| دکترکوروش جعفریان | متخصص تغذیه|
بعضی از باکتریها در برابر درمان و آنتیبیوتیکها مقاوم هستند. مصرف عسل در برخی عفونتها مانند گلودرد و باکتریهایی که در سینوزیت وجود دارد، منجر به مختل شدن رشد باکتریها میشود. عسل بهعنوان یکی از داروهایی است که در قرآن از آن یاد شده است. از لحاظ فرهنگی و سنتی نیز از عسل بهعنوان دارو در طب سنتی چه در ایران و چه خارج از کشور استفاده میشود. بهطور طبیعی عسل ماده پیچیدهای نیست و دارای قند ازجمله گلوکز و املاح مانند منیزیم، آهن، کلسیم و پتاسیم است که هر چند منبع سرشار از این مواد نیست، اما از نظر علمی میتواند درمانکننده باشد. در گذشته از عسل بهعنوان پانسمان استفاده میکردند. درحال حاضر نیز در برخی از مکانهایی که حجامت انجام میشود، از عسل به جای پانسمان استفاده میشود.
ترکیب عسل با لیمو و آب بهعنوان کاهش دهنده و تسکین دهنده درد گلو مناسب است، زیرا نقش آنتیبیوتیکی دارد. عسل به دلیل داشتن آنتیاکسیدان میتواند در بیماریهایی که مقدار اکسیدان بدن را بالا میبرد نیز کمککننده باشد. از عسل به دلیل دارا بودن قند بهعنوان منبع انرژی استفاده میشود و خستگی را از بین میبرد. باید دقت کنیم که به کودکان زیر یکسال تحت هیچ شرایطی عسل ندهیم، زیرا ممکن است عسل به اسید بوتولینم آلوده شده باشد که در این صورت سیستم گوارش کودک توان مقابله با این باکتری و سم را ندارد.