| گلزار مولایی | کارشناس تغذیه|
فسفر موجود در شلغم موجب تقویت سلولهای عصبی میشود.
شلغم به سبب دارا بودن 10درصد مواد قندی و سرشار بودن از املاح مفیدی مانند کلسیم و منیزیم جزو مواد غذایی بسیار باارزش محسوب میشود و کلسیم موجود در شلغم در حدی است که میتوان آن را به صورت تقریبی در حد کلسیم موجود در لبنیات قرار داد. در یک فنجان شیر 290 میلیگرم کلسیم وجود دارد. این درحالی است که یک شلغم طبیعی حاوی 250 میلیگرم کلسیم است پس برابر دانستن ارزش تغذیهای شلغم با گروه لبنیات بهصورت تقریبی قضاوتی منصفانه در علم تغذیه بهحساب میآید. کلسیم موجود در شلغم در حدی است که میتواند با کلسیم موجود در شیر برابری کند. پتاسیم موجود در شلغم، چربی را خنثی میکند و آرسنیک موجود در آن در تشکیل گلبولهای سفید و قرمز خون نقش مهمی دارد. برگ شلغم نیز حاوی مقادیر زیادی آهن و مس است. این دو ماده در خونسازی بدن دخیل هستند.