شماره ۱۴۴۸ | ۱۳۹۷ شنبه ۲۳ تير
صفحه را ببند
نصب نشانگرهای شهری، اولین قدم جدی برای حل مسأله قدیمی است؟
این از پارازیت تهران آقای وزیر!

این نخستین بار نیست که وزیر جوان ارتباطات حرفی می‌زند که جایش را در صدر اخبار باز می‌کند و حضار یا همان افکار عمومی را به وجد می‌آورد. در حالی که انتظار می‌رفت محمدجواد آذری جهرمی بعد از کلید زدن افشاگری درباره واردکننده‌های ارز بگیر مدتی خودش را مستحق استراحت بداند، دیروز در سفرش به شیراز وعده‌ای داد که گرد و غبار یکی از قدیمی‌ترین بحث‌های رسانه‌ها و دولتمردان را تکاند.
او  که برای رونمایی از برخی طرح‌های نوآورانه حوزه فناوری اطلاعات به شیراز رفته بود، به نصب 18سایت اندازه‌گیری امواج رادیویی در شیراز اشاره کرد و گفت: «در ماه‌های گذشته موضوع پارازیت به مطالبه جدی بخشی از شهروندان شیراز تبدیل شده بود که به این دلیل از یک ماه گذشته 18سایت اندازه‌گیری فرکانس‌های رادیویی برخط به صورت خاص در شیراز راه اندازی شد. در دیگر شهرهای کشور هم که ذهنیت وجود پارازیت‌های مضر در فضای آنها وجود دارد، این اندازه‌گیری انجام و نمایشگر آن نصب می‌شود. در واقع مانند نمایش آلودگی هوا، وضعیت فرکانسی نیز به صورت زنده در سطح این شهرها نشان داده می‌شود تا شهروندان از آن آگاه  شوند.»
به نظر می‌رسد دلیل انتخاب شیراز به عنوان نخستین شهری که دستگاه‌های اندازه‌گیری فرکانس در آن نصب شده، نارضایتی عمومی مردم آن باشد، نارضایتی‌ای که در برهه‌های مختلف مردمی را که نگران سلامتی‌شان بودند به اعتراض کشاند. البته اگر اخبار را مرور کنیم، می‌بینیم که وضعیت مردم بقیه شهرها هم چندان مناسب نیست. مثلا همین تهران هم نیاز مبرم به نصب دستگاه‌هایی برای اندازه‌گیری فرکانس دارد و به نظر می‌رسد نقاطی که برای نصب این دستگاه‌ها مناسب است، نزدیک‌ترین نقطه به دکل‌هایی است که به عنوان فرستنده پارازیت‌ها شناخته  می‌شوند. در سال 88 اعلام شد که در 7نقطه مختلف تهران دکل‌های ارسال پارازیت نصب شده است. موضوعی که سال‌ها بعد هم تأیید شد و حتی خبرگزاری ایسنا از افزایش تعداد مراکز ارسال پارازیت خبر داد. نخستین کسی که به این موضوع واکنش نشان داد مسعود پزشكیان، نایب رئیس وقت مجلس شورای اسلامی بود که اعلام کرد: «از نهادی كه مسئول پخش پارازیت برای مختل كردن ماهواره‌ها در شهر تهران است، خواهش می‌كنیم به عواقب جدی این امواج مخرب بر سلامت شهروندان تهرانی توجه داشته باشد.»
 حالا این سوال مطرح می‌شود 7نقطه‌ای که در سال 88 از نصب دکل در آنها صحبت می‌شد، کدام نقاط تهران بوده‌اند و اگر وزیر ارتباطات بخواهد در تهران دستگاه سنجش فرکانس نصب کند، باید سراغ کجاها برود؟ وقتی رد اخبار منتشر شده درباره 7دکل نصب شده را می‌گیریم به نقاط مختلفی می‌رسیم اما از سال 89 تا سال 96 یعنی کمتر از 7ماه پیش، بیشترین اشاره‌ای که به نصب دکل‌های ارسال پارازیت شده، به نقل از سایت‌هایی چون تابناک و فرارو این مناطق بوده‌اند: لویزان، شهرك اكباتان، شهرك غرب، جام جم، ‌تهران‌پارس، ‌هفت تیر و میدان شهدا. با دنبال کردن تصاویر آن‌چه به عنوان دکل ارسال پارازیت از این نقاط مخابره شده است، به نظر می‌رسد با گذشت چند سال از نصب، آنها هنوز سر جای خودشان هستند. از طرفی اظهارنظر مسئولان مختلف هم نشان می‌دهد که ارسال پارازیت در تهران نه تنها کاهش نداشته است، بلکه در برهه‌هایی با افزایش هم روبه‌رو بوده است، مثلا از حوالی انتخابات سال 96 ارسال پارازیت روی امواج ماهواره‌ای شدت گرفت و هنوز هم ادامه دارد تا جایی که وزیر ارتباطات قانع شده که نصب دستگاه‌های سنجش فرکانس در شهرهای مختلف از جمله تهران یکی از مطالبات مردم از نهادهای مخابراتی است و شهیندخت ملاوردی، دستیار ویژه رئیس جمهوری در حوزه حقوق شهروندی، می‌گوید:«برای بررسی سیگنال‌های پارازیت و تاثیرات مخرب آن به صورت مقطعی کمیته‌ای متشکل از سازمان فناوری اطلاعات وارتباطات، سازمان انرژی اتمی ایران، ستادکل نیروهای مسلح و بعضا محیط‌زیست تشکیل شده است.»

 


تعداد بازدید :  567