدیک به تعرفه دولتی (در موارد استثنایی و خاص)، تدوین فارماکوپه بیمارستانها و ثبت اطلاعات آنلاین در سامانه سپاس از برکات اجرای این بسته حمایتی است.
دکتر بیرانوند با بیان اینکه هزینههای تشخیصی شامل امآرآی، سیتیاسکن و آزمایشات نیز کاهش یافته، اضافه کرد: همزمان با آغاز اجرای طرح تحول نظام سلامت در کشور و استان، 6میلیارد ریال بهمنظور حضور پزشکان متخصص مقیم، به این استان اختصاص یافته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی:
طرح تحول در بخش بهداشت لرستان
با 60میلیارد ریال اعتبار اجرا میشود
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت استان در آینده نزدیک با 60میلیارد ریال اعتبار اجرا میشود.
بهرام نظری در شانزدهمین نشست ستاد اجرایی استانی برنامه تحول نظام سلامت در لرستان از آغاز برنامه تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت خبر داد و افزود: درآیندهای نزدیک، برنامه تحول نظام سلامت که از نیمهدوم اردیبهشتماه سال جاری در حوزه درمان آغاز شده بود و با اجرای آن تحولات عظیمی در درمان ایجاد شد، بهزودی در حوزه سلامت نیز آغاز خواهد شد.
وی اظهار داشت: برای اجرای این برنامه مهم و تحولساز در حوزه بهداشت بیش از 60میلیارد ریال تخصیص یافته که این اعتبار بهحساب دانشگاه واریز شده و منتظر دستور مقاماتارشد وزارت بهداشت برای شروع این برنامه در حوزه بهداشت هستیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: با آغاز برنامه تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت، ساکنان حاشیهنشین شهرهای بزرگ استان ازجمله خرمآباد و بروجرد و همچنین ساکنان شهرهای با جمعیت 20 تا 50 هزار نفر از خدمات برنامه تحول نظام سلامت درقالب پایگاههای سلامت بهرهمند خواهند شد.
10هزار انشعاب گاز جدید
در لرستان نصب شد
مدیرعامل شرکت گاز لرستان گفت: 10هزار انشعاب جدید گاز شهری و روستایی امسال در استان نصب و در این راستا بیش از 400 کیلومتر شبکه گاز اجرا شده است.
حشمتالله شمس خرمآبادی افزود: هماکنون تعداد مشترکان گاز استان بیش از 400هزار است.
وی اظهار داشت: تاکنون 5هزار کیلومتر شبکهگذاری در استان انجام شده و حدود 192هزار انشعاب نیز نصب شده و درمجموع گازرسانی به 22شهر و 500 روستای استان نیز از ابتدای تأسیس شرکت گاز استان لرستان تاکنون انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه هماکنون بیش از98درصد جمعیت شهری و 42درصد جمعیت روستایی استان از گاز طبیعی بهرهمند هستند، تصریح کرد: تمامی شهرهای بزرگ و پرجمعیت استان بهطور کامل از نعمت گاز برخوردار شدهاند و گازرسانی به سایر شهرها نیز در مراحل مختلف اجرا، طراحی و مطالعه است.
وی درخصوص گازرسانی به روستاها نیز اظهار داشت: علاوه بر روستاهایی که هماکنون به شبکه گاز متصل هستند، گازرسانی به بیش از 200 روستای دیگر نیز در مرحله اجراست و تلاش مجموعه شرکت گاز استان توسعه گازرسانی در استان است.
شمس خرمآبادی تصریح کرد: با اجرای طرحهای گازرسانی روستایی، کمبودهایی که در این بخش نسبت به میانگین کشوری وجود دارد بهتدریج برطرف میشود و درصد جمعیت روستایی برخوردار از گاز در استان به میانگین کشوری خواهد رسید.