رئیس هیاتمدیره انجمن صرع با اعلام اینکه هر بیمار مبتلا به «صرع مقاوم به درمان» ماهیانه یکمیلیون تومان هزینه دارو دارد، گفت: در تلاشیم که این بیماری را در ردیف بیماریهای خاص قرار دهیم.
به گزارش روابطعمومی انجمن صرع ایران، دکتر کوروش قرهگزلی، استاد بیماریهای مغز و اعصاب (نورولوژیست) و رئیس هیاتمدیره انجمن صرع درباره قرارگرفتن این بیماری در ردیف بیماریهای خاص گفت: در تلاش هستیم که بیماری «صرع مقاوم به درمان» را در ردیف بیماریهای خاص قرار دهیم. جلساتی برگزار شده است که افراد مبتلا به این بیماری را جزو بیماران خاص قرار دهیم تا بتوانند خدمات مناسب درمانی دریافت کنند.
وی گفت: این طرح تا به حال باید تصویب میشد؛ اما بهخاطر مسائل کمبود بودجه در مرحله کارشناسی باقیمانده است که امیدواریم در آیندهای نزدیک این اتفاق بیفتد.
این متخصص مغز و اعصاب (نورولوژیست) در ادامه خاطرنشان کرد: حدود70 تا 80درصد از داروهای مربوط به صرع در کشور تولید میشود ولی بیماران «صرع مقاوم به درمان» نیازمند این هستند که برای دریافت داروهای جدید با مجامع بینالمللی در ارتباط باشیم. بنابراین با توجه به اینکه داروهای جدید گران هستند، میطلبد که افراد مبتلا به این بیماری توسط متخصصان شناسایی و به بیمارستان دانشگاههای علومپزشکی معرفی شوند تا داروهای جدید برایشان تجویز شود.
وی درخصوص متوسط هزینهای که یک بیمار مبتلا به صرع برای درمان باید بپردازد، گفت: بیماران مبتلا به صرع متوسط100 تا 200 هزارتومان در ماه باید هزینه کنند اما بیماران مبتلا به «صرع مقاوم به درمان» هزینه درمانشان بیش از یکمیلیون تومان در ماه است.
رئیس هیاتمدیره انجمن صرع با توصیه به نزدیکان افراد مبتلا به صرع هنگام تشنج این بیماران گفت: مهمترین مساله حفظ خونسردی است. همچنین بیمار اگر دچار تشنج شد، چیزی در دهانش قرار ندهند و وی را در جای نرم به سمت چپ با سر رو به پایین بخوابانند تا ترشحات از دهانش خارج شود.
قرهگزلی درباره کنترل این بیماری گفت: خواب مناسب و کنترل استرس در زندگی عمدهترین راههای کنترل این بیماری است همچنین اگر بیمار احساس میکند که مصرف غذایی خاص در تشدید بیماریاش موثر است باید از خوردن آن پرهیز کند.
وی رژیم غذایی را در کنترل صرع چندان موثر ندانست و عنوان کرد: گاهیاوقات بیماران متوجه میشوند که برخی غذاها ممکن است در تشدید یا کنترل بیماری موثر باشد که باید به این نکات توجه داشت. در طب سنتی اشاره شده است که غذاهای سرد برای صرع خوب نیست و غذاهای گرم مثل عسل برای صرع خوب است.
این متخصص مغز و اعصاب(نورولوژیست) علل بروز چنین بیماری را بسیار متنوع دانست و گفت: ممکن است از زمان نوزادی با عفونتهای مغزی که بسیار شایع است، آغاز شود. گاهی وارد شدن صدماتی به مغز و همچنین تومورهای مغزی و هر عاملی باعث صدمه مغزی شود ممکن است باعث بروز صرع شود.
وی در پایان نشانههای بروز صرع در نوزادان را خیرهشدن بیش از حد نوزاد و همچنین حرکتهای نامتعادل و غیرمتعارف در دست و پای نوزادان دانست.
بنابر این گزارش، یازدهمین کنگره بینالمللی انجمن صرع ایران در راستای تبادل تجربیات و ارتقای هرچه بیشتر سطح دانش در زمینه صرع از تاریخ هشتم الی دهم بهمنماه در سالن همایشهای رازی برگزار خواهد شد.
محورهای اصلی یازدهمین کنگره بینالمللی انجمن صرع ایران، پاتولوژی و پاتوفیزیولوژی صرع pit fall های تشخیصی در صرع، بررسیهای پاراکلینیک، جنبههای روانی- اجتماعی صرع، توانبخشی، درمان دارویی، فارماکولوژی بالینی در صرع، صرع اطفال، سایکولوژی و صرع، درمان جراحی، داروهای ضدتشنج، روشهای پیشگیری از صرع، کاربردهای MEG در صرع، صرع super status ، صرع و تغذیه، تشخیص و درمان صرع در بخشهای مراقبت ویژه است. علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت اینترنتی www.epilepsycongress.ir مراجعه یا با شمارههای 09124437194- 02166561980 تماس حاصل کنند.