| سید حسین داودی || متخصص تغذیه در امور سرطان|
گوشتهای قرمز فرآوری شده، مصرف بالای پروتیین، چربی و روی باعث ابتلا به سرطان میشود که باید در مصرف آنها احتیاط کرد.
بدن نیازمند پروتیین برای ترمیم و نگهداری بافتها و میزان توصیه شده آن در مردان زیر 50سال روزانه 56 گرم و برای مردان بالای 50سال روزانه 53 گرم است. مطالعات اخیر نشان داده که دریافت زیاد پروتیین از طریق فرآوردههای لبنی مانند پنیر ممکن است در افزایش خطر سرطانپروستات نقش داشته باشد، بنابراین بهتر است پروتیین از مواد غیرلبنی مثل ماهی، مغزها و لوبیا، عدس و پروتیین سویا تأمین شود. گوشتهای قرمز فرآوری شده مانند همبرگر، سوسیس و کالباس نیز ممکن است در افزایش خطر سرطان پروستات نقش داشته باشند. این گوشتها اغلب دارای مقادیر زیادی نمک و نیترات هستند که میتوانند فاکتور مهمی در خطر ابتلا به سرطان پروستات باشند.
باید سعی شود مصرف اینگونه گوشتها کاهش پیدا کند و بهجای آن از گوشت قرمز بدون چربی استفاده شود. همچنین بهتر است از سسهای تهیهشده از گوجهفرنگی به جای خامه استفاده شده و در زمان پخت غذا از چربی کمتری استفاده شود و از روشهای سالمتر مانند کبابی، تنوری یا بخارپز کردن بهجای سرخ کردن استفاده شود. ماده معدنی روی برای عملکرد سیستم ایمنی بدن لازم است و این ماده در گوشت قرمز، مرغ، غذاهای دریایی، مغزها و فرآوردههای لبنی یافت میشود اما باید در مصرف بیش از حد آن احتیاط کرد.