شهروند| قرار است کارتنخوابها از سطح پایتخت جمعآوری شوند. این دستوری است که وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی داده تا نه فقط کارتنخوابها که متکدیان هم دیگر در هیچجای شهر دیده نشوند.
علی ربیعی صبح دیروز در حاشیه نشستی که با انجمنهای علمی و پزشکی داشت، حرفهای دیگری هم زد: «دستور دادیم کارتنخوابها از سطح شهر جمعآوری شوند، اما باید در نظر گرفت که بخشی تکدیگری حرفهای را دنبال میکنند و جمعآوری آنها دشوار است، اما باید به افرادی را که تحت فشارهای اجتماعی به تکدیگری روی آوردهاند کمک کنیم.» حالا با این دستور وزیر کار، مراکزی در سازمان بهزیستی فعال شده و اورژانس اجتماعی هم پای کار آمده است. قرار است، تعدادی از کودکانی که در این چرخه کارتنخوابی، مورد سوءاستفاده قرار گرفتهاند، هم جمعآوری شوند. با این همه به اعتقاد ربیعی، سازمان بهزیستی به تنهایی نمیتواند از عهده کار برآید و باید دستگاههای دیگر هم کمک کنند. به همین خاطر هم جلسههایی در وزارت کشور برای بررسی این موضوع تشکیل شده. به گزارش ایسنا، وزیر کار تأکید میکند: «باید چهره شهر را از این آسیبها پاک کنیم.» جمعآوری کارتنخوابها در شرایطی از سوی وزیر کار اعلام میشود که پیش از این در ششم آبانماه امسال، معاون توسعه و خدمات اجتماعی سازمان رفاه شهرداری تهران، تعداد کارتنخوابها و بیخانمانهای پایتخت را 15هزار نفر اعلام کرده و گفته بود 80درصد از این کارتنخوابها معتاد هستند. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در همین نشست اشارهای هم به کتاب ارزش نسبی خدمات سلامت کرده و از تشکیل کمیته مشترکی در دبیرخانه شورایعالی بیمه هم خبر داده است. قرار است در همین کمیته، کتاب ارزش نسبی خدمات سلامت هم تا 3ماه آینده بازنگری شود.» آمادهسازی کتاب ارزش نسبی خدمات دومین گام اجرای طرح تحول سلامت بود و ما عجله داشتیم که اجرا شود، اما مجددا نقاط ضعف را مرور کرده و مورد بازنگری قرار میدهیم.» این موضوع را ربیعی در واکنش به اعتراض انجمنهای علمی و پزشکی اعلام میکند. او میگوید: «این کتاب ظرفیتی دارد و نیازمند بودجه است. بودجه بیمهها نیز با محدودیت مواجه است و باید با توجه به منابع موجود تصمیمگیری شود. سعی ما این است که همه افراد از بیماران گرفته تا پزشکان رضایت نسبی از اجرای تعرفهها داشته باشند.»
ربیعی درباره مشکلات بیمههای تکمیلی در مسیر اجرای طرح تحول نظام سلامت هم که پرسش یکی از خبرنگاران بود، توضیح میدهد: «مشکلات بیمههای تکمیلی در جلسه بعدی شورایعالی بیمه به بحث گذاشته میشود. به هر حال بیمههای تکمیلی ابتدای سال قرارداد بستهاند و براساس نرخهای قبل از اعلام کتاب ارزش نسبی خدمات فعالیت میکنند. بیمههای تکمیلی با مشکلاتی از جمله قیمتهای تعرفهها روبهرو هستند که باید آنها را مدنظر قرار داد.» ربیعی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره اینکه بازنشستهها در بسته امنیت غذایی دولت دیده نشدهاند، میگوید: «دولت افرادی را که در پایینترین دهکهای جامعه قرار دارند و سفرههای غذایی آنها در معرض تهدید است تحت پوشش این طرح برده است. کل منابع موجود ما 2300میلیارد تومان است که باید توزیع شیر در مدارس نیز از این اعتبار انجام شود. در حال حاضر امر توزیع شیر در مدارس با کمک آموزشوپرورش و سازمان برنامه و بودجه جلو میرود.»