شماره ۴۱۴ | ۱۳۹۳ سه شنبه ۶ آبان
صفحه را ببند
خبر

قطار طلایی در پایتخت
شهروند| قطار طلایی سرانجام به تهران رسید. دومین قطار بین‌المللی گردشگری، با 100 گردشگر از 14 کشور جهان، دیروز پس از گذشتن از تبریز، زنجان، اصفهان، یزد و شیراز، خود را به پایتخت  رساند.
قطار طلایی که سفرش را از بوداپست مجارستان آغاز کرد، پس از عبور از کشورهای بلغارستان و ترکیه در نخستین روز آبان ماه وارد ایران شد. این گردشگران در طول اقامتشان در ایران، از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی استان‌‌های زنجان، تهران، یزد، اصفهان، فارس، کرمان و خراسان رضوی بازدید می‌کنند.
در همین خصوص، ابراهیم پورفرج، رئیس اتحادیه تورگردانان و مدیرعامل شرکتی که گردشگران را به واسطه قطارهای گردشگری به ایران وارد می‌کند درباره اجرای ادامه پروژه ورود گردشگران خارجی با قطارهای بین‌المللی به ایران به فارس می‌گوید: گروه اول که مهرماه به ایران آمدند اما این گروه به طور کلی 150 نفر هستند شامل دو بخش، بخش اول که امروز به تهران وارد شدند یکم آبان وارد ایران شده بودند اما بخش دوم گروهی تقریبا 55 نفری هستند که شب گذشته وارد کشور شدند.
او گفت: این گروهی که دیروز به تهران رسیدند از زنجان، یزد، اصفهان و شیراز بازدید کرده‌اند و قرار است در تهران از کاخ گلستان، موزه جواهرات و ... بازدید کنند.
به گفته رئیس جامعه تورگردانان ایران، تا پایان سال 2015 قرار است 9 قطار دیگر، گردشگران خارجی را به ایران بیاورد و تاکنون نیز 12 هزار نفر برای این شیوه سفر به ایران ثبت نام کرده‌اند.
پورفرج هزینه هر کدام از این گردشگران در ایران را 2 هزار دلار اعلام کرد و گفت: اگر زیرساخت‌های گردشگری در ایران افزایش یابد قطعاً آمار بیشتری از توریست‌های دنیا را می‌تواند به ایران بیاورد.
«فکر می‌کردم باید با ورود به ایران تمام درها را قفل کرد»، این را رئیس مجارستانی قطار طلایی می گوید. آندراش سندری، درباره نگاهی که پیش از ورود به ایران درباره کشورمان داشته است به فارس می‌گوید: «پیش از این فکر می‌کردم باید خیلی در ایران احتیاط کنیم و مراقب همه چیز باشیم فکر می‌کردم به محض ورود به ایران باید تمام درها را ببندیم اما دیدم حتی می‌توانیم در ایران برای هواخوری هم به بیرون از قطار برویم و احساس خوب و راحتی داشته باشیم.»
او ادامه می دهد: سال آینده 4 سفر دیگر را به ایران خواهد داشت.  
سندری معتقد است که برخی واگن‌های این قطار قدیمی است و سال آینده باید تعویض شود اما ترکیب قطار برای سفرهای بعدی به همین صورت فعلی است.  
روزهای خوش گردشگری
رجبعلی خسروآبادی، مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران هم درباره ورود قطارهای پی در پی گردشگری به ایران می‌گوید: «این روزها روزهای خوبی برای گردشگری کشور است که باید با توسعه زیرساخت های گردشگری از این فرصت‌ها نهایت استفاده را کرد.»
او تأکید می‌کند که به عنوان مسئول دولتی از چنین اقداماتی در بخش خصوصی برای توسعه گردشگری کشور حمایت می‌کند.

آب انبار قاجاری در تهران کشف شد
میراث خبر| به دنبال کاوش مسجد جامع دولاب، گمانه‌زنی نیز در حریم آن از سوی باستان‌شناسان انجام شد که این گمانه منجر به کشف آب انباری قاجاری زیر آسفالت‌های کوچه‌ای در این محله قدیمی شد.
قدیر افروند، باستان‌شناس که کاوش این محوطه تاریخی را برعهده دارد در مورد این کشف گفت: برای این‌که دوره‌های تاریخی در محله دولاب را مورد بررسی قرار دهیم، گمانه‌ای در حریم مسجد تاریخی آن زدیم. این گمانه منجر به کشف آب انباری قاجاری شد.  به گفته او، پس از ایام محرم، این محوطه خاکبرداری شده و این آب انبار مرمت می‌شود تا سندی دیگر بر تاریخی بودن محله دولاب برای نسل‌های آینده آن باقی بماند.  کاوش‌ مسجد دولاب از اوایل مهرماه آغاز شده و پرده از اسرار مهم تاریخ تهران قدیم برداشته است. مواد فرهنگی به‌دست‌آمده از این کاوش‌ در عمق سه‌متری به آثار دوره سلجوقی رسیده است. این یافته‌ها شامل آثار یک سازه خشتی (کانال آب) و آثار سفال تاریخی لعاب یکرنگ و زرین‌فام می‌شود. کشف یک چاه 8متری آب در وسط بنای مسجد هم سوالات متعددی را ایجاد کرده است؛ نخست این‌که پیش‌ از این‌که این‌جا مسجد شود، چه کاربری‌ای داشته و از چه دوره‌ای به زیر خاک دفن شده است.  افروند همچنین از کشف تعدادی سکه و سفالینه خبر داده است که به‌دلیل زنگارگرفتگی تاکنون مشخص نشده به چه دوره‌ای تعلق دارد و درحال حاضر برای آسیب‌زدایی و رفع زنگار به آزمایشگاه سپرده شده است.


تعداد بازدید :  96