شماره ۴۲۶ | ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۲ آبان
صفحه را ببند
غارهای رستم‌کلای بهشهر درحال تخریب

معاون صنایع‌دستی، میراث فرهنگی و گردشگری مازندران گفت:   غارهای رستم‌کلای بهشهر بر اثر شرایط اقلیمی و ریزش بدنه و سقف غار و دیگر دستکاری‌های انسانی در معرض تخریب   هستند.
«مهدی ایزدی» در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به موقعیت غارهای رستم‌کلای بهشهر گفت: در جنوب رستم‌کلا و دامنه‌ کوه‌های هوتوکش دو غار با دهانه بسیار بزرگ و وسعت زیاد که در ارتفاع 16متری از سطح زمین قرار دارند که به نام‌های غار رستم‌کلای شرقی و غار رستم‌کلای غربی
 نام گذاری شده اند.
وی افزود: دهانه‌ غار رستم‌کلای شرقی 7 متر و عمق آن بدون احتساب دالان غار 10 متر و ارتفاع آن از 10 تا 3 متر متغیر است این غار در قسمت جنوب غربی و جنوب شرقی دو دالان کوچک دارد که راهروی شرقی عمق بیشتری نسبت به دالان غربی دارد. معاون صنایع‌دستی، میراث فرهنگی و گردشگری مازندران با بیان این‌که تاکنون هیچ آثار فرهنگی در این دو غار مشاهده نشده است، تصریح کرد: داخل غار توسط گروه‌های حفاری غیرمجاز تخریب شد و با توجه به مضطرب بودن داخل غار بر اثر ریزش سقف آهکی آن و تخریب محوطه، توسط شرکت‌های بهره‌برداری شن و ماسه بسیار مشکل است.
وی افزود: غار رستم کلای غربی در فاصله
 20 متری غار شرقی، غار دیگری به ابعاد 13 تا5/2متر طول دهانه غار، عمق طولی غار 9 متر و ارتفاع 12 تا 3 متر متغیر است. این غار یک راهروی باریک به طرف جنوب دارد و دهانه‌ غار رو به سوی شمال است، سطح غار با ریزش دیواره‌های آهکی آن پوشیده شده است و در قسمت‌های مختلف غار به‌ویژه در قسمت انتهایی آن سوختگی‌های عظیمی مشاهده می‌شود.
ایزدی با بیان این‌که از غار رستم‌کلای غربی یک عدد مصنوع سنگی از جنس سنگ سیلیس و یک عدد فسیل نوعی ماهی به نام آمونیت منقرض شده به دست آمد، خاطرنشان کرد: بر اثر شرایط اقلیمی و ریزش بدنه و سقف غار و دیگر دستکاری‌های انسانی در معرض تخریب هستند.
وی ادامه داد: غار رستم‌کلای غربی در ادامه غارهای علی‌تپه(الیتپه)، غار کمربند هوتو در شرق و غار کمیشان در غرب قرار دارد که موقعیت غار و شکل و فضای مناسب آن هرگز نمی‌توان کاربری غیرمسکونی در گذشته پیش از تاریخ را برای آن درنظر گرفت.
ایزدی یادآور شد: در بخش شمالی غار در دشت‌های رستم‌کلا چندین تپه پیش از تاریخ وجود دارد که احتمالا گروه‌های ساکن در دشت در گذشته قبل از استقرار در دشت در غار زندگی می‌کردند یا در فصول سرد‌سال به غار پناه می‌بردند.


تعداد بازدید :  284