ایسنا| مدیرکل فرآوردههای غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو از شناسنامهدارشدن محصولات کشاورزی خبر داد و گفت: «برنامهای با عنوان تدوین نظام جامع ایمنی غذا در کشور در دستور کار قرار دارد.» به گفته وحید مفید، برای اینکه بتوان در قالب این برنامه و بعد از انجام پایشهای اولیه، محصولات دارای مشکل را ردیابی کرد، لازم است که محصولات کشاورزی شناسنامهدار شوند تا تولیدکننده آنها قابل ردیابی باشد. او در ادامه از پایش 7 محصول کشاورزی شامل خیار گلخانهای و باغی، گوجهفرنگی مزرعهای و باغی، سیبزمینی، پیاز و پرتقال خبر داد و گفت: «نتیجه این پایشها هنوز جمعبندی نشده است. البته لازم است که اقداماتی برای تکمیل این پایشها با همکاری وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر شناسنامهدارکردن مراکز تولید فرآوردههای غذایی انجام شود. درحال حاضر اگر فرآوردهای را آزمایش کرده و متوجه وجود آلایندهها و سمومی مانند نیترات، نیتریت و... در آن شویم، نمیتوانیم آن را ردیابی کنیم، چراکه شناسه تولیدکننده این محصول را در اختیار نداریم و برایمان قابل ردیابی نیست. بنابراین نتیجه فقط برای خودمان میماند، اما اگر تولیدکننده آن محصول کشاورزی شناسنامه و شناسه داشته باشد، نام و شناسه تولیدکننده روی محصول حک شده و درصورت آلودهبودن محصول میتوان به تولیدکنندهاش مراجعه و خط تولیدش را متوقف کرد.» او درباره میزان قاچاق در فرآوردههای غذایی هم توضیحهایی داد: «درحالحاضر نسبت و درصد قاچاق در فرآوردههای غذایی بسیار کم شده است، زیرا تسهیلاتی را برای واردات ایجاد کردیم. البته برای حمایت از تولید داخلی، به محصولات خارجی که مشابه تولید داخل داشته باشند، کمتر مجوز واردات داده میشود و ممکن است این فرآوردهها به صورت قاچاق وارد شوند، اما بهطورکلی نسبت و درصد قاچاق فرآوردههای غذایی خیلی بالا نیست.» مفید ادامه داد: «البته در قالب نظارتهای دورهای، کنترل و نظارتهایی را بر فرآوردههای غذایی و برای پیشگیری از قاچاق این فرآوردهها، انجام میدهیم و به زودی با برنامههای جدیدی که درحال تدوین است، این نظارتها تشدید هم خواهند شد.»