مطالعه محققان آمریکایی نشان میدهد که رژیم غذایی سرشار از گردو میتواند از ابتلا به آلزایمر پیشگیری کند یا روند پیشرفت این بیماری را کاهش دهد.
بهگزارش مدیکال نیوز تودی، پیش از این مطالعات نشان داده بود که مصرف گردو با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه و تقویت باروری مردان ارتباط دارد.
اکنون در این مطالعه که بهتازگی توسط محققان آمریکایی انجام شده است نشان میدهد که یک رژیم غذایی مملو از گردو میتواند روند پیشرفت آلزایمر را کاهش دهد.
دکتر «آبها چائوهان» از موسسه تحقیقات پایه در رشد معلولیت در نیویورک که ریاست این تیم را برعهده داشت گفت: در این تحقیق به بررسی اثر یک رژیم غذایی سرشار از گردو بر روند پیشرفت آلزایمر در موشها پرداختیم.
محققان در این مطالعه موشهای مبتلا به آلزایمر را به دو گروه تقسیم کردند و به یک گروه برای مدت 9 تا 10 ماه رژیمهای غذایی دادند که حاوی 6 یا 9درصد گردو بود.
در انسانها این میزان با مصرف یک تا 1.5 اونس (28.35 گرم تا 42.52 گرم) گردو در روز برابر است.
اما گروه دوم موشها در مدت این مطالعه رژیمهای غذایی بدون گردو مصرف کردند.
محققان در پایان این مطالعه همه موشها را از لحاظ تواناییهای فراگیری، هماهنگی حرکتی و رفتار مرتبط با تشویش مورد آزمایش قرار دادند.
محققان متوجه شدند که موشهای آلزایمری که رژیمهای غذایی مملو از گردو داشتند نسبت به موشهایی که رژیم غذایی بدون گردو داشتند در تمامی حوزههای مورد آزمایش به اندازه قابل توجهی پیشرفت داشتند.
محققان میگویند: محتوای بالای آنتیاکسیدانی گردو که حدود 3.7 میلیون در هر اونس است به پیشگیری از افت فعالیت مغزی در این موشها کمک کرده است.
بیش از 5میلیون آمریکایی به آلزایمر مبتلا هستند و انتظار میرود که شمار افراد مبتلا به این بیماری تاسال 2050 سه برابر شود و به 16میلیون نفر برسد.
این مطالعه در مجله Alzheimer›s Disease منتشر شده است.
براساس آمارهای جهانی تخمین زده میشود که درحال حاضر 500 تا 600هزار ایرانی از بیماری آلزایمر رنج میبرند.