شماره ۴۳۱ | ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۸ آبان
صفحه را ببند
پایتخت وارد ششمین روز شرایط «ناسالم» شد
وزیر بهداشت: دیگر توان پذیرش بیماران آلودگی هوا را نداریم
یک نفر باید برای آلودگی هوا تصمیم بگیرد

شهروند| پایتخت در شرایطی وارد پنجمین روز از شرایط ناسالم شد که هنوز هم شاخص کیفیت هوای تهران روی 117 قرار گرفته و به این زودی‌ها هم خیال پایین آمدن ندارد.
موج جدید آلودگی هوا از روز جمعه بر پایتخت و چند کلانشهر دیگر کشور، سایه انداخت و با اوج‌گرفتن در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه، همچنان در شرایط ناسالم قرار دارد. نه فقط تهران که شهروندان تبریز، مشهد، اراک و خوزستان و کرج و... چند روزی است که درگیر آلودگی هوا هستند. از مرکز پایش و نظارت محیط‌زیست استان تهران خبر می‌رسد شاخص کیفیت هوای تهران درخصوص آلاینده منواکسیدکربن و ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون به ترتیب روی اعداد ۴۹ و ۷۱ قرار دارد. حالا با گذشت پنج روز از آلوده بودن هوای کلانشهرها، هرکس، توپ را به زمین دیگری می‌اندازد.
مسئولان محیط‌زیست، نمایندگان مجلس و... در انتقاد از کارهای روی زمین مانده همدیگر حرف‌های زیادی زدند و به قول وزیر بهداشت، تقصیر را به گردن هم انداختند. حسن‌ هاشمی در آستانه پنجمین روز از قرار گرفتن در شرایط ناسالم، از وضعیتی که بر کشور حاکم شده، گلایه کرد. او روز گذشته درحاشیه مراسم رونمایی از واکسن‌ 5 گانه، تأکید کرد: «درباره آلودگی هوا باید رودربایستی را کنار بگذاریم. کنترل آلودگی هوا در شهری به گستردگی تهران نیاز به مدیریت یکپارچه دارد، درحالی‌که شهر ده‌ها متولی دارد و کسی تصمیم آخر را نمی‌گیرد. اگر یک نفر پاسخگو بود مشکل حل می‌شد. حالا همه آلودگی را به گردن هم می‌اندازند.» او به بیماری‌های ناشی از آلودگی هوا اشاره کرد. «درحال حاضر بار بیماری‌های ناشی از آلودگی هوا به اندازه‌ای شده که وزارت بهداشت قادر به پاسخگویی به میزان مراجعات در این خصوص نیست. اگرچه دستگاه‌های مختلف ازجمله شهرداری و شورای شهر برنامه‌های خوبی برای کنترل آلودگی هوا دارند، اما مدیریت شهری در این حوزه باید تولیت واحدی داشته باشد.» ‌هاشمی ادامه داد: «در شهر تهران با این گسترش جمعیت و وسایل نقلیه که دارد باید کاری کنیم. اگر قرار است حمل‌ونقل ریلی رونق یابد باید از تردد وسایل نقلیه جلوگیری کرده و خودروهای فرسوده جمع شود همه باید برخیزند و کاری کنند.» حالا در کنار وزیر بهداشت، معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت از محیط‌زیست که برخی از انتقادها در ارتباط با آلودگی هوا متوجه اوست، ناسالمی هوا را مهم‌ترین مشکل محیط‌زیست دانست و این توضیح را داد که: «‌سال 1379 برنامه کاهش آلودگی هوا برای تهران، کلانشهرها و همه شهرهای کشور مطرح شد که اگر به‌طور دقیق و مستمر این برنامه‌ها اجرا می‌شد، تا حدود 10‌سال باید منجر به نتیجه می‌شد. از‌ سال 1384 برنامه کاهش آلودگی هوا متوقف و از سوی دولت به‌طور جدی دنبال نشد. ادامه برنامه کاهش آلودگی هوا، مجدد از‌ سال 1392 در ادامه همین برنامه اما با برنامه‌ها و رویکرد جدید شروع شده که تاکنون دستاوردهای خوبی داشته است.» به گفته او، همه دستگاه‌ها و حداقل 16 دستگاه اجرایی در بحث آلودگی هوا مسئولیت دارند.

 


تعداد بازدید :  330