شماره ۴۴۰ | ۱۳۹۳ يکشنبه ۹ آذر
صفحه را ببند
برای رفع خستگی چه بخوریم؟

مغزها از جمله مغز گردو سرشار از ریزمغذی‌ها هستند که موجب افزایش انرژی بدن و در عین حال ایجاد احساس سیری می‌شوند.  با تغییر در رژیم غذایی و مصرف موادغذایی انرژی‌زا می‌توان این رخوت و خستگی را کاهش داد. میزان انرژی در بدن معمولا تحت‌تأثیر موادغذایی است که مصرف می‌کنیم، بنابراین باید خوراکی‌هایی را انتخاب کنیم که موجب ایجاد انرژی بیشتر در بدنمان در طول روز شوند. برای نمونه می‌توانید خوردنی‌های زیر را آزمایش کنید.   
- جو: این ماده که حاوی مقادیر زیادی فیبر است، به دلیل داشتن کربوهیدرات‌ها به افزایش انرژی کمک می‌کند. این ماده غذایی به تقویت باکتری‌های مفید معده نیز کمک می‌کند و سیستم عملکرد معده را بهبود می‌بخشد و از بروز خشکی در بدن نیز جلوگیری می‌کند.
- تخم کدو: محققان موسسه تحقیقات کشاورزی آمریکا به این نتیجه دست یافته‌اند که افرادی که دچار کمبود منیزیم هستند به اکسیژن بیشتری در فعالیت‌های جسمی‌شان نیاز پیدا می‌کنند و همین امر موجب خستگی آنها می‌شود. مصرف موادغذایی مغذی حاوی منیزیم مانند تخم‌کدو، مقادیر این ماده معدنی را در بدن افزایش داده و در نهایت از خستگی مفرط جلوگیری می‌کند.
- پروتیین‌های بدون‌چربی: زمانی که بدنتان دچار کمبود پروتیین می‌شود از موادی مانند گوشت‌های کم‌چرب و غذاهای دریایی استفاده کنید چرا که سریعا در بدن هضم و جذب اندام‌ها می‌شوند به افزایش انرژی کمک می‌کنند.
- ماست: به دلیل خاصیت هضم سریع، موجب جذب سریع انرژی در بدن می‌شود. ماست همچنین حاوی مواد پروبیوتیک است که موجب تقویت باکتری‌های مفید معده می‌شود و در عین حال باکتری‌های مضر آن را از بین می‌برد. تحقیقات اخیر دانشگاه تورنتو نشان می‌دهد که پروبیوتیک‌ها به کاهش علایم سندرم خستگی مزمن کمک می‌کنند.
- حبوبات: اگر می‌خواهید مواد حاوی کربوهیدرات را مصرف کنید به جای مصرف کربوهیدرات‌های فرآوری شده مثل نان‌سفید و کیک و شیرینی از حبوبات استفاده کنید. سرعت هضم این مواد به کندی صورت گرفته و این موضوع موجب تعادل در سطح قند خون و عملکرد طبیعی دستگاه‌های بدن و حفظ میزان کافی انرژی در بدن می‌شود.
- اسفناج: یکی از دلایل بروز خستگی، کمبود آهن در بدن است که اغلب موجب بروز کم‌خونی می‌شود. سلول‌های خونی با خود اکسیژن را نیز منتقل می‌کنند که با کمبود آهن، سلول‌های خونی نمی‌توانند این کار خود را به خوبی انجام دهند و در نتیجه خستگی ذهنی و جسمی را به همراه می‌آورند. اسفناج منبع سرشار آهن، منیزیم و ویتامین C‌ است.
- گردو: گردو و خوراکی‌های دارای اسیدچرب امگا3  می‌توانند علایم خستگی را در بدن از بین ببرند. یافته‌های تحقیق انجام شده در مجله‌ آمریکایی تغذیه، نشان می‌دهد اسید «آلفالینولنیک» (نوعی اسید چرب) در گردو انرژی را افزایش داده و علایم افسردگی را کاهش می‌دهد.
- شکلات تلخ: شکلات تلخ منبع سرشاری از آنتی‌اکسیدان و پلی‌فنول است که به افزایش فعل و انفعالات شیمیایی مغز کمک می‌کند و احساس خستگی را از بین می‌برد.


تعداد بازدید :  197