هشدار بروز بیماری آنفلوآنزای پرندگان
مرغداران تلفات را جدی بگیرند
معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی خراسانرضوی گفت: از تمامی مسئولان بهداشتی و مدیریت واحدهای پرورش طیور استان میخواهیم موارد بروز تلفات غیرعادی در واحدهای مرغداری را گزارش دهند.
محمد رشتیباف در گفتوگو با مهر با اشاره به مواردی از بروز بیماری آنفلوآنزای فوقحاد پرندگان در کشورهای همسایه شمالی و برخی از کشورهای اروپایی، افزود: پرندگان مهاجر، همواره بهعنوان یکی از عوامل اصلی در انتقال اجرام بیماریزا حایزاهمیت بوده و میتوانند نسبت به انتقال عامل بیماری بین کشورها اقدام کنند.
معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی خراسانرضوی بیان کرد: با توجه به آغاز فصل سرما و تغییرات آب و هوایی، زمینه برای بروز بیماریهای تنفسی طیور، نظیر آنفلوآنزا مهیاست.
وی ادامه داد: به همه متصدیان واحدهای مرغداری تأکید میشود، ضمن رعایت اصول بهداشتی، قرنطینهای و بیمهکردن کلیه طیور پرورشی تحت مدیریت خود در صورت مشاهده هرگونه تلفات غیرعادی مراتب را از طریق سامانه ارتباطی ۱۵۱۲ یا سامانه پیامکی ۳۰۰۰۰۱۵۱۲ به ادارهکل دامپزشکی استان گزارش کنند تا اقدام لازم از سوی واحدهای عملیاتی مربوطه در این زمینه بهعمل آید.
زیتون زنجان قربانی نوسان قیمت
رئیس جهادکشاورزی شهرستان طارم از تولید 30هزار تن زیتون در این شهرستان خبر داد.
جعفر رودی در گفتوگو با ایسنا، گفت: سطح زیرکشت زیتون در طارم 18هزار و 480 هکتار است که 11هزار هکتار آن بارده است. همچنین در این سطح 30هزار تن زیتون کشتشده که 21 تا 70درصد آن بهصورت کنسروی برداشت شده و 30درصد آن برای روغنکشی وارد کارخانه شده است.
وی افزود: هماکنون 6 واحد کارخانه روغنکشی و فرآوری زیتون در شهرستان طارم فعال است که ظرفیت 20هزار تن فرآوری زیتون را دارد و معتقدیم تا چندسال آینده نیازی به احداث واحد جدید نخواهد بود.
این مسئول خاطرنشان کرد: این 6 واحد ظرفیت تولید 1600 تن روغن را دارد و امسال 25درصد تولید کل کشور در زمینه تولید زیتون را داشته و حدود 368میلیارد ریال عاید کشاورزان طارم شده است.
وی درباره دغدغه اصلی زیتونکاران اظهار کرد: یکی از دغدغههای اصلی کشاورزان، نوسان قیمتهاست که با حمایت دولت و تضمین ثبات قیمتها، کشاورزان دلگرم خواهند شد.
رودی تصریحکرد: ساماندهی باغهای موجود و افزایش تولید در واحد سطح از برنامههای اصلی و موردتوجه است که بخشی بزرگی از انجام آن نیاز به همت کشاورزان دارد.
وی یادآور شد: خروج از اقتصاد تکمحصولی در منطقه و رفتن بهسوی کاشت سایر محصولات مانند انار از توصیههایی است که مسئولان به کشاورزان میکنند، ولی به دلیل مقاومبودن زیتون در برابر کمآبی، باغداران به کاشت این محصول روی آوردهاند.
آبیاری سبزیجات گچساران با آب فاضلاب
فرماندار گچساران گفت: آبیاری سبزیجات و صیفیجات در برخی از نقاط شهرستان گچساران با آب فاضلاب از سوی متولیان امر هرچه زودتر پایان پذیرد. بهگزارش ایسنا، عبدالرحیم رحیمی در جمع خبرنگاران افزود: آبیاری سبزیجات و صیفیجات با استفاده از فاضلاب خام و تصفیهنشده تهدیدی جدی برای امنیت غذایی مردم گچساران است.
فرماندار گچساران تصریح کرد: مزارع سبزی و صیفیکاری گچساران با آب سالم و بهداشتی آبیاری شود تا از بروز بیماریهای عفونی جلوگیری شود و این امر نیازمند همکاری بیشتر شبکه بهداشت و درمان با جهاد کشاورزی این شهرستان است.