مطالعات محققان دانشگاه فدرال ریودوژانیرو برزیل نشان میدهد که حس بویایی در زنان قویتر از مردان است. بهگزارش پلاس وان، دلیل قوی بودن حس بویایی در زنان به نسبت مردان، تعداد بیشتر سلولها در پیاز بویایی است. پیاز بویایی منطقهای از مغز است که اولین سیگنالهای بوی استشمام شده از بینی را دریافت میکند.
شمارش سلولهای بویایی مغز با استفاده از روشی به نام «isotropic fractionator» صورت گرفته است. این آزمایش نشان میدهد که نورونهای دریافت بو در زنان 43درصد بیشتر از مردان است. از آنجایی که تراکم سلولهای عصبی به مرور زمان و با افزایش سن تغییر چندانی ندارد، محققان بر این باورند که مغز زنان از بدو تولد به این سلولهای بویایی مجهز شده است. نظریههای مختلفی برای توجیه این موضوع وجود دارد؛ برخی معتقدند که توانایی شناختی و احساسات مهمترین دلیل تفاوت این حس در زنان و مردان است. بعضی دیگر بر این باورند که همین قابلیت باعث افزایش حس مادری و ارتباط ناگسستنی مادر و فرزند میشود.
آزمونهای سنجش بو نشان میدهد که افراد مختلف توانایی متفاوتی در مورد تبعیض بوهای مشترک دارند و این تفاوت در زنان و مردان کاملا آشکار است. در این تحقیق آمده است که تضعیف حس بویایی، اولین نشانه بیماری پارکینسون، آلزایمر و بیماریهای عصبی دیگر است. نتایج این تحقیقات در نشریه PLOS ONE منتشر شده است.