مديرعامل آبفاي هرمزگان: اجراي طرح فاضلاب بندرعباس 130 ميليارد تومان اعتبار نياز دارد
مديرعامل آبفاي هرمزگان در گفتوگو با واحد مركزي خبر، از شتاب اجراي طرحهاي فاضلاب در استان در دولت يازدهم خبر داد و گفت: از مجموع يكهزار و 300 كيلومتر شبكه جمعآوري طرح فاضلاب شهر بندرعباس، 800 كيلومتر با هزينه 120ميليارد تومان اجرا شده است.
حسين خادمي افزود: براي اجراي 500 كيلومتر شبكه فاضلاب باقي مانده و احداث فاز دوم تصفيهخانه فاضلاب اين شهر و ايستگاه پمپاژ آن به 130 ميليارد تومان اعتبار نياز داريم.
وي يكي از چالشهاي اجراي طرحهاي فاضلاب استان را كمبود اعتبار دانست و گفت: تلاش داريم تا اين چالش را از طريق سرمايهگذاري بخش خصوصي، اوراق مشاركت و اعتبارات بخش دولتي مرتفع کنیم.
وي درخصوص اجراي طرح فاضلاب در ديگر شهرهاي استان گفت: طرح فاضلاب جزيره ابوموسي با پيشرفت فيزيكي 95درصد درحال اجرا و بهرهبرداري است كه پيش از دهه فجر امسال بهطور كامل به بهرهبرداري ميرسد.
آغاز اجراي شبكه جمعآوري فاضلاب شهر درگهان
خادمي گفت: طرح جمعآوري فاضلاب و تصفيهخانه شهر درگهان نيز با برآورد 22 ميليارد تومان اعتبار اجرايي شده است كه تاكنون 5/2 ميليارد تومان براي اجراي آن تخصيص و هزينه شده است. همچنين اين طرح با تخصيص اعتبار مورد نياز تا نيمهدوم سال 95 تكميل و به بهرهبرداري ميرسد.
وي اضافه كرد: طرح فاضلاب جزاير تنببزرگ، تنبكوچك، لارك و هنگام نيز در دست مطالعه است كه از طريق بخش خصوصي اجرايي خواهند شد.
آغاز طرح مطالعاتی امکانسنجی استفاده از گیاهان بومی در فضای سبز شهر بندرعباس
امید ذاکری، مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری بندرعباس از آغاز طرح مطالعاتی امکانسنجی استفاده از گیاهان بومی در فضایسبز شهر خبر داد و گفت: شرایط اقلیمی و کمبود منابع آبی، تنوع کشت را در این شهر محدود کرده که استفاده از گیاهان بومی مقاوم و مناسب یکی از بهترین گزینههای استفاده در فضای سبز شهر بندرعباس است.
ذاکری با بیان این مطلب که اقداماتی درخصوص کشت و تولید گیاهان بومی در نهالستان این سازمان درحال انجام است، افزود: بحران آب و کمبود منابع آبی یکی از مهمترین معضلات در عرصه حفظ و گسترش فضای سبز شهر بندرعباس است که با شناسایی گیاهان بومی مقاوم به خشکی و کمآبی و کاشت آنها در فضای سبز ضمن مدیریت مصرف آب باعث هویتبخشی به فضاهای سبز شهر میشوند.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز درباره اقدامات این سازمان درخصوص استفاده از گیاهان بومی گفت: در سال جاری 11 گونه از انواع گیاهان درختی و درختچهای بومی و سازگار با شرایط اقلیمی شهر بندرعباس برای اولینبار در سطح نهالستان این سازمان تولید شده است. وی در ادامه افزود: این طرح توسط محققان و پژوهشگران با تجربه و با سابقه بومی درحال اجرا است.