شماره ۴۲۱ | شنبه 17 آبان 1393
صفحه را ببند
راه‌اندازی کسب و کار در ایران، هنوز 1700 مجوز نیاز دارد
دسترسی به برق و تجارت فرامرزی، دلایل رشد 22 پله‌ای فضای کسب و کار

شهروند| راه‌اندازی کسب و کار در ایران چندان سهل و آسانی نیست و درست به همین دلیل رتبه فضای کسب و کار ایران در سال‌های اخیر در روندی نزولی قرار داشت؛ در این حوزه حسین میرشجاعیان سرپرست دفتر پایش و بهبود فضای کسب و کار وزارت امور اقتصاد معتقد است در حال حاضر برای راه‌اندازی یک کسب و کار، حدود 1700 مجوز مورد نیاز است که این یعنی سختی در این فضا! حال آن‌که شاپور محمدی معاون وزیر اقتصاد نظری دیگر دارد و با استناد به گزارش بانک جهانی می‌گوید: وضع کسب و کار در ایران بهبود یافته است. او با اشاره به بهبود 22 پله‌ای ایران در شاخص کسب و کار درباره دلایلش توضیح داده و افزوده است: دسترسی به برق و تجارت فرامرزی و همچنین شروع کسب و کار جزو مهم‌ترین زیرشاخص‌های بهبود یافته در گزارش اخیر بانک جهانی است. به گفته او، در شاخص شروع کسب و کار تعداد مراحل از 7 به 6 بهبود یافته که از متوسط منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (8 مرحله)، 2 مرحله سهل‌تر  است.
معاون وزیر اقتصاد تأکید می‌کند: مدت زمان شروع کسب و کار از 15 روز به 12 روز کاهش پیدا کرده که در مقایسه با متوسط منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (18.9 روز) نشان می‌دهد زمان کوتاه‌تری برای شروع کسب و کار در ایران لازم است.
اما با این وجود میرشجاعیان سرپرست دفتر پایش و بهبود فضای کسب و کار وزارت امور اقتصاد، یکی از وظایف هیأت مقررات‌زدایی و تسهیل ثبت مجوزها را رسیدگی به دستور‌العمل و مقررات دستگاه‌ها برای ثبت مجوز کسب و کار دانسته و می‌گوید: این هیأت، قانون محکمی برای بازخواست و مطالبه جدی به منظور تسهیل ثبت مجوزهای کسب و کار ندارد.
اما درهرحال، شاپور محمدی در تشریح چگونگی بهبود رتبه ایران ادامه می‌دهد: در زیرشاخص دسترسی به برق تعداد مراحل از 7 به 6، مدت زمان 77 روز (بدون تغییر نسبت به‌ سال پیش) و هزینه به صورت‌درصدی از درآمد سرانه از 694.9 به 865.6 افزایش یافته است؛ از سوي ديگر هم مدت زمان به روز و هم هزینه در ایران نسبت به متوسط منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (84.9 روز و 972.5 درصد) کمتر است.
او می‌گوید: درخصوص تعداد مراحل با وجود بهبود از 7 به 6 هنوز تا متوسط منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (4.8 مرحله) فاصله وجود دارد. البته در مقایسه با رتبه‌های اعلامی در ‌سال 2014 بهبودهای صورت‌گرفته، بیشتر است. وی در تشریح جزییات بهبود وضع کسب و کار می‌گوید: در زیرشاخص تجارت فرامرزی کاهش هزینه صادرات از 1470 دلار برای هر کانتینر به 1350 دلار در هر کانتینر و هزینه واردات از 2100 دلار برای هر کانتینر به 1555 دلار برای هر کانتینر موجب بهبود رتبه ایران در این زیر شاخص از 155 به 148 شده است.

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهد شد.

تعداد بازدید :  258