شماره ۴۲۵ | ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۱ آبان
صفحه را ببند
دعای اپراتورهای داخلی مستجاب شد یا پشت پرده‌ای در کار است؟
محدودسازی وایبر برای کاربران ایرانی

شهروند| درست زمانی که بسیاری از تماس‌ها و پیامک‌های موبایلی از روی خطوط تلفن همراه به سمت اپلیکیشن‌های موبایلی سرازیر شده است، حالا موانعی جدید بر سر راه استفاده‌کنندگان از این اپلیکیشن‌های ارتباطی سبز شده است. البته که محدودیت‌های ایجادشده بر سر راه استفاده‌کنندگان از وایبر این بار از سوی نهادهای داخلی اعمال نشده و اهرم‌های امنیتی خود این اپلیکیشن استفاده از کاربران را با این نرم‌افزار محدود کرده است. این اتفاق درست زمانی برای کاربران رخ داد که تلاش‌های اپراتورهای داخلی هم برای کنار زدن این اپلیکیشن‌ها نتوانست به ثمر برسد و به نوعی سبب شد تا قدیمی‌ترین اپراتور تلفن همراه کشورمان تلویحا اعلام کند که پس از بروز و ظهور اپلیکیشن‌های ارتباطی نظیر واتس‌آپ و وایبر، درآمدهایش حدود 30‌درصد کاهش یافته است.
 «ما متوجه شده‌ایم که فعالیت شما در وایبر اخیرا افزایش یافته و حساب شما مشکوک است. به مبدأ انتشار هرزنامه و به موجب این ابلاغ به شما اطلاع داده می‌شود که حساب کاربری شما در شرف مسدود شدن است؛ اگر شما به استفاده خود از وایبر برای این منظور ادامه دهید حساب شما مسدود خواهد شد». این متن پیغامی است که در هفته‌های اخیر از سمت وایبر برای تعدادی از کاربران ارسال شده است. درواقع اینها کاربرانی هستند که حساب کاربری وایبر آنها به‌زودی غیرفعال می‌شود. وقتی این افراد برای نصب مجدد نرم‌افزار وایبر و حل مشکل اقدام کرده‌اند با توضیحاتی مواجه شده‌اند و پاسخ ارسالی توسط وایبر به کاربر آن است که شماره شما نامعتبر است. این متن درواقع هشدار وایبر به کاربرانی است که به‌زودی در معرض مسدود شدن هستند و در این میان افزایش فعالیت در وایبر می‌تواند موجب قرار گرفتن در لیست سیاه شود.
کاربران: ما کاری نکردیم!
اما صحبت‌ بسیاری از این افراد گویای آن است که آنها فعالیت غیرمجازی در این فضا انجام نداده‌اند. البته باید به این نکته نیز توجه داشت که برای ارسال بدافزارها راه‌های متعددی وجود دارد و گاهی می‌توان ویروس‌ها و بدافزارها را در قالب یک پیام، عکس یا فایل ویدئویی ارسال کرد. گاهی این پیام‌ها به دست افراد رسیده و آنها بدون این‌که از ویروسی بودن آنها اطلاعی داشته باشند نسبت به انتشار این پیام‌ها در گروه‌های مختلف اقدام می‌کنند اما پس از این‌که چند بار چنین اتفاقی رخ دهد شرکت این افراد را به‌عنوان انتشاردهنده بدافزارها شناخته و برای امنیت بیشتر حساب کاربری آنها را مسدود کرده و آنها با خطای invalid number مواجه می‌شوند. در چنین شرایطی شماره فرد برای وایبر شناخته‌شده است و دیگر فرد نمی‌تواند از سیم‌کارت خود برای فعالیت در این نرم‌افزار استفاده کند. البته گفته‌های کاربران گویای آن است که در موارد متعدد افراد با تغییر سیم‌کارت خود نیز تنها برای مدتی کوتاه موفق به ازسرگیری فعالیت‌های خود در فضای وایبری شده‌اند اما پس ازمدتی بار دیگر همین مشکل برای آنها به وجود آمده است.
نسخه جدید هم دردی را دوا نمی‌کند
در هر حال اغلب کاربران وایبر با نسخه جدید این نرم‌افزار نیز دچار مشکلات متعدد شده‌اند و این گونه عنوان می‌کنند که پس از به‌روزرسانی وایبر و نصب نسخه جدید آن سرعت انتقال پیام‌های آنها کاهش یافته و درعین حال برای دانلود برچسب یا استیکرها نیاز به صرف زمان زیادی دارند. درواقع نسخه جدید اما مشکلات متعددی دارد؛ در بسیاری از موارد طبق گفته‌های کاربران نسخه جدید وایبر روی تلفن‌های همراه نصب می‌شود اما اتصال کاربر به سرور اصلی و ارتباط با دیگر حساب‌های کاربری مقدور نیست. در برخی موارد هم حساب کاربران بدون دلیل log out شده و بعد از ورود دوباره، پیغام اخطار روی صفحه نمایش تلفن ظاهر خواهد شد. اخطاری که پس از آن دیگر امکان ورود به حساب کاربری وجود ندارد و کاربران وایبر از آن پس دیگر نمی‌توانند با شماره تلفن هماره پیشین خود از این نرم‌افزار ارتباطی
 استفاده کنند.
وقایع فوق درحالی سرانجام استفاده از نرم‌افزار ارتباطی وایبر را در‌هاله‌ای از ابهام قرارداده است که پیش از این اپراتورهای داخلی برای محدودسازی استفاده از این نرم‌افزارها تمام همت خود را به کار بسته بودند. این اپراتورهای داخلی با ایجاد سبک‌های متنوع فروش در طرح‌های ویژه خود اقدام به فروش اینترنت و تخفیف در هزینه‌های تماس کرده بودند؛ کاری که با وجود نبوغ اپراتورها بازهم موجب دوری کاربران از نرم‌افزارهای خارجی نشد. حال اما احتمالا محدودسازی خودجوش وایبر برای برخی از کاربران موجب خواهد شد، در مقطعی کوتاه‌مدت استفاده از این نرم‌افزارها کاهش یابد تا در آینده‌ای نزدیک یا نرم‌افزاری جانشین برای آن معرفی شود یا این‌که ایرادات پیش‌آمده در استفاده از وایبر رفع و رجوع شود.


تعداد بازدید :  116