| مریم شیرمستی | کارشناس تغذیه|
میوههای قرمز به دلیل رنگدانههای بیشتری که دارند، خواص آنتیاکسیدانی و ضدسرطانی بیشتری دارند.
استفاده از غذاهای صنعتی و کنسرو شده زمینهساز بروز سرطان است. تمام موادغذایی که حاوی افزودنیهای مجاز هستند، میتوانند زمینهساز بروز سرطان شوند.
وقتی که ما طی روز چندین مرتبه از این مواد خوراکی استفاده میکنیم حجم زیادی از افزودنیهای خوراکی وارد بدن ما میشود که از مرز مجاز بودن میگذرد.
بهگفته این کارشناس تغذیه، استفاده از سوسیس و کالباس به دلیل اینکه در بدن ما نیتریت و نیترات تولید میکند نیز میتواند موجب بروز سرطان شود.
مواد غذایی حاوی نگهدارندهها نیز سرطانزا هستند و روغنهایی که چندین بار برای سرخ کردن استفاده میشوند، چون ماده «پلی آکریل آمید» تولید میکنند نیز میتوانند سرطانزا باشند.
از مصرف غذاهای دودی و سوخته نیز خودداری شود.
انواع چربیهای اشباع، روغن جامد خوراکی و نمک نیز زمینهساز بروز سرطان است.
این درحالی است که انواع میوهها و سبزیجات برای پیشگیری از سرطان مفید هستند.
میوههای قرمز ازجمله انار، توتفرنگی، شاهتوت، همچنین سبزیجات قرمز ازجمله گوجه و هویج نیز مفید است.
کلمبروکلی، خرما و عسل طبیعی نیز خواص آنتیاکسیدانی دارند. البته نباید روغنها را بهطور کامل از برنامه غذایی حذف کرد. میتوان از روغنهای مفید مانند روغن هسته انگور و روغن زیتون استفاده کرد.
مصرف ماهی نیز که دارای مقادیر قابل توجهی امگا 3 است برای پیشگیری از سرطان مفید است.
همچنین دمنوشهایی که خاصیت آرامبخشی دارند ازجمله بهارنارنج، گل گاوزبان و دمنوش رقیق آویشن با عسل یا نعناع و عسل نیز برای پیشگیری از سرطان مفید هستند.