در بخش نخست این گزارش که دو هفته قبل منتشر شد تعدادی از مشهورترین پنیرهای دنیا را به شما معرفی کردیم و اینک در بخش دوم و پایانی، شما را با تعدادی دیگر از این کپکزدههای لذیذ آشنا میکنیم.
پنیر راکفورت
خاستگاه: فرانسه. نوع شیر: گوسفند| تودههای قارچی که در همه جای این پنیر به صورت رگههایی به چشم میخورد، کلونیهایی از قارچ پنیسیلیوم راکفورت هستند. این پنیر، بافتی ترد و مرطوب دارد و طعم آن شیرین، معطر و تیز است. بهترین زمان مصرف این پنیر پاییز است. راکفورت یکی از انواع بیشمار پنیر بلوچیز است.
پنیر گودا
خاستگاه: هلند. نوع شیر: گاو | نوعی پنیر نیمهسخت تا سخت تهیهشده از شیر گاو است. پنیر گودا نیز مانند پنیر چدار، عطر و طعمی بسیار متنوع دارد که از نوع بسیار تند و تیز تا ملایم و خامهای تا نوع ترد و شکننده متغیر است. پنیرهای بسیار کهنه گودا بافتی بسیار شکننده دارند.
پنیر کوتیجا
خاستگاه: مکزیک. نوع شیر: گاو | پنیرهای تازه کوتیجا طعمی شور و ملایم مانند پنیر فتای تازه دارند. با کهنه شدن پنیر طعم آن قویتر، تیزتر و بافت آن نیز خشکتر میشود. از این پنیر در تهیه تاکو، سالاد، سوپ، روی برنج، خوراک لوبیا وغیره استفاده میشود.
پنیر کممبر
خاستگاه: فرانسه. نوع شیر: گاو | پنیر کممبر از پنیرهایی با حجم تولید بالا در فرانسه محسوب میشود. البته برخی از پنیرهای کممبر هم به صورت محلی و دستی تولید شده و البته دارای نام تجاری خاص هستند. این پنیر، چرب و روغنی بوده و بافتی کشسانی و عطری ملایم دارد.
پنیر شِوغ
خاستگاه: فرانسه. نوع شیر: بز | واژه فرانسوی شِوغ به معنای بُز است و به هر پنیری اطلاق میشود که با شیر بز تهیه شود. پنیر تازه بز، مرطوب و روشن بوده و طعمی نسبتاً ترش مثل لیمو دارد و همچنین حالتی گچی در دهان ایجاد میکند. این پنیر گاهی با ترکیب سبزیجات، ادویه یا سیر عرضه میشود.
پنیر موتزارلا
خاستگاه: ایتالیا. نوع شیر: گاو | در تهیه این پنیر دلمه شیر به کمک آب داغ گرم شده و با دست ورز داده میشود تا زمانی که به توپکهایی مرطوب تبدیل شود. سپس این پنیرها یا به صورت تازه و یا بستهبندیشده در آب نمک عرضه میشود. این پنیر به دلیل داشتن طعم خامهای لطیف بسیار محبوب است.
پنیر چدار
خاستگاه: انگلیس. نوع شیر: گاو | اکنون پنیر چدار تنها یک اسم نیست، بلکه چدارکردن نیز به فرایند پنیرسازی اشاره دارد که طی آن دلمه شیر گاو پخته شده و سپس به خردههای ریزِ پنیری آسیاب میشود. سپس این ذرات پنیر به هم فشرده شده و تودههای بزرگ پنیر حاصل میشود. این تودهها را روی هم انباشته میکنند تا حداقل میزان رطوبت موجود نیز خشک شود.
پنیر امنتال
خاستگاه: سوییس. نوع شیر: گاو | مشهورترین پنیر سوییسی است با همان سوراخهای معروفش! سوراخهایی که در این پنیر میبینید، حاصل حبابهای گاز دی اکسید کربن هستند که توسط باکتریها و با مصرف اسید لاکتیک توسط آنها تولید میشوند. این پنیر شیرینی خاص و طعمی قوی دارد که با خوردن آن، پشت زبان میسوزد.