پژوهشگران دانشگاه داندی با بررسی تومورهای سرطان سینه در زنان دریافتند، احتمال نجات زنانی که دارای ژن جهشیافته p53 هستند بسیار کمتر است و ژنتیک میتواند دلیل شانس کمتر زنان فقیر در رهایی از سرطان سینه را روشن کند.
شیوه زندگی فقیرانه میتواند باعث بروز یک جهش مهم ژنتیکی شود که توانایی بدن در سرکوب تومورهای سرطانی را کاهش میدهد.
گروهی از پژوهشگران دانشگاه داندی دریافتند شیوه زندگی زنان را میتوان با سلامت ژن P53 در سلولهای سرطانی آنها مرتبط دانست. ارتباط بین وضع اجتماعی - اقتصادی و نتایج ضعیف سرطانهای مختلف پیشتر کشف شده بود. شیوههای ناسالم زندگی و تشخیص دیرتر بیماری عامل این تفاوتها شناخته شده بود.
این پژوهشها نشان داد که چگونه شیوه زندگی میتواند در توانایی بدن برای حفاظت از خود در برابر سرطانها نقش داشته باشد.
بهگفته محققان بهطور معمول ژن p53 یک سرکوبگر تومور است که به سلولهای سرطانی یا پیشسرطانی فرمان میدهد پیش از رشد و نمو، خودکشی کنند. با این حال، زمانی که این ژن آسیبدیده یا جهش مییابد، این توانایی نیز کاهش یافته یا از بین میرود و احتمال بروز سرطان بسیار افزایش مییابد.
این تحقیقات نشان میدهد که اگر به افراد فقیر کمک کنیم، احتمال دارد مشکلات کمتری با ژن p53 خود داشته باشند و کمتر به سرطان سینه مبتلا شوند.
بهگفته محققان، شیوه زندگی زنان میتواند ارتباط مستقیمی با ژن p53 آنها داشته باشد. فقر و محرومیت به تنهایی موجب ابتلا به سرطان سینه نمیشود، اما وقتی ژن p53 در نتیجه شیوه زندگی که بهطور معمول با فقر مرتبط است، آسیب میبیند، بر پیشآگهی سرطان تأثیر میگذارد.
نتایج این تحقیقات در نشریه Cancer منتشر شده است.