در پی رأی دادگاهی در آمریکا برای تبرئه یک افسر پلیس سفیدپوست عامل قتل یک نوجوان سیاه پوست در شهر فرگوسن، بسیاری از شهرهای مهم آمریکا ازجمله مناطق ایالت میسوری این کشور دیروز صحنه تظاهرات و آتش خشم مردم شد و معترضان در شهر فرگوسن ساختمانها را به آتش کشیدند. رسانههای تصویری سی. ان. ان، فرانس24 و خبرگزاری رویترز آتشسوزیهای گسترده در مناطق مختلف شهر فرگوسن و دلوود را از اوایل بامداد دیروز به وقت محلی تحت پوشش خبری خود قرار دادند.
به گزارش ایرنا، در پی اعلام رأی هیأت عالی منصفه و مقصر ندانستن افسر سفیدپوست در ماجرای قتل یک نوجوان سیاهپوست، شهر فرگوسن آمریکا شامگاه دوشنبه و بامداد سهشنبه صحنه اعتراضات و آتش زدن و تخریب دست کم 12 ساختمان و تعدادی خودرو بود. سی. ان. ان گزارش داد مردم شهر فرگوسن به مدت 100 روز برای صدور رأی دادگاه سکوت اختیار کردند، اما اکنون با اعلام این حکم آتش خشم آنها برافروخته شده و سرخورده و ناامید هستند.
خبرنگار فرانس 24 نیز از شهر فرگوسن گزارش داد نیروهای پلیس نظامی با شلیک گاز اشکآور و استفاده از «اسپری فلفل» اقدام به پراکنده کردن مردم خشمگین کردند. فرانس 24 همچنین از وقوع تیراندازی در برخی مناطق نزدیک به شهر فرگوسن واقع در ایالت میسوری آمریکا خبر داد. ساکنان سیاهپوست شهر فرگوسن در یکی از تصاویر پخش شده سی. ان. ان و فرانس 24 با خشم خطاب به نیروهای پلیس فریاد میکشیدند: ما شما را دوست نداریم، به شما اعتماد نداریم، به شما باور نداریم. خبرنگار سی. ان. ان در نزدیکی محل آتشسوزی یک فروشگاه در «دلوود» با ورود خودروهای نظامی آمریکایی تهدید به ترک محل شد و به صراحت به مجری برنامه گفت: «ناگزیرم بدون نگاه کردن به پشت سر هرچه سریعتر این محل را ترک کنم.» سی. ان. ان همچنین از اعزام گارد ملی به شهر فرگوسن خبر داد و افزود: درحال حاضر این یگان ویژه در اطراف اداره پلیس این شهر به منظور حفاظت از آن مستقر شده و گروه دیگری از گارد ملی آمریکا در راه است. باراک اوباما رئیسجمهوری آمریکا نیز با اظهار این مطلب که سرخوردگی ساکنان خشمگین این شهر را درک میکند، ضمن دعوت به حفظ آرامش گفت؛ باید به رأی دادگاه احترام گذاشت. خبرگزاری رویترز نیز از فرگوسن گزارش داد، «جان بلمر» رئیس پلیس منطقه سنت لوئیس که شهر فرگوسن از توابع آن به شمار میرود گفت صدای 150 تیراندازی را شامگاه گذشته شنیده است. شهر همچنین مورد غارت قرار گرفته و عرصه درگیری بین معترضان و نیروهای پلیس بوده که به کشته شدن دست کم 29 نفر منجر شده است. با آنکه هنوز هیچ خبری از تلفات این حادثه در دست نیست، به گفته بلمر، اعتراضات مردمی شامگاه دوشنبه و بامداد سهشنبه بسیار شدیدتر از اعتراضاتی بود که روزهای بعد از کشته شدن «مایکل براون» نوجوان سیاهپوست توسط «دارن ویلسون» افسر سفیدپوست به وقوع پیوست.
روزنامه انگلیسی دیلیمیل نیز اعلام کرد در پی اعلام حکم دادگاه در فرگوسن، اعتراضات 90 شهر آمریکا ازجمله نیویورک را نیز در بر گرفت. معترضان که روی پل «بروکلین» در محله منهتن تجمع کرده بودند، رفت و آمد در این شهر را مختل کردند. شماری از این معترضان پرچم آمریکا را به آتش کشیدند. همچنین صدها معترض از میدان «یونیون» به سمت میدان «تایمز» تظاهرات کردند. در شهر اوکلند ایالت کالیفرنیا نیز دههاهزار نفر از معترضان به رأی هیأت عالی منصفه به قتل براون با تظاهرات اعتراضی بزرگراههای این شهرها را مسدود کردند. شهرهای شیکاگو، بوستون، کلیولند، سیاتل، لسآنجلس، سانفرانسیسکو و واشنگتن نیز صحنه تظاهرات معترضان بود. گفتنی است هیأت عالی منصفه آمریکا پلیسی را که با شلیک گلوله یک جوان سیاهپوست را در شهر فرگوسن به قتل رسانده بود، مقصر ندانست و این اقدام موجب تظاهرات مردمی گستردهای در شهرهای مختلف این کشور ازجمله سیاتل، نیویورک، واشنگتن و لسآنجلس شد. «دارن ویلسون» افسر سفیدپوست پلیس در نهم اوت گذشته (18 مرداد) مایکل براون نوجوان 18ساله سیاهپوست آمریکایی را به ضرب گلوله کشته بود.