شیرازیهابه نفع کودکان کار کیک و چای توزیع کردند و نشان دادند که فرهنگ کار خیر به شدت درحال گسترش است.
به گزارش مهر، نخستین بازارچه خیریه کیک و چای با همت تعدادی از قنادیها و کافیشاپهای شیراز و جمعیت امداد دانشجویی مردمی امام علی (ع) در مجتمع احسان برگزار شد.
این بازارچه خیریه که بخشهای نمایش و فروش آثار هنری ازجمله معرق و نقاشی را به همراه داشت به نفع کودکان کار برپا شد.
کودکان کار از دغدغههای این روزهای بسیاری از جوامع است که شهر شیراز نیز از این ناهنجاری اجتماعی رنج میبرد.
همه ما زمانهایی که پشت چراغهای قرمز مجبور به ایستادن هستیم یا در پیادهروها مشغول قدم زدن با دیدن کودکی که نه برای تفریح بلکه برای امرار معاش در خیابان است دلگیر خواهیم بود.
موضوع کودکان کار یک موضوع قدیمی در جوامع بشر است که کشور ما از آن کمتر رنج میبرد اما وجود تعداد کمی کودک بیپناه نیز مسلما برای جامعه ما قابل قبول نیست.
شهر شیراز که به خیران فراوان معروف است شبگذشته تجربهای تازه را شاهد بود تا شهروندان به نفع کودکان کار چای و کیک بنوشند.
نخستین بازارچه خیریه چای و کیک فرصتی تازه بود که در یک عصر پاییزی نه چندان سرد حاضران بدانند که عواید نوشیدن یک لیوان چای و یک قطعه کیک میتواند کودکانی را از مشکلات نجات دهد.
این بازارچه محلی برای خیر خواهی بسیاری از
کافی شاپهای معروف شیراز و چند قنادی
صاحبنام بود.
بازارچهای که با همت جمعیت امداد دانشجویی مردمی امام علی(ع) شکل گرفت و شاهد حضور خوب و استقبال مردم شیراز بود.
درواقع دانشجویان و صاحبان کافیشاپها و قنادیها همت کردند تا مجتمع احسان در شمال شهر شیراز محلی برای یک اتفاق خیر برای کودکان جنوب شهر شود.
از کوچه گردانهای عاشق
تا کیک و چای در شبی پاییزی
جمعیت امداد دانشجویی مردمی امام علی (ع) شیراز در سال 1385 کار خود را در امتداد شعبه مرکزی این جمعیت که سال 78 در دانشگاه صنعتی شریف شکل گرفت، آغاز کرد.
زهرا شایگان رئیس هیأتمدیره این انجمن در شیراز در این راستا در حاشیه این بازارچه خیریه گفت: جمعیت امداد دانشجویی مردمی امام علی (ع) بهعنوان یک سازمان مردم نهاد، مستقل، غیرسیاسی و غیردولتی سال 78 کار خود را آغاز کرد.
وی اظهار داشت: این جمعیت با مجوز فعالیت از وزارت کشور و نیروی انتظامی کار خود را آغاز کرد.
شایگان ابراز داشت: هدف تأسیس این انجمن شناخت و کاهش معضلات اجتماعی و نیز امدادرسانی به نیازمندان بهویژه کودکان و زنان بود.
وی تصریح کرد: کوچهگردان عاشق، کودکان بیکتاب، تدریس عشق، طفلان مسلم و... از جمله برنامههای جمعیت در سالهای گذشته است که در سطح کشوری برگزار شده است.
رئیس هیأتمدیره جمعیت امداد دانشجویی مردمی امام علی(ع) شیراز خاطر نشان کرد: این جمعیت در شیراز در سال 85 کار خود را با برنامه کوچهگردان عاشق آغاز کرد و اینک نیز شاهد بازارچه خیریه چای و کیک هستیم. وی ادامه داد: این بازارچه به نفع کودکان کار برپا شده است و شاهد همکاری خوب کافیشاپها و قنادیهای شیرازی در این بازارچه هستیم.
