بهناز مقدسی| موضوع ورزش همگانی در سالهای اخیر مورد توجه مسئولان قرار گرفته است؛ اما این سکه دو رو دارد. یک روی سکه نشان میدهد سازمان ورزش شهرداری تهران با برگزاری برنامههای ورزشی و مسابقات محلی به فکر ارتقای ورزش همگانی است و روی دیگر سکه حوادثی است که هرازگاهی برای کودکان یا زنان در پارکها رخ میدهد و بحث ناایمن بودن و وجود نداشتن زیرساختهای لازم برای توسعه ورزش در فضاهای عمومی را به چالش میکشد. «محمد رضایی» رئیس سازمان ورزش شهرداری تهران دیروز میهمان غرفه روزنامه شهروند بود و فرصتی فراهم شد تا با این مقام مسئول درباره زیرساختها و فضای ورزش در شهر تهران به گفتوگو بنشینیم.
یکی از مهمترین نیازهای مردم تهران تفریح است که البته ورزش هم جزیی از تفریحات پرنشاط محسوب میشود. بنابراین پارکها یکی از مکانهای اصلی تفریح و ورزش در شهر است، اما در سالهای اخیر چندین حادثه در پارکها و بوستانها رخ داده که باعث تردید در امنیت پارکها شده است؛ آیا همه پارکها و وسایل بازی کودکان در پارکهای تهران امن است؟
حادثه در همه جای شهر در کمین است. مردم پایتخت استقبال خوبی از پارکها و بوستانها میکنند. حتی برخی از مردم تا پاسی از شب نیز به اتفاق خانوادهشان از پارکها استفاده میکنند. خب، این موضوع چه چیزی را نشان میدهد؟ اینکه مردم به چنین فضاهایی نیاز دارند و دوست دارند که اوقات تفریحشان را در این مکانها باشند، بنابراین اگرچه چند حادثه در پارکهای تهران رخ داده، اما در همه آنها زیرساختها یا فضای پارک مقصر حادثه نبوده است. با اینحال، اگر در برخی از پارکها هم اشکالی وجود داشته بشدت به سمت استانداردسازی و بازسازی آن گام برداشتهایم. با اینحال، اگر هم چنین اتفاقاتی رخ میدهد، نشانه حضور بیشتر مردم است.
در حالحاضر اجرای چه برنامههای ورزشی و تفریحی برای سازمان ورزش شهرداری تهران در اولویت قرار دارد؟
توسعه ورزش همگانی یکی از اولویتهای سازمان ورزش است. چرا که ورزش بر روان شهروندان تاثیرات مثبتی میگذارد و با توجه به اینکه درحال حاضر زیرساختها برای توسعه ورزش همگانی در شهر تهران فراهم شده است این مسأله برای ما اهمیت ویژهای دارد. در حوزه جشنوارهای، 50 رشته ورزشی مسابقات محلی نیز برنامههایی است که از طریق این سازمان انجام میشود. از طرف دیگر 40 نوع جشنواره و رقابتهای محلی که مختص خانوادهها و همه سنین است را در محلههای مختلف تهران برگزار میکنیم.
این برنامهها و جشنوارههای ورزشی در همه محلههای تهران برگزار میشود؟
در واقع این برنامهها در 374 محله تهران راه افتاده است. با اینحال، مسابقات ورزشی در محلهها برگزار میشود، بعد از آن به مرحله منطقهای، پهنهای و درنهایت مرحله نهایی میرسد. برخی از برنامهها هم مختص به یک محله خاص نیست؛ مثلا جمعه گذشته ما پیادهروی 10هزار نفری خانوادهها را در کوه بیبیشهربانو برگزار کردیم که خانوادهها از هر محلهای شرکت کرده بودند.
آیا سازمان ورزش شهرداری به حوزه ورزش زنان نیز اهمیت میدهد؟
در حوزه ورزش، زنان پایتختنشین سهم بهتری نسبت به زنان سایر شهرهای کشور دارند. علتش هم این است که مجموعههای ورزشی یکروز در میان برای زنان قابل استفاده است. شهربانوها (پارکهای مخصوص زنان) نیز که خاص زنان است. پس در تهران حوزه ورزش زنان حوزه خوبی است و 50درصد از400هزار مراجعه به این مراکز ورزشی را زنان تشکیل میدهند.
در حالحاضر سازمان ورزش شهرداری چه تغییراتی نسبت به سالهای گذشته کرده است؟
پشتیبانی خوب وزارت ورزش و شورای شهر تهران از سازمان ورزش شهرداری باعث توسعه ورزش همگانی شده است.
نمایشگاه مطبوعات امسال را چگونه ارزیابی میکنید؟
فضای نمایشگاه مطبوعات مثل همیشه خوب است. اطلاعرسانیاش نیز مناسب است، اما مثل اینکه برخی از روزنامهها و خبرگزاریها امسال در نمایشگاه شرکت نکردهاند که البته من علتش را نمیدانم، ولی امیدوارم فضای رسانهها و مشارکت مردم در چنین فضاهایی هر سال پرشورتر از سال قبل باشد.