یک پرس غذای سالم چند؟
ایسنا| «برای اطلاع از سلامت هر غذا لازم است قیمت آن آنالیز شود» این نکتهای است که رئیس اتحادیه چلوکباب و چلوخورشت به آن تأکید داشته و میگوید: برای تهیه یک پرس چلوکباب ساده حداقل 10هزار تومان هزینه میشود. به گفته ناصر حسینیتبریزی، درحال حاضر گوشت راسته گوسفندی با قیمتی معادل ۸۵هزار تومان خریداری میشود و یککیلو برنج ایرانی نیز قیمتی حدود ۱۳هزار تومان دارد، حال اگر برای تهیه غذایی ۱۰۰ گرم گوشت و ۱۵۰ گرم برنج را در نظر بگیریم، تنها برای تأمین مواد اولیه آن غذا بالغ بر ۱۰هزار تومان هزینه وجود دارد؛ یعنی برای تهیه یک پرس کباب با این مواد حداقل ۱۰هزار تومان صرف خرید برنج و گوشت میشود که این رقم بدون احتساب سایر هزینههای کارگر و ظرف و آب و برق و... است. طبق مستندات ارایهشده از سوی اتحادیه چلوکباب و چلوخورشت درحال حاضر تهیه هر پرس باقالیپلو با ماهیچه به همراه برنج درجه یک ایرانی حداقل 38هزار تومان، باقالیپلو با گوشت گردن گوسفند 37هزار تومان، چلوکباب برگ ممتاز 35هزار تومان، چلوکباب برگ مخصوص 33 هزار، چلوکباب برگ معمولی 25هزار تومان، چلو فیله جوجه ممتاز 19هزار تومان، چلو خورشت قیمه بادمجان 13هزار تومان، زرشک پلو با مرغ (یکچهارم مرغ) 17هزار تومان، چلو خورشت فسنجان با مرغ 18هزار تومان، چلو خورشت قورمهسبزی 12هزار تومان قیمت میخورد.
کاهش مصرف برق در ساعات پیک
تسنیم| با کاهش مصرف برق در روزهای اخیر، پیک بار پس از ۵روز پرمصرف، بار دیگر به زیر ۵۲هزار مگاوات بازگشت؛ اما هنوز شدت مصرف انرژی نسبت به جمعیت کشور بالاست. پیک مصرف برق در کشور که در روز هشتم مردادماه با رشد بیش از 6500مگاوات نسبت به روز ششم مردادماه و رشد بیش از 5هزار مگاوات نسبت به روز هفتم ماه جاری به 55هزارو442 مگاوات رسید، شبکه برق کشور را در وضع قرمز قرار داد. این وضع قرمز در روزهای بعد ادامه یافت اما با کاهش مصرف، آرامآرام از شدت این فشار بر شبکه کاسته شد و شبکه سراسری برق کشور از وضع قرمز به وضع هشدار بازگشت.