| دکتر زهرا جعفریان | دندانپزشک عمومی|
مصرف شکلات و غذاهای فستفود از عوامل موثر در ایجاد آفتهای دهانی است.
براساس تحقیقات انجام شده هیچ علت خاصی برای ابتلا به آفتهای دهانی مشخص نشده است. قرار گرفتن در شرایط استرسآور یا مصرف شکلات، مواد حاوی پروتیین، گردو و غذاهای فستفود میتواند در ایجاد آفت موثر باشد.
افرادی که بیش از حد معمول دچار آفتهای دهانی میشوند، میتوانند با بررسی رژیم غذایی خود از ابتلای مجدد به این بیماری جلوگیری کنند. بنابراین حساسیتهای غذایی در برخی از افراد میتواند منجر به ابتلا به این بیماری شود.
البته ایجاد آفت روی زبان چندان شایع نیست. بروز این بیماری احتیاج به بررسی پزشک دارد. در صورت عدم بهبود این بیماری پس از چند روز مراجعه به پزشک الزامی است.
کمبود آهن و اسیدفولیک از عوامل موثر در ایجاد آفتهای دهانی است. افرادی که به صورت متعدد به این بیماری مبتلا میشوند، باید به پزشک متخصص بیماریهای دهان مراجعه کنند. انجام آزمایش جهت تشخیص عواملی که موجب ابتلای متعدد به این بیماری میشود نیز الزامی است.
روشهای درمان این بیماری در جهت درمان زودهنگام و کاهش درد بیماران است. ابتلا به این بیماری ممکن است منجر به مشکل شدن مصرف مواد غذایی یا حساسیت دهان به ادویه شود که پس از بهبود این مشکلات برطرف میشود.