محققان انگلیسی ادعا میکنند که مصرف چای و آب پرتقال میتواند خطر ابتلای زنان به سرطان تخمدان را به یکسوم کاهش دهد.
بهگزارش هلث، محققان دانشگاه «ایست آنجلیا» (East Angli) واقع در انگلیس در یک مطالعه که 30سال به طول انجامید متوجه شدند که مولفههای موجود در چای و میوههای خانواده مرکبات میتواند از ابتلا به سرطان تخمدان پیشگیری کنند.
سرطان تخمدان به قاتل خاموش مشهور است زیرا این بیماری اغلب در مراحلی تشخیص داده میشود که برای درمان بسیار دیر شده است.
سرطان تخمدان سالانه در انگلیس حدود 7هزار نفر را مبتلا میکند و بیش از 4هزار نفر را به کام مرگ میکشاند.
در این مطالعه محققان دانشگاه «ایست آنجلیا» رژیم غذایی 171هزار و 940 زن 25 تا 55 ساله را برای بیش از 30سال مورد بررسی قرار دادند.
این مطالعه نشان داد: خطر ابتلا به تومورهای سرطان تخمدان در زنانی که غذاهای مملو از مولفههای آنتیاکسیدان «فلاونوئید» مصرف میکردند، کمتر بود.
مولفههای آنتیاکسیدان فلاونوئیدها در چای، سیب و مرکبات یافت میشود.
این مطالعه که در مجله آمریکایی Clinical Nutrition منتشر شده است، نشان داد که مصرف چای خطر ابتلا به سرطان تخمدان را تا 31درصد کاهش میدهد و مصرف آب مرکبات بهویژه آب پرتقال این خطر را به یک پنجم (21 درصد) میرساند. تصور میشود که فلاونوئیدها با روشهای مختلفی مانند تقویت عملکرد رگهای خونی و جلوگیری از التهاب از بدن محافظت میکنند.