شهروند| سال 2015 در لاسوگاس آمریکا و در جریان مسابقات جهانی کشتی، نمایش مقتدرانه کشتیگیر ایرانی که هنوز 20سالش تمام نشده بود، برای تمامی علاقهمندان کشتی در جهان این پیام را به همراه داشت که یک پدیده در ایران ظهور کرده است. حسن یزدانی با اینکه در 19سالگی به مدال نقره جهان رسید اما بعد از آن با خود عهد بست که دیگر به جز طلا به مدال دیگری فکر نکند. حالا قدرت این جوان جویباری به قدری پیشرفت کرده که هیچ مربی یا کشتیگیری در جهان راهی برای مقابله با او پیدا نمیکند.
نخستین طلای آسیایی
با وجود سابقه قهرمانی در المپیک و مسابقات جهانی حسن یزدانی برای نخستینبار در مسابقات قهرمانی آسیا شرکت کرد و با 3 مبارزهای که کمتر از 10دقیقه طول کشید، توانست طلای قاره کهن را هم به کلکسیون افتخارات خود اضافه کند. با اینکه قهرمانهای مطرح کشتی ایران خیلی علاقهای به حضور در مسابقات قارهای ندارند، یزدانی با انگیزه بالا خودش را زیرفشار تمرینات آماده کرد تا با بدنی آماده راهی قرقیزستان شده و درنهایت با مدال طلای وزن 86کیلوگرم به تهران بازگردد.
هتتریک طلایی کامل شد
آخرین شکست نابغه جویباری به جامجهانی 2017 کشتی آزاد در کرمانشاه برمیگردد که او برای نخستینبار در وزن 86کیلوگرم روی تشک رفت و در فینال برابر حریف آمریکایی ضربه فنی شد. ناراحتی یزدانی از این شکست آنقدر زیاد بود که قبل از رفتن روی سکوی قهرمانی تیمی، سالن را ترک کرد. در سال 96 اما شرایط برای پلنگ جویبار متفاوت بود. او برای اینکه در وزن جدید جا بیفتد، در اردیبهشتماه به بازیهای کشورهای اسلامی رفت و با نمایشی فوقالعاده با مدال طلا برگشت؛ اگرچه رقبای بزرگی مثل شریف شریفاف قهرمان المپیک 2012 را هم از پیشرو برداشت. بزرگترین آزمون حسن یزدانی در سال 96 مسابقات جهانی 2017 در پاریس بود که او با شکست تمامی حریفانش مقتدرانه نخستین مدال طلای جهانیاش را کسب کرد. این هفته نیز این کشتیگیر آماده در آسیا قدرتنمایی کرد و یک طلای دیگر گرفت تا در روزهای پایانی سال، سومین قهرمانیاش را در سال 96 جشن بگیرد.
فقط یکنفر 6 دقیقه مقاومت کرد!
