شماره ۱۲۴۶ | ۱۳۹۶ شنبه ۲۲ مهر
صفحه را ببند
شهرداری اصفهان روی یک دهنه سی‌وسه پل نرده گذاشت تا زوایای نرده‌گذاری را بسنجد
نرده‌های آزمایشی روی سی‌وسه ‌پل
مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان: این کار آزمایشی است و میراث فرهنگی نظارت دارد

شهروند| نصب نرده‌های چوبی روی یکی از دهنه‌های سی‌وسه‌ پل از سوی شهرداری اصفهان جنجال به پا کرده است. در حالی ‌که گفته می‌شود این کار «به طور آزمایشی» و پس از سقوط یک کودک از این اثر تاریخی انجام شده است، اما بعضی دوستداران میراث فرهنگی همچنان با این کار موافق نیستند. شهرداری گفته در صورت مناسب‌بودن نرده‌های چوبی، برای دیگر دهانه‌های پل نیز نرده‌گذاری خواهد کرد. از 20 مهر که این نرده چوبی روی سی‌وسه‌ پل دیده شد، این خبر که «دیوارهای سه‌وسه پل را با دریل برای نصب نرده‌های چوبی تخریب می‌کنند» در فضای مجازی سروصدا به پا کرد و مخالفان و موافقانی پیدا کرد.
در این‌باره دیروز مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان به میزان گفت: «نرده‌گذاری سی‌وسه ‌پل آزمایشی است. تنها یک دهنه از سی‌وسه‌ پل نرده‌گذاری شده است که این نرده نیز آزمایشی است.»
به‌ گفته فریدون الهیاری این طرح آزمایشی برای سنجش منظر و زوایای نرده‌گذاری پل است. مجری طرح شهرداری است و میراث فرهنگی نیز بر آن نظارت دارد.
همچنین با توجه به این‌که چهار روز پیش کودکی دو‌سال‌ونیمه از یکی از دهانه‌های سی‌وسه پل به پایین سقوط کرد و درگذشت، مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان گفت: «با توجه به حوادث سقوط از پل باید برای حفاظت از آن طرحی اجرا می‌شد.» اگر چه در این اتفاق و حوادث شبیه به این‌که کم اتفاق می‌افتد، سهل‌انگاری از طرف والدین کودکان هم موثر بوده است، اما شهرداری تصمیم گرفته کاری کند و میراث فرهنگی هم موضوع را به شور گذاشته است. دوستداران میراث فرهنگی اگر چه اعلام کرده‌اند باید جلوی این اتفاقات را گرفت، اما در این میان نحوه کار گذاشتن نرده‌ها و حجم دخالت‌ها با ایجاد نرده در سی‌وسه‌ پل انتقادات فعالان میراث فرهنگی را به همراه داشته است.
در این‌باره همچنین شاهین سپنتا، فعال میراث فرهنگی استان اصفهان به «ایسنا» گفته است: «در حالت کلی باید آثار تاریخی ایمن باشند، نگهبان داشته باشند یا موانعی برای جلوگیری از بروز چنین اتفاقاتی مقابل این نوع آثار تاریخی ایجاد شود، با بروز این اتفاق پیشنهادهایی مانند کشیدن گارد شیشه‌ای ضخیم مشابه موارد استفاده‌شده در داخل فضاهای موزه‌ای مطرح شده اما با توجه به این‌که شیشه سنخیت زیادی با بافت تاریخی ندارد یا امکان دارد برخی افراد شرور اقدام به شکستن آنها کنند و از سوی دیگر منظر پل مخدوش می‌شود، قرار است به صورت آزمایشی روی چند دهانه‌ پل نرده چوبی نصب شود تا در صورت مناسب‌بودن برای دیگر دهانه‌های پل نیز این اقدام انجام شود.»
او با اشاره به این‌که نصب نرده‌های چوبی به دهانه‌ پل تاریخی در مورد «پل خواجو» مسبوق به سابقه است، ادامه داد: «استفاده از این نرده‌های چوبی با ساختار پل خواجو سازگار است و منظر پل را مخدوش نکرده است؛ بنابراین تصمیم گرفته شد تا مشابه نرده‌های پل خواجو طراحی و در نخستین اقدام روی چند دهنه‌ سی‌وسه پل آزمایشی نصب شود تا در صورتی ‌که جواب داد و منظر پل را مخدوش نکرد و با تأیید کارشناسان، ابتدای دیگر دهنه‌های خطرآفرین پل نیز نصب شود و در صورتی که جواب نداد به گزینه‌های دیگر فکر شود.»
او با تأکید بر این‌که قطعا باید نصب هر ملحقاتی روی اثر تاریخی با حداقل آسیب یا تغییر باشد، اضافه کرد: «نه این‌که بگويیم نباید روی دیوار چیزی پیچ شود، در حد یک پیچ یا بست ممکن است آن کار انجام شود؛ اما این‌که آسیب به‌حدی باشد که پل را از بین ببرد این‌طور نیست.»


تعداد بازدید :  196