هیچ غذا یا خوراکی نمیتواند چربی بدن را آب کند، اما 9 میوه مقوی و پرانرژی وجود دارد که اشتهای شما را برای غذاهای پرچرب گرفته، قندخون را متعادل کرده و متابولیسم بدن را افزایش میدهد.
بهگزارش هلث، براساس آمارهای جهانی اکنون یکسوم مردم جهان با چاقی و مشکلات آن روبهرو هستند از اینرو کارشناسان علم تغذیه میگویند، مصرف مداوم و روزانه سبزیجات و میوهها برای پیشگیری از چاقی ضروری و اثربخش است.
میوهها و سبزیجات از موادغذایی هستند که میزان کالری کمی دارند و با خوردن آن فرد احساس سیری میکند و همین عامل مانع از پرخوری میشود.
سیب
هر سیب به اندازه تقریبی یک شیرینی کوچک کالری دارد و به همان اندازه نیز از الیاف برخوردار است.
دانشمندان برزیلی طی پژوهشی دریافتند افرادی که در روز فقط 3 سیب میخورند بیش از کسانی که روزانه فقط 3شیرینی سالم مصرف میکنند، وزن کم میکنند. اما پوست سیب نباید کنده شود. این پژوهشها نشان میدهد که بین اسید اورسولیک موجود در پوست سیب و خطر چاقی رابطهای معکوس وجود دارد.
شاهبلوط
شاهبلوط از همه خواص آجیلها برخوردار است، بیآنکه کالری یا چربی موجود در آنها را داشته باشد. شاهبلوط همچنین منبع خوبی برای پروتیین، الیاف و ویتامین E است. اما برخلاف دیگر آجیلهای درختی، از ویتامین C هم به حد وفور برخوردار است.
گفته میشود که ویتامین Cدر سوختوساز چربی موثر است.
کلم بروکسل
تنها مصرف 226 گرم از این خوراکی فوقالعاده مغذی، روزی 4 گرم الیاف و بیش از میزان لازم ویتامین C وارد بدن میکند. بنا به گزارش مجله معتبر ژورنال تغذیه، هرچه ویتامین C در بدن بیشتر باشد به سوخت چربی بیشتر کمک میکند.
کدو حلوایی
حتی پس از پختن، 88درصد وزن کدوحلوایی را آب تشکیل میدهد. بنابراین معده را پر کرده و جای کمی برای کالریهای اضافی میگذارد. از آنجا که 3درصد آن را الیاف تشکیل میدهد، پس منبع خوبی برای کسب الیاف مورد نیاز بدن است.
تخمه کدو
تخمه کدو مقدار زیادی پروتیین، چربی مفید و الیاف را در پوسته کوچک خود ذخیره کرده است. هر 3 این مواد به آهستگی هضم و جذب بدن میشوند. آهستگی این روند هضم برای مدت طولانی به انسان احساس سیری میدهد و میزان قندخون را ثابت نگاه میدارد.
شلغم
شلغم جزو سبزیجات ریشهای است که 3 ماده مغذی مفید برای کم کردن وزن را یک جا داراست: الیاف، کلسیم و ویتامین C. تنها الیاف موجود در شلغم (بیش از 2درصد) آن را گزینهای طبیعی برای کمکردن وزن میکند.
دانه کاج
اسیدهای چرب موجود در هسته کاج موجب افزایش ترشح هورمونی در بدن میشود به نام کولسیستوکینین که بنا بر برخی از گزارشها، حس سیری به انسان میدهد. به علاوه، کسانی که اهل آجیل خوردن هستند بهطورکلی از کسانی که آجیل نمیخورند کمتر چاق میشوند.
گلابی
گلابی سرشار از الیاف و مملو از ویتامین C است. نتایج گزارشهای اخیر حاکی از آن است که مواد مغذی موجود در گلابی همچنین قابلیت متابولیسم بدن را افزایش میدهد. به علاوه، مصرف گلابی خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را کاهش میدهد.
انجیر
انجیر تازه یا خشک سرشار از الیاف است، به میزان 4گرم در هر 100 کالری. انجیر همچنین کلسیم زیادی دارد که برای سوخت و ساز بدن بسیار مفید است. انجیر در ضمن اشتیاق به مصرف قند را کاهش میدهد.