اتفاق جالب و البته نسبتا عجیبی که حسن یزدانی در سال 96 و 3 تورنمنت معتبری که در آنها شرکت کرد؛ این بود که او فقط مقابل یکنفر، 6 دقیقه کشتی گرفت. کشتیگیر جویباری که 2ماه قبل تولد 23سالگیاش را جشن گرفته، در بازیهای کشورهای اسلامی 3 مبارزه را تا رسیدن به مدال طلا پشتسر گذاشت که حتی یک امتیاز هم به حریفانش نداد و تمامی آنها را با امتیاز عالی و قبل از پایان رسیدن 6دقیقه وقت قانونی شکست داد. در مسابقات جهانی هم که بالاترین سطح کشتی در دنیا را دارد، تقریبا این ماجرا تکرار شد. عظمت دولت بیکوف از قزاقستان با نتیجه 12 بر 2 و در کمتر از 4دقیقه مغلوب حسن یزدانی شد. وی در دور بعدی پیتر یانولوف از مولداوی را در کمتر از 4دقیقه و با نتیجه 10 بر صفر شکست داد. الکساندر گوستیف از آذربایجان هم با نتیجه 10 بر صفر مقابل نابغه ایرانی زانو زد. تنها کشتیگیری که در این مسابقات 6 دقیقه مقابل یزدانی ایستاد و با امتیاز عالی و ضربه فنی شکست نخورد، الکساندر والیف از روسیه بود که 4 بر صفر کشتی را واگذار کرد تا یزدانی به فینال برسد. یزدانی در فینال مسابقات با بوریس ماکویف از اسلواکی روبهرو شد و او را هم در کمتر از 3دقیقه با نتیجه 10 بر صفر از پیشرو برداشت. این اتفاق روز یکشنبه در قرقیزستان هم تکرار شد. عظمت دولت بیکوف از قزاقستان بار دیگر 12 بر 2 مغلوب یزدانی شد. او در کمتر از 3دقیقه جاورایل شاپیف از ازبکستان را با نتیجه 13 بر صفر از پیشرو برداشت تا به فینال برسد. یزدانی در این دیدار اویوتمان اورگودول دارنده مدال نقره آسیا از مغولستان را در کمتر از 3دقیقه با نتیجه 10 بر صفر مغلوب کرد و به مدال طلا دست یافت.
ظهور یک فوق ستاره
منصور برزگر پیشکسوت کشتی
حسن یزدانی فعلا در اوج قرار دارد و امیدواریم که تا المپیک 2020 هم در این فرم باقی بماند. نمیتوانیم منکر این شویم که این کشتیگیر یک فوق ستاره است، چون دنیای کشتی این موضوع را باور کرده است. یزدانی در 3 وزن 70، 74 و 86 به مدال جهانی و المپیک رسیده و این موفقیتها به هیچ عنوان اتفاقی به دست نمیآید. فعلا که هیچ کشتیگیری در جهان نمیتواند مانع موفقیت یزدانی شود و خداییناکرده اگر مشکل یا حادثهای برای او در سالهای آینده به وجود نیاید، مطمئن باشید کسی به این زودی حریفش نخواهد شد. سبک کشتی یزدانی در دنیا منحصربهفرد و البته پیچیده است. او طوری کشتی میگیرد که هیچ کشتیگیری نمیتواند روشی برای مقابله با آن در نظر بگیرد. یزدانی از وقتی روی تشک میرود، با حریف درگیر میشود و تا لحظهای که نتواند امتیازات کامل را کسب کند، دستبردار نیست. البته به جز روحیه جنگندگی حسن با تکنیک و فن امتیاز میگیرد.
در مسیر افتخارات موحد و سوریان
ابراهیم جوادی پیشکسوت کشتی
تمام دنیا به قدرت حسن یزدانی پی بردهاند. او یک کشتیگیر تمامعیار است و با بالارفتن تجربهاش شرایط بهتری هم پیدا کرده است. جالب اینکه خودش برای حضور در تمامی مسابقات و موفقیت در آنها انگیزه دارد و اصلا از زیرکار درنمیرود. زور بازوهای یزدانی هم زیاد است و هیچکس روی تشک حریف او نمیشود. این کشتیگیر با این طرز فکر روی تشک میرود که خیلی زود کار حریف را تمام کند و به سراغ نفر بعدی برود. یزدانی اصلا به نام حریفانش توجهی نمیکند و برایش فرقی ندارد چه کسی مقابل او ایستاده است. عملکرد این جوان در مسابقات اخیر فوقالعاده بوده و من میگویم چیزی برای اسطورهشدن کم ندارد. بدون شک با ادامه این روند، یزدانی میتواند تعداد مدالهای طلای خود را هرسال افزایش دهد. او در مسیر اسطورهشدن قرار گرفته و میتواند رکورد عبدالله موحد و حمید سوریان را از نظر گرفتن مدال طلا در المپیک و مسابقات جهانی بشکند.