شماره ۱۲۱۵ | ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ شهريور
صفحه را ببند
اخبار دیپلماسی

پاسخ ایران به گزارش حقوق بشری «اسما جهانگیر»
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان، با رد گزارش جدید حقوق بشری «اسما جهانگیر» گفت: این گزارش را به رسمیت نمی‌شناسیم و معتقدیم رویکردهای سیاسی و گزینشی به تضعیف جایگاه و شأن حقوق بشر در جهان می‌انجامد.‌ بهرام قاسمی پیرامون انتشار گزارش جدید خانم «اسما جهانگیر» گزارشگر وضع حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران که قرار است به نشست آتی کمیته سوم مجمع عمومی ارایه شود، گفت: جمهوری اسلامی ایران عمیقا اعتقاد دارد گزارشی که توسط این گزارشگرِ ویژه تهیه شده و ماموریت ایشان بر پایه قطعنامه‌ای مبتنی بر اهداف و اغراضِ کاملا سیاسی و گزینشی برخی کشورهای مشخص و با اهداف معین برعهده گرفته است، را به رسمیت نمی‌شناسد و آن را کاملا مردود و غیرقابل قبول می‌داند. این دیپلمات افزود: متاسفانه به‌رغم پاسخ‌های مکرر، مفصل و مستدل جمهوری اسلامی ایران به ادعاهای بی‌اساس مطرح‌شده، محتوایِ گزارش کماکان مبتنی بر مجموعه‌ای از اطلاعاتِ نادرست و پیش‌داوری‌های ناصواب درخصوص وضع حقوق بشر ایران و با استفاده از منابع غیرمعتبر تهیه شده است که وجاهت و اعتبار گزارش را به صورت جدی خدشه‌دار می‌سازد؛ به نظر می‌رسد متاسفانه گزارشگر ویژه چشم بر موارد متعددی از پیشرفت‌های حقوق بشری در ایران فرو بسته است و همچنان با بکارگیری عباراتی مبهم و با اظهار نگرانی‌های بلاوجه براساس اطلاعات غیرموثق، سعی کرده تصویری تاریک و یک‌سویه‌ای از وضع حقوق بشر در ایران ترسیم کند و بی‌شک این مسأله، اصل بی‌طرفی و کار حرفه‌ای گزارشگر را تا حد بسیاری خدشه‌دار می‌‌کند.

مرکل: برجام، الگویی برای حل مسأله کره‌شمالی است
صدراعظم آلمان گفت: توافقنامه هسته‌ای ایران می‌تواند به الگویی برای حل مسأله کره‌شمالی نیز تبدیل شود. به گزارش ایسنا، آنگلا مرکل در یک برنامه ویدیویی موسوم به «مستقیم با صدراعظم» در گفت‌وگو با باربارا کنتس پژوهشگر علوم سیاسی درباره مناقشات هسته‌ای در جهان گفت: توافقنامه هسته‌ای ایران (برجام) می‌تواند به الگویی برای حل مسأله کره‌شمالی نیز تبدیل شود. وی افزود: آلمان هیچ تعهدی مبنی بر استفاده از هیچ نوع تسلیحات اتمی ندارد. آخرین‌بار در قرارداد «دو به علاوه چهار» (متشکل از دو آلمان شرقی و غربی و چهار کشور فرانسه، شوروی سابق، انگلیس و آمریکا که در پایان جنگ جهانی دوم، آلمان را به اشغال خود درآوردند اما درنهایت در‌ سال 1990 میلادی در مورد تشکیل یک آلمان متحد با هم به توافق رسیدند) بود که آلمان به مسأله خلع سلاح توجه پیدا کرد.
مرکل با بیان این‌که آلمان به دنبال جهانی عاری از تسلیحات اتمی است، افزود: آزمایش‌های اتمی کره‌شمالی، دوباره اوضاع سخت و دشواری را به وجود آورده است. صدراعظم آلمان خاطرنشان کرد: ما شاهد بوده‌ایم که بعد از گذشت سال‌ها مذاکره، سرانجام توانستیم در مورد ایران به توافق دست یابیم. این مهم در سایه یک دیپلماسی مشترک به دست آمد و به نظرم می‌توان مشابه این اقدام را در مورد مسأله کره‌شمالی نیز پیاده کرد.

حمایت وزیر امور خارجه هلند
 از برجام
وزیر امور خارجه هلند طی سخنرانی در کالج روزولت این کشور با تأکید بر حمایت هلند از برجام، خاطرنشان کرد: توافق هسته‌ای، بهترین توافق قابل حصول با توجه به شرایط موجود بوده است. پایگاه اطلاع‌رسانی رسمی وزارت امور خارجه هلند اعلام کرد که برت کوندرس وزیر امور خارجه این کشور که در مراسم آغاز ‌سال تحصیلی کالج روزولت سخن می‌گفت، تصریح کرد: بعد از سال‌ها مذاکره که با آمادگی‌های دقیق و صبوری دیپلماتیک همراه بود، توافق با ایران به نتیجه رسید که این توافق واقعا یک دستاورد قابل توجه بود. (براساس این توافق) نظارت و بازرسی مستقل از فعالیت‌های هسته‌ای ایران وجود دارد و این روشن است که ایران دیگر در جهت توسعه سلاح هسته‌ای حرکت نمی‌کند. در مقابل، تحریم‌ها (در حوزه هسته‌ای) برداشته شده است. ما از این توافق حمایت می‌کنیم و معتقدیم این بهترین توافق قابل حصول با توجه به شرایط موجود بوده است.

عمار حکیم: عراق تنها راه ارتباط ایران و عربستان است
رئیس ائتلاف ملی عراق در یک سخنرانی اعلام کرد که عراق تنها راه ارتباط زمینی عربستان با جمهوری اسلامی ایران است. به گزارش ایسنا، عمار الحکیم، رئیس ائتلاف ملی عراق در یک سخنرانی اعلام کرد: ‌عراق تنها راه ارتباط زمینی جمهوری اسلامی ایران و عربستان است و به منظور ایجاد آینده اقتصادی امیدوار‌کننده در میان ایران، ترکیه و عربستان، عراق قلب مثلث طلایی خواهد بود. وی افزود: ما نیازمند حکمت، دیدگاه و تصمیم شجاعانه از سوی دولت هستیم تا عراق بتواند میان کشورهای بزرگ منطقه رابطه ایجاد کند. 


تعداد بازدید :  488