بسیاری از افراد ممکن است درمورد نیاز بدن به سلنیوم آگاهی نداشته باشند اما این ماده معدنی برای عملکرد صحیح و سلامت بدن حیاتی است.
بهگفته پزشکان، سلنیوم نیز همچون دیگر مواد معدنی در عملکرد درست اعضای بدن نقش دارد هرچند میزان موردنیاز بدن به این ماده معدنی نسبت به انواع دیگر همچون کلسیم و آهن کمتر است. بدن از سلنیوم برای تولید آنزیمهایی با نام «سلنوپروتیینها» استفاده میکند. 25 مورد از این آنزیمها بهعنوان آنتیاکسیدان عمل کرده و از آسیبدیدن سلولها جلوگیری میکنند. این آنزیمها با تبدیل مواد شیمیایی همچون هیدروژن پروکساید به محصولات بیخطری مثل آب از سلولها حفاظت میکنند.
طبق نتایج برخی مطالعات، کمبود سلنیوم به خطر فزاینده سرطانپروستات منجر میشود. همچنین براساس بررسیهای وجود میزان بیش از حد این ماده معدنی در بدن نیز احتمال ابتلا به این سرطان را افزایش میدهد. در مطالعات دیگر نیز ارتباط میان سطح سلنیوم در بدن با سرطان ریه بررسی شده است. در مطالعه انجام شده روی 9 هزار مرد و زن فنلاندی به ارتباط میان سطح پایین سلنیوم با خطر فزاینده ابتلا به سرطان ریه پی برده شد که البته این ارتباط در میان افراد سیگاری بیشتر بوده است. علاوه بر این از خواص دیگر ماده معدنی سلنیوم، نقش آن در کاهش بروز بیماریهای قلبی- عروقی است. هرچند دلیل این ارتباط هنوز مشخص نیست. طبق بررسی موسسه «لینوس پائولینگ»، سلنیوم میتواند در کمک به درمان مبتلایان به ایدز موثر باشد. افرادی که از این بیماری رنج میبرند، معمولا با کمبود این ماده معدنی مواجه هستند و گاهیاوقات این کمبود با خطر فزاینده مرگ ناشی از ویروس HIV همراه است. هرچند تحقیقات گستردهای درمورد تأثیر مکملهای سلنیم بر مبتلایان به HIV انجام نگرفته است.
به گزارش هلثلاین، بهترین منابع ماده معدنی سلنیوم، گوشت و غذاهای دریایی و نیز مغز خشکبار است. همچنین میزان سلنیوم در گیاهان متفاوت است و بستگی به آن دارد که خاک محل کشت این گیاه چه میزان از این ماده معدنی برخوردار بوده است.