فلاحتپیشه: در هر شرایطی، تیم مذاکرهکننده با احترام وارد ایران میشود
یک کارشناس سیاست خارجی گفت: تیم مذاکرهکننده ما در هر شرایطی با احترام وارد ایران خواهند شد چراکه همواره براساس اصول کشور و نظام مذاکرات را پیش بردهاند.
حشمتالله فلاحتپیشه در گفتوگو با ایلنا با اشاره به تجمعات بسیج دانشگاه شریف در اعتراض به دور نهایی مذاکرات هستهای عنوان کرد: محمدجواد ظریف و به طورکلی تیم سیاست خارجی کشورمان مجری پروندهای هستند که مسئولیت مستقیم آن با شورایعالی امنیت ملی است بنابراین این تیم هیچگاه اجازه تخطی از خطوط قرمز را نداشته و هرگونه توافقی از سوی تیم مذاکرهکننده کشورمان درواقع عمل به وظیفهای است که در بحث اجرای قانون برای آنها تعریف شده است. وی با تأکید بر اینکه تاکنون در اقدامات تیم مذاکرهکننده ما عملی خلاف قانون صورت نگرفته است، گفت: اگر این مذاکرات به نتیجه رسید باید به دیپلماتهای کشور خسته نباشید گفته و قدردان آنها باشیم چراکه موفق شدهاند طولانیترین ماراتن سیاست خارجی کشور را به نتیجه برسانند.
نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در ارزیابی خود از روند مذاکرات یادآور شد: تاکنون شرایط برای ما به خوبی پیش رفته است. موضوع مورد ابهام مربوط به طرف مقابل است که باید ظرف امروز و فردا این موضوع را حل کند. البته هنوز امیدواری برای رسیدن به توافق نهایی زود است اما من بسیار خوشبین هستم که توافق نهایی انجام شود.
سردار حسین علایی: اگر مذاکرات انجام نمیشد جای دلواپسی داشت
رئیس اسبق ستاد مشترک سپاه تأکید کرد: اگر مذاکرات انجام نمیشد واقعا جای دلواپسی داشت چراکه وضع فشارها روی ایران توسعه پیدا میکرد. سردار حسین علایی در گفتوگو با ایلنا، درخصوص اینکه ارزیابیاش از مذاکرات صورتگرفته میان ایران و 1+5 چیست؟ گفت: مذاکرات از روزی که شروع شد و تا به امروز روند رو به پیشرفتی را طی کرده است. البته بسیاری انتظار دارند مذاکرات سریع به نتیجه برسد ولی باید گفت این انتظار، انتظار بالایی است. در کل مذاکرات شروع شده و ادامه دارد، موفقیتهای بالایی را داشته اگرچه هنوز به نتیجهای نرسیده است. وی با اشاره به نتایج مذاکرات اظهار داشت: مهمترین نتیجه مذاکرات این بوده که زمانی ایران بهعنوان خطر برای امینت جهانی معرفی میشد اما دیگر چنین تصوری رنگ باخته است و قطار تحریمها که راه افتاده بود و به سرعت راهش را ادامه میداد و درحال شتاب گرفتن نیز بود، متوقف شده است. بنابراین مذاکرات اگرچه به نتیجه مورد نظر مردم و حتی دولت نرسیده ولی گامهای رو به رشدی برداشته است.
ابراز نگرانی وزیر خارجه امارات نسبت به توافق هستهای با ایران
وزیر امورخارجه امارات متحده عربی با ابراز نگرانی درباره توافق هستهای ایران، گفت: سوال ما این است که پس از این توافق نقش ایران در منطقه چه خواهد بود؟
به گزارش ایسنا، شیخ عبدالله بن زائد آل نهیان وزیر امورخارجه امارات متحده عربی در گفتوگو با شبکه خبری فاکس نیوز ضمن ابراز نگرانی نسبت به توافقی که قرار است میان ایران و گروه 1+5 بر سر برنامه هستهای این کشور حاصل شود، گفت: سوالی که ما (کشورهای عربی) در منطقه میپرسیم که فراتر از محتوای این توافق است این است که نقش ایران یک روز پس از این اتفاق در منطقه چه خواهد بود؟
وزیر امورخارجه امارات متحده عربی افزود: ما صبح روز سهشنبه از خواب برمیخیزیم و همگی، اغلبمان این سوال را خواهیم پرسید که ایران از این توافق چه چیزی به دست خواهد آورد نه درباره مسأله هستهایاش، بلکه درخصوص مسائل منطقهای. وی تصریح کرد: واضح است که ما دوست داریم یک توافق بسیار شبیه آن چیزی باشد که ما در امارات بدون غنیسازی هستهای و بدون بازفرآوری داریم اما قطعا این مسأله از آنچه که درحال روی دادن است فاصله زیادی دارد.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی: مذاكرات وین را به دقت زیر نظر داریم
«بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی تأکید کرد که این رژیم روند مذاکرات هستهای ایران و گروه 1+۵ را به دقت زیر نظر دارد. به گزارش ایلنا، نتانیاهو با اعلام اینکه تلآویو مذاکرات را به دقت دنبال میکند، با تکرار برخی ادعاها گفت که عدم دستیابی به توافق، بهتر از رسیدن به «توافق بد» است.
براساس این گزارش، «جان کری» وزیر خارجه آمریکا نیز روز گذشته پیش از آغاز رایزنی با «محمدجواد ظریف» وزیر خارجه ایران و «کاترین اشتون» نماینده گروه 1+۵ طی تماسی تلفنی، مقامهای تلآویو را در جریان روند مذاکرات قرار داده بود.