اشپیگل: ۶۰ تن از نیروهای جبهه النصره در آلمان به سر میبرند
ایسنا| هفتهنامه آلمانی اشپیگل با استناد به اظهارات محافل امنیتی این کشور از حضور حدود ۶۰ تن از شبهنظامیان یک گروه افراطی سوری در آلمان خبر داد. هفتهنامه اشپیگل در گزارشی نوشت، حدود ۶۰ تن از نیروهای جبهه النصره، شاخه سابق القاعده سوریه در آلمان حضور دارند. به نوشته اشپیگل، این نیروها که به گروه «لواء اویس القرنی» وابسته هستند بهعنوان پناهجو به آلمان رفتهاند. این واحد در ابتدا همدوش با «ارتش آزاد سوریه» علیه نیروهای بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه میجنگید؛ ولی بعد از آن جدا شد و به «جبهة النصره» نزدیک به القاعده پیوست. براساس این گزارش، اعضای این گروه «در کشتارهای مختلف غیرنظامیان و سربازان اسیر سوری» شرکت داشتهاند. درحال حاضر در آلمان تحقیقاتی علیه ۲۵ تن از نیروهای سابق این واحد در دست انجام است. بنا به برآورد مقامهای آلمانی، بیش از ۳۰ تن دیگر از نظامیان این گروه نیز در آلمان بهسر میبرند. با این همه بدونشک هنوز تعداد زیادی از آنها تشخیص هویت داده نشده یا ردیابی نشدهاند.
دفاع ترکیه از بازداشت اتباع آلمانی
ایسنا| وزیر امور خارجه ترکیه با رد واکنش شدیداللحن برلین درباره بازداشت شهروندان آلمانی، گفت: هر زمان که یک «دسیسهچین» را دستگیر میکنیم آلمان عصبانی میشود. ترکیه بیش از ۵۰هزار تن ازجمله روزنامهنگاران را با حکم وضع فوقالعاده بازداشت کرده است. مولود چاووشاوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه شنبه به خبرگزاری آناتولی گفت: «زمانی که ما یک «توطئهگر کودتا» را بازداشت میکنیم، آلمان عصبانی میشود اما ما باید چه کار کنیم؟ این فرد بازداشتی شهروند ترکیه هم است اما آلمان میپرسد چرا شهروند مرا بازداشت کردید؟»
برلین جمعه اعلام کرد، دو تن دیگر از اتباع آلمانی به «دلایل سیاسی» در ترکیه بازداشت شدند. با این بازداشتها، شمار اتباع آلمانی که در بازداشت به سر میبرند به ۱۲ تن رسید. همزمان آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان به آنکارا هشدار داد که در سیاستهایش بازنگری خواهد کرد. خبرگزاری آلمان به نقل از مرکل گزارش داد: هیچ مبنای قانونی برای اکثر این بازداشتها وجود ندارد. براساس گزارش دوغان، دو تبعه آلمان که اخیرا بازداشت شدند ترکتبار هستند و به ظن ارتباط با کودتای ناکام در فرودگاه آنتالیا در جنوبشرق ترکیه بازداشت شدند. چاووش اوغلو گفت: «اگر کسی با کودتای ناکام ارتباط داشته باشد، پس چرا باید شما از آنها طرفداری کنید؟» روابط میان این دو متحد عضو ناتو از زمانی که برلین از سرکوبهای گسترده ترکیه انتقاد کرده است، شدیدا تیره شده است. دستگیری دهها تبعه آلمانی ازجمله دنیز یوجل، روزنامهنگار آلمانی-ترکیهای روابط دوجانبه را بدتر کرده است. یوجل پیش از دادگاهی شدن به اتهامات تروریستی ۲۰۰ روز در بازداشت بود.
همسر رهبر مخالفان ونزوئلا ممنوعالخروج شد
ایسنا| همسر رهبر مخالفان ونزوئلا که به دلیل کشف مقادیر هنگفتی پول نقد در خودرویش هدف تحقیقات قضائی قرار گرفته، گفته است مقامات خروج وی را از کشور بلوکه کردهاند. لیلیان تینتوری، فعال حقوق بشری و همسر لئوپولدو لوپز، رهبر اپوزیسیون بازداشتی ونزوئلا گفته که برای پاسخگویی به مبلغ کشف شده در خودرویش به دادگاه احضار شده است. این فعال حقوق بشری به صورت مرتب به خارج از کشور میرود تا علیه دولت سوسیالیست نیکولاس مادورو، رئیسجمهوری ونزوئلا و نقض قوانین از سوی کاراکاس دست به کمپین بزند. تینتوری در توییتی با انتشار تصاویری از خودش در مقابل فرودگاهی در کاراکاس و با نشان دادن اوراقی که از خروجش از کشور ممانعت به عمل آورده شده، نوشت: دیکتاتوری ونزوئلا میخواهد ما را از یک تور مهم بینالمللی بازدارد. وی قرار بود با رهبران اروپایی چون ماریانو راخوی، نخستوزیر اسپانیا، امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و همچنین ترزا می، نخستوزیر انگلیس دیدار کند.
انتصاب اولین وزیر دفاع زن در هند
ایسنا| نخستوزیر هند دیروز (یکشنبه) برای نخستینبار در تاریخ کشور یک زن را بهعنوان وزیر دفاع منصوب کرد. نارندرا مودی، نخستوزیر هند امروز در پی اعلام تغییرات در کابینه دولتش و معرفی چند وزیر جدید، اعلام کرد که یک قانونگذار زن را بهعنوان اولین وزیر دفاع زن منصوب کرده است. انتصاب نیرمالا سیتارامان، بهعنوان وزیر دفاع جدید هند فشارها را بر آرون جایتلی که همزمان مسئولیتهای وزارت دارایی و دفاع را برعهده داشت، کاهش خواهد داد. مودی همچنین سورش پرابهو، وزیر راهآهن هند را نیز کمتر از یک هفته بعد از استعفای او در پی تصادف مرگبار قطار در ماه آگوست، برکنار کرد. همچنین 9 وزیر رده پایین در این ترمیم کابینه سوگند یاد کردند و چهار وزیر نیز در کابینه ارتقا پیدا کردند. این سومین ترمیم کابینه انجام شده از سوی نارندرا مودی از زمان انتخاب به نخستوزیری در سال 2014 است.