شماره ۴۲۴ | ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۰ آبان
صفحه را ببند
زندگی ناسالم و کاهش سن ابتلا به سکته مغزی

|  دکتر داریوش افشاری  |   متخصص مغز و اعصاب|

در حال حاضر موارد سکته مغزی در جوانان 40 - 30 ساله نیز مشاهده می‌شود.
علل مختلفی در بروز سکته مغزی دخیل است. برخی از این علل ازجمله افزایش سن، نژاد و جنسیت غیرقابل پیشگیری است.
با افزایش سن احتمال بروز سکته مغزی در مردان اندکی بیش از زنان است. علل دیگری نیز در بروز سکته مغزی دخیل است که می‌توان تا حد زیادی آنها را کنترل کرد و بدین ترتیب خطر بروز سکته مغزی را تا حد زیادی کاهش داد.
فشارخون، قند و چربی خون، مصرف سیگار، استرس و بیماری‌های قلبی ازجمله این علل است. هر فرد به راحتی می‌تواند با ترک سیگار و نیز کنترل فشارخون، چربی و قند خون خود از طریق اصلاح تغذیه و افزایش فعالیت‌های بدنی و نیز اقدام در جهت درمان بیماری‌های قلبی و کاهش استرس تا حد زیادی از بروز سکته مغزی پیشگیری کند.
در گذشته سکته مغزی در افراد بالای 60‌سال بروز می‌کرد، اما اکنون به دلیل عادات نامناسب زندگی، موارد سکته مغزی در افراد جوان 30 و 40 ساله نیز مشاهده می‌شود.
در سکته مغزی یکی از رگ‌های مغز مسدود می‌شود. بسته به این‌که رگ مسدود شده در کدام قسمت مغز قرار داشته باشد، عوارض سکته مغزی مختلف   است.
اگر رگ مسدود شده در قسمت‌های مربوط به مراکز حیاتی و تنفسی بدن در مغز باشد احتمال مرگ فرد در کمتر از چند دقیقه در صورت عدم رسیدگی وجود دارد.
از کار افتادن بخشی از بدن، نابینایی و اختلال در تکلم و حرکت ازجمله عوارض دیگر سکته مغزی است. درحال حاضر اقدامات درمانی مختلفی برای افرادی که سکته مغزی کرده‌اند، تجویز می‌شود.
در صورت از کار افتادن قسمتی از بدن بر اثر سکته مغزی با فیزیوتراپی می‌توان تا حدی توان از دست رفته را بازیابی کرد. در سکته‌هایی که موجب خونریزی در مغز شده یا سطحی است یا در محل مخچه باشد، عمل جراحی انجام می‌شود.
در اعمال جراحی، عروق را جراحی می‌کنند تا لخته درون آنها کنار زده شود.
خطرات و عوارض سکته مغزی در حالیست که افراد می‌توانند به‌راحتی و با داشتن تغذیه مناسب و افزایش فعالیت‌های بدنی تا حد زیادی از آن پیشگیری کنند.


تعداد بازدید :  145