شهروند| رویای پوچی در سر داشتند. فکر میکردند با کندن زمین به عتیقههایی که سالها در زیر خاک خفته است دست پیدا میکنند و با فروش آنها زندگیشان از اینرو به آنرو خواهد شد. اما زیرکی و باهوشی ماموران یگان حفاظت محیطزیست برای 9قاچاقچی اشیاي عتیقه پایان دیگری را رقم زدند و حالا زندگی رویایی آنها به میلههای زندان تبدیل شده است.
هنوز چند روزی از خبر دستگیری باند بینالمللی قاچاقچیان عتیقه توسط ماموران یگان حفاظت میراث فرهنگی خراسان رضوی که قصد داشتند عتیقههای باستانی را به قیمت 1800میلیارد تومان بفروشند نگذشته بود که فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان رضوی از انهدام یک باند دیگر خبر داد.
وی درباره جزییات این پرونده به «شهروند» گفت: تقریبا دو ماه پیش بود که طبق گزارشهای رسیده به دست یگان حفاظت باخبر شدیم 9حفار غیرمجاز در منطقه «چکنه علیا» شهرستان نیشابور اقدام به حفاری غیرمجاز در یک خانه که در بالای تپه است کردهاند. پس از دریافت خبر و حصول اطمینان از درستی ماجرا بلافاصله پروندهای دراینباره تشکیل شد. در اولین اقدام یکی از ماموران یگان حفاظت بهعنوان همدست وارد باند قاچاقچیان شد و با زیرکی تمام توانست اطمینان این افراد را به خود جلب کند.
وی در ادامه اضافه کرد: این افراد با دست داشتن یک نقشه قدیمی به خیال خودشان قصد داشتند به گنجی که در زیر این خانه قرار داشت دست پیدا کنند. این باند بهطور شبانهروزی توسط ماموران این یگان بدون اینکه بویی از ماجرا ببرند تحتنظر قرار داشتند تا اینکه سرانجام شبشنبه 24 آبانماه وقتی همه اعضای این گروه در محل حفاری دور هم جمع شده بودند با هماهنگی قضایی و همکاری فرمانده انتظامی استان محاصره و در یک عملیات غافلگیرانه دستگیر شدند.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان رضوی در ادامه گفت: 9 نفر در این رابطه دستگیر شدند و ماموران در بازرسی خانه با یک حفره 20 متری روبهرو شدند که این افراد در این مدت حفاری کرده بودند. از این افراد کتاب دعا، طلسم و ماسک کشف شد که نشان میداد آنها باورهای خرافاتی در مورد گنج و محلهایی که در آنجا گنجی پنهان شده است دارند. همچنین از این باند 9 نفره مته برقی، دمکش هوا، کلنگ و سطل نیز کشف شد.
سرهنگ مهدی حسینی اظهار داشت: در شش ماهه ابتدای سالجاری 54 جرم در زمینه حفاری، تخریب، سرقت، تجاوز به حریم، ساختوساز، خرید و فروش، مرمت غیرمجاز، تسطیح، تغییر کاربری، تصرف عدوانی، فلزیاب و طرح اکتشافی نیز صورت گرفته است. چکنه بالا یا چکنهعلیا یکی از روستاهای نیشابور است که در موقعیت جغرافیایی 36 درجه و 50 دقیقه عرض و 58 درجه و 28 دقیقه طول جغرافیایی و با ارتفاع 1700 متر از سطح دریا، در فاصله حدود 105 کیلومتری شهر نیشابور قرار گرفته است.
همچنین وی در ادامه به «شهروند» گفت: حفظ میراث کهن کشورمان از وظایف همه ما است و باید این میراث را به نسلهای آینده انتقال دهیم. این اشیاء باید در ایران محافظت شوند تا همه ایرانیها بتوانند آن را مشاهده کنند و به داشتن فرهنگ غنی خود افتخار کنند اما متاسفانه افرادی در این میان پیدا میشوند که بهدلیل سودهای شخصی این اشیاء را از کشور خارج میکنند و باید این آثار را در موزه لوور پاریس و یا در حراجیهای کشورهای عربی ببینیم. همه شهروندان نسبت به حفظ این اشیاء مسئول هستند و اگر با گروهي از قاچاقچیان برخورد کردند بلافاصله با سامانه 110 و یا با شماره 05132663827 یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی و صنایعدستی خراسان رضوی
تماس بگیرند.