شماره ۴۱۴ | ۱۳۹۳ سه شنبه ۶ آبان
صفحه را ببند
افزایش بروز حساسیت غذایی با قرار گرفتن پوست در معرض آلرژن‌ها

بسیاری از کودکان پیش از این‌که بادام‌زمینی بخورند، نسبت به آن‌ آلرژیک می‌شوند و هم‌اکنون مطالعه‌ای نشان داده‌، قرارگرفتن پوست آنها در معرض بادام‌زمینی می‌تواند در بروز این حساسیت زودهنگام دخیل باشد.
در ابتدای فرآیند ابتلا به آلرژی، قرارگرفتن پوست در معرض آلرژن‌های غذایی در ایجاد این حساسیت مداخله می‌کند و این بدین‌معناست که از طریق قرارگرفتن مکرر پوست کودکان در معرض آنتی‌ژنی مانند بادام‌زمینی، آنها به این مولفه غذایی واکنش نشان می‌دهند.
مطالعات گذشته نشان داده‌اند، کودکان ممکن است هنگامی که از طریق شیر مادر یا غبار خانگی، در معرض پروتیین‌های بادام‌زمینی قرار می‌گیرند، برای نخستین‌بار آلرژیک شوند اما مطالعه جدید، قرارگرفتن پوست در معرض بادام‌زمینی را به این فهرست می‌افزاید. این امر موجب می‌شود کودک برای نخستین‌بار که بادام‌زمینی را می‌چشد، به آن آلرژی نشان دهد.
این نتایج عناصر موجود در سیستم ایمنی پوست بدن انسان را به اهدافی برای درمان‌های آینده یا تلاش‌های پیشگیرانه از ابتلا به این آلرژی تبدیل می‌کنند. پروتیین بادام‌زمینی که مسئول بخش عمده واکنش‌های آلرژیک در انسان‌هاست، برای سیستم ایمنی پوست به‌عنوان مولفه‌ای خارجی یا خطرناک تصور می‌شود.
به‌گفته سیلیا برین، دانشیار موسسه ماونت‌سینای، در این مطالعه، مسدودکردن گذرگاه‌های ایمنی فعال‌شده در پوست مانع از ایجاد حساسیت در موش‌ها شد و گام بعدی تأیید این موضوع در انسان‌هاست.
دانشمندان حاضر در این تحقیق، پروتیین بادام‌زمینی را روی پوست موش‌ها قرار دادند و مشاهده کردند، قرار گرفتن در معرض آلرژن‌های بادام‌زمینی برای دومین‌بار، منجر به بروز حساسیت و واکنش آلرژیک شدید کل بدن آنها شد.
این تحقیق به دانشمندان در درک این نکته کمک می‌کند که چرا بادام‌زمینی به عامل معمول در بروز آلرژی غذایی تبدیل شده است.
چنانچه آنها بتوانند دریابند چرا سیستم ایمنی بدن، بادام‌زمینی را به‌عنوان یک خطر شناسایی می‌کند، می‌توانند گذرگاه حساسیت به آن را مسدود کرده و مانع از بروز آلرژی غذایی به‌طورکلی شوند.
جزییات این مطالعه در مجله Clinical Investigation منتشر شد.


تعداد بازدید :  86