شماره ۴۱۳ | ۱۳۹۳ دوشنبه ۵ آبان
صفحه را ببند
شترهای وارداتی در سیستان به ویروس کرونا مبتلا هستند
ممنوعیت کشتار شتر

معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار ویژه شهرستان زابل از ابتلای شترهای وارداتی آلوده به ویروس «کرونا» در سیستان خبر داد.
به‌گزارش مهر، هوشنگ ناظری بیان داشت: با توجه به مشاهده بیماری «مِرس» یا «کرونا» در بین شترهای وارداتی در قرنطینه‌های شهرستان زابل که به سندروم تنفسی در خاورمیانه معروف است کشتار شتر در این منطقه بدون آنجام آزمایشات لازم و نمونه‌برداری ممنوع است.
وی ابراز داشت: در این راستا از سازمان دامپزشکی خواسته شده است تا از تمامی شترهای موجود در سطح منطقه نمونه‌گیری انجام شود.
وی تأکید کرد: ابتلا و مشاهده این بیماری در شترهای وارداتی منجر به تشدید تدابیر شدید بهداشتی شده است و تا زمانی که اطمینان لازم از صحت و سلامت آنها حاصل نشود اجازه کشتار، واردات و صادرات شتر داده نخواهد داده شد.
وی یادآور شد در همین راستا کشتارخانگی دام در این شهرستان غیرمجاز و ممنوع است و قصابان موظفند دام‌های خود را برای کشتار به کشتارگاه صنعتی محمدآباد انتقال دهند.
وی بیان داشت: درحال حاضر تعداد ۲۵۰ نفر شتر وارداتی در3 نقطه شهرستان زابل قرنطیه شده‌اند و هنوز تصمیم نهایی برای انتقال آنها گرفته نشده است.
در همین رابطه معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: نمونه‌برداری‌های انجام‌شده از شتر‌های موجود در قرنطینه‌های این سازمان در منطقه سیستان ابتلا و وجود عامل این بیماری در بدن احشام مورد نمونه‌برداری را تأیید می‌کند. دکتر غلامرضا سرگزی بیان داشت: نمونه‌برداری‌های انجام‌گرفته از شتر‌های وارداتی به سیستان حاکی از ابتلای تعدادی از احشام به این بیماری دارد.
وی ابراز داشت: با وجود این‌که عامل بیماری در بدن این حیوانات وجود داشته و آزمایشات مثبت گزارش شده است اما علایم بالینی تاکنون در این حیوانات بروز نکرده است.
وی اطمینان اظهار داشت: تاکنون گزارشی مبنی بر مرگ این حیوانات بر اثر این بیماری گزارش نشده است اما تماس این حیوانات با سایر دام‌ها و همچنین انسان خطرساز است.
وی ماهیت دوران قرنطینه را پاکسازی بدن دام از این ویروس عنوان کرد و افزود: کشتار این دام‌ها تحت نظر مسئولان بهداشتی و ناظران سازمان دامپزشکی و مصرف گوشت آنها در صورتی‌که با رعایت نکات بهداشتی انجام گیرد و مرحله پیش سرد درخصوص آن رعایت شود خطری برای سلامت انسان‌ها ندارد.
وی بیان داشت: با توجه به مشاهده‌شدن عامل این بیماری در دام‌های وارداتی لذا سازمان دامپزشکی مجوز ورود یا صادرات این حیوان را به داخل استان یا خارج استان نمی‌دهد و این دام‌ها در صورت بروز علایم بالینی باید معدوم شوند.
وی افزود: مهم‌ترین اقدام پیشگیرانه پرهیز از نزدیک شدن به شتر در کشورهای درگیر با این بیماری به‌خصوص عربستان و امارات است، خوردن گوشت شتر نیز فقط در صورت پخت کامل آن توصیه می‌شود.
معاون بهبود توليدات دامي جهاد کشاورزي سیستان و بلوچستان نیز در پاسخ به پرسشی مبنی بر این‌که آیا سلامت سایر دام‌های استان با ورود این ویروس تهدید می‌شود، بیان داشت:   درخصوص ورود این بیماری اطلاعی نداشته و وظیفه برخورد و هرگونه تمهیدات برعهده سازمان دامپزشکی است.
مجتبی پیری بیان داشت: به هر ترتیب نگهداری شترها در صورت آلودگی در قرنطینه‌های دامی استان مشکلی برای سایر شتر‌ها ایجاد نخواهد کرد.
وی افزود: درحال حاضر تعداد ۷۰‌هزار نفر شتر در استان موجود است و بنابر سیاست‌های حمایتی و ابلاغی واردات شتر به استان ممنوع اعلام شده است.  وي بيان کرد: نياز سالانه به گوشت قرمز در کشور، يک ميليون و ۲۰۰‌هزار تن است که از اين ميزان يک ميليون تن در داخل کشور توليد و مابقي به صورت واردات تأمين مي شود که سيستان و بلوچستان مي‌تواند هر‌سال بالغ بر ۵۰‌درصد نياز وارداتي گوشت کشور را از کشورهاي همسايه تأمين کند. وي ادامه داد: اين دام‌هاي زنده پس از واردات، وارد مرحله قرنطينه شده و پس از آن وارد واحدهاي پرواربندي مي شود که بعد از آن کشتار و بسته‌بندي‌ شده و به صورت کاملاً بهداشتي وارد بازار گوشت کشور و استان خواهد شد و بازار اصلي اين محصولات در تهران، اصفهان، شيراز و مشهد مي‌باشد. در همین رابطه معاون دانشگاه علوم پزشکی زابل نیز از تشدید مراقبت‌های بهداشتی در این منطقه خبر داد.


تعداد بازدید :  265