شایگان بیان کرد: بیش از 15 کافیشاپ و 3 قنادی جمعیت مردمی امام علی (ع) را در این بازارچه همراهی میکنند که جای تقدیر دارد.
وی افزود: نمایشگاه نقاشی کودکان کار نیز از بخشهای جذاب دیگر این بازارچه خیریه است.
رئیس هیأتمدیره جمعیت امداد دانشجویی مردمی امام علی (ع) شیراز تاکید کرد: مردم شیراز در امور خیر همواره پیشقدم و همراه هستند و فرهنگ کار خیر درحال گسترش است. وی گفت: علاوه بر اجرای برنامههایی چون بازارچه خیریه جمعیت در حوزه کودکان کار و خیابان که به علت فقر و مشکلات خانوادگی در معرض آسیب هستند، فعال است.
شایگان اضافه کرد: ما وظیفه خود میدانیم که با توسعه آموزشی، رفاهی و اجتماعی این کودکان آیندهای مطمئن را برایشان فراهم آوریم.
وی ابراز داشت: حمایت از این کودکان ارتقا سطح فرهنگی و کم کردن فاصله طبقاتی در جامعه را به همراه دارد. رئیس هیأتمدیره جمعیت امداد دانشجویی مردمی امام علی (ع) شیراز تصریح کرد: بیش از 15 کودک با میانگین سنی 8 تا 15 سال درحال حاضر در این طرح تحت پوشش هستند.
بازارچههای خیریه حال آدم را خوب میکند
اشکان طاهری، 30 ساله یکی از حاضران در این بازارچه گفت: فضاهایی مانند بازارچههای خیریه موجب میشود آدم احساس رضایت کند و حالی خوب پیدا کند. وی گفت: به نظر من دستگاههای دولتی باید از این فضاها حمایت کنند تا شهروندان در مقاطع مختلف فرصت مشارکت در امور خیر را
داشته باشند.
طاهری افزود: امور خیر از توصیههای مهم دین مبین اسلام است و مردم ایران همواره در این اقدامات حضوری پرشور دارند.
وی بیان کرد: در شهر شیراز نیز خوشبختانه امور خیر همیشه مورد استقبال است و به نظر من اصلا عدد و مقدار کمک مهم نیست، بلکه نفس کار خیر مهم است. طاهری در پایان تصریح کرد: امیدوارم روزی در شهر شیراز شاهد بازارچههای دایمی خیریه در مناطق مختلف شهری باشیم که البته نیازمند حمایت دستگاههای دولتی و شهرداری است.
از نقاشیهای کودکان لذت بردم
زهرا نجفی یکی دیگر از حاضران این بازارچه خیریه نیز در این راستا گفت: نقاشیهای کودکان بسیار جذاب بود و واقعا از این بخش لذت بردم.
وی ابراز داشت: حضور کافیشاپها و قنادیها نیز جذاب بود که با توجه به ماهیت خیریه این بازارچه قابل تقدیر و قدردانی است.
نجفی افزود: من با خانواده به این بازارچه آمدم و لذت بردیم که واحدهای مختلف صنفی و جوانان خود را نسبت به سرنوشت کودکان کار مسئول میدانند.
وی خاطرنشان کرد: به نظر من مسئولان ما نیز باید در این اقدامات حضور فعال داشته باشند و خود را نسبت به معضلاتی مانند کودکان کار بیشتر مسئول بدانند. نجفی تصریح کرد: کیفیت محصولات ارایه شده در این بازارچه نیز بسیار بالا بود که مورد توجه همه افرادی که از این بازارچه مانند من دیدن کردند، قرار گرفت. بازارچههای خیریه و محافلی مانند این بازارچهها میتوانند در گسترش فرهنگ امور خیر و تشویق مردم برای مشارکت در امور خیر موثر باشند.
محافلی که بسترساز حضور شهروندان در مکانهایی هستند که در کنار گذر اوقات فراغت میتواند در آرامش روحی و کاهش مشکلات اجتماعی موثر باشد.