شماره ۴۴۰ | ۱۳۹۳ يکشنبه ۹ آذر
صفحه را ببند
مشکلات تیروئیدی را جدی بگیرید

بسیاری افراد اضافه‌وزن و خستگی را ناشی از افزایش سن می‌دانند اما گاهی اوقات بروز این مشکلات می‌تواند دلیل دیگری داشته باشد.
طبق اعلام انجمن تیروئید آمریکا بیش از 20‌میلیون نفر در این کشور از اختلالات تیروئیدی رنج می‌برند که تقریبا در 60‌درصد این افراد این اختلالات تشخیص داده نمی‌شوند و می‌تواند بیماران را با مشکلات جدی‌تری همچون بیماری‌های قلبی - عروقی، نازایی و پوکی‌استخوان مواجه کند. تیروئید غده‌ای شبیه پروانه در جلوی گردن است و هورمونی برای کنترل سرعت متابولیسم در بدن ترشح می‌کند. معمول‌ترین انواع اختلالات تیروئیدی شامل کم‌کاری تیروئید، پرکاری تیروئید و سرطان تیروئید می‌شوند.
پزشکان تأکید دارند که افراد باید با علایم هشدار دهنده اختلالات تیروئیدی آشنا باشند و آنها را جدی بگیرند. برخی علایم اختلال تیروئیدی که اغلب مورد غفلت قرار می‌گیرند شامل موارد زیر است:   
افزایش وزن و خستگی: یکی از شایع‌ترین و قابل توجه‌ترین علایم کم‌کاری تیروئید افزایش وزن است. بیماران می‌توانند هنگام افزایش اندازه دورکمرشان به کم‌کاری غده تیروئیدشان مشکوک شوند اما لازم است توجه کنند نوع اضافه‌وزن می‌تواند وجود مشکل هورمونی در آنان را تعیین کند. در حقیقت کم‌کاری غده تیروئید موجب افزایش وزن آبی به جای چربی شکمی می‌شود.
همچنین احساس خستگی یکی از نشانه‌های کم‌کاری غده تیروئید است. کارشناسان به افراد توصیه می‌کنند تغییرات روانی و سطح انرژی خود را با پزشک در میان بگذارند.
کاهش وزن: افت شدید یا ناگهانی وزن می‌تواند حاکی از وجود یک مشکل جدی در بدن فرد باشد که یکی از آنها پرکاری غده تیروئید است. زمانی که غده تیروئید مقدار بالایی هورمون ترشح کند، متابولیک بدن افزایش می‌یابد. پرکاری غده تیروئید علاوه‌بر کاهش وزن می‌تواند با علایمی همچون تعریق، لرزش و افزایش ضربان قلب همراه باشد.
گردن درد: ورم و درد در ناحیه گردن گاهی اوقات با خود غده تیروئید اشتباه گرفته می‌شود درحالی‌که می‌تواند نشانه‌ای از سرطان در این غده باشد. بسیاری از موارد سرطان تیروئید رشد آرام و کندی دارند اما در موارد جدی‌تر در گردن بیمار رشد سریعی مشاهده می‌شود که خود بیمار متوجه آن می‌شود. درد گردن و ورم همچنین می‌تواند از دیگر اختلالات تیروئیدی ناشی شود. پزشکان تأکید دارند در صورت درد در ناحیه گردن یا ورم آن باید با پزشک مشورت شود و دقت کرد گاهی اوقات این علایم می‌تواند ناشی از بیماری‌های دیگری غیر از اختلالات تیروئیدی باشد.
به گزارش فاکس‌نیوز، بررسی احتمال ابتلا به اختلالات تیروئیدی با درد همراه نیست و آسان انجام می‌شود و می‌توان به راحتی با انجام آزمایش خون آن را تشخیص داد اما در صورتی که این اختلال درمان نشود می‌تواند مرگ بیمار را به همراه داشته باشد چون بی‌تعادلی در تولید هورمون‌ها تأثیر سوء روی سلامت قلب دارد. آگاهی افراد از فاکتورهای خطرزا برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری‌ها حایز اهمیت است. یک فاکتور خطرزای کلیدی در ابتلا به اختلالات تیروئیدی سابقه خانوادگی و وراثت است. همچنین بیمارانی که به دلیل ابتلا به سرطان مری تحت رادیوتراپی قرار گرفتند و مبتلایان به بیماری‌های خودایمنی بیشتر در معرض ابتلا به اختلالات تیروئیدی هستند.


تعداد بازدید :  195