شماره ۴۴۱ | ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۰ آذر
صفحه را ببند
مهتاب کرامتی سفیر کودکان امید:
صدای نابینایان را رساتر به گوش همه برسانیم

یازدهمین کتابخانه گویای کشور، روز پنجشنبه ششم آذرماه، طی مراسمی با حضور استاندار، مسئولان بهزیستی، انجمن نابینایان کشور، موسسه عصای سفید و خزانه، سفیر کمپین کودکان امید، نمایندگان شرکت سامسونگ و جمعی دیگر از مسئولان در شهر بیرجند افتتاح شد. در جریان مراسم افتتاحیه، جواد رجبی معاونت پشتیبانی سازمان بهزیستی استان با اشاره به رسالت اجتماعی بنگاه‌های اقتصادی در فعالیت‌های اجتماعی و تقدیر از حمایت سامسونگ در راه‌اندازی پروژه کتابخانه گویا در استان خراسان‌جنوبی گفت: «امروزه وظایف بنگاه‌های اقتصادی مانند سابق نیست و مسئولیتی که در قبال جامعه دارند ایجاب می‌کند که در برنامه‌های مسئولیت اجتماعی شرکت کنند.» وی ادامه داد: «خوشبختانه با دوراندیشی‌هایی که از سوی مدیران بهزیستی صورت گرفته شرکت‌های غیردولتی نظیر سامسونگ امروزه می‌توانند راهگشا باشند و در پیشبرد چنین حرکت‌هایی، نقش مهمی را ایفا کنند. فراهم کردن امکانات به‌روز و گسترده همگام با فناوری‌های روز دنیا برای نابینایان و کم‌بینایان اتفاق ارزشمندی در استان خراسان‌جنوبی است.»
در ادامه منصور شادکام قائم‌مقام انجمن نابینایان با اشاره به این‌که سایر شرکت‌ها می‌توانند فعالیت سامسونگ در حوزه مسئولیت اجتماعی را الگو قرار دهند، گفت: «تا قبل از این تولید مواد مطالعاتی برای کودکان نابینا مورد غفلت واقع شده بود و تنها تعداد محدودی عنوان کتاب بریل وجود داشت. اما از ‌سال 91 با رایزنی‌های صورت‌گرفته با شرکت سامسونگ، شاهد اتفاقات بسیار مثبتی در این بخش بودیم به‌طوری که تا به امروز 11 کتابخانه گویا در شهرهای مختلف راه‌اندازی شده است.»
در نشست خبری که بعد از بازگشایی کتابخانه گویای بیرجند و با حضور اصحاب رسانه صورت گرفت، مهتاب کرامتی سفیر کمپین کودکان امید گفت: «اگر هر یک از ما، در هر جایگاه و موقعیتی که هستیم، بتوانیم بخشی از توجه مردم و مسئولان را به سمت کودکان، نیازها و مشکلاتشان جلب کنیم، قدم بزرگی برداشته‌ایم. در سفرهای قبلی‌ام به اهواز و کرمانشاه، به‌عنوان سفیر کمپین کودکان امید، با نابینایان زیادی ملاقات کردم و تا حدی با سبک زندگی، توانایی‌ها و دغدغه‌هایشان آشنا شدم. کمترین دستاورد شخصی این سفرها برای من، آشنا شدن با استعدادهای درخشانی بود که کمتر، دیده و شنیده بودم. این‌که افرادی با وجود همه سختی‌ها، راه خود را پیدا می‌کنند و به موفقیت می‌رسند، ستودنی است. همین موضوع برایم انگیزه بیشتری ایجاد کرد تا پیام این قشر از مردم عزیزمان را، بیش از پیش و با صدایی رساتر به گوش همه برسانم.»
مینو یثربی سرپرست مجتمع توانبخشی نابینایان خزانه و مشاور پروژه کتابخانه‌های گویا، به محتوای آموزشی در این کتابخانه‌ها اشاره کرد و گفت: «انتخاب کتاب‌ها زیر نظر آموزش و پرورش و با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان صورت گرفته است. خودیاری، مسئولیت‌پذیری، نقدپذیری و پذیرش شکست‌های جزیی، از موضوعاتی بودند که به آنها توجه ویژه‌ای داشتیم تا به این وسیله در جهت تغییر سبک زندگی نابینایان و کم‌بینایان قدم برداریم.»
گفتنی است کتابخانه گویا با هدف بهبود کیفیت آموزش به کودکان نابینا و کم‌بینا و تسهیل فعالیت‌های آموزشی‌شان راه‌اندازی شده است. دسترسی به این کتابخانه‌ها کیفیت آموزشی کودکان نابینا وکم‌بینا را بهبود می‌بخشد و امکاناتی برابر برای رشد و پرورش توانایی‌ها و استعدادهای این قشر از جامعه مهیا می‌کند. در کتابخانه‌های گویا امکاناتی از قبیل لپ‌تاپ، نرم‌افزار‌های مخصوص نابینایان (نرم‌افزار گویا)، کتاب‌های گویا، مانیتور بریل یا برجسته‌نگار و تجهیزات صوتی مورد نیاز نابینایان فراهم شده است.


تعداد بازدید :  306