شماره ۱۱۶۷ | ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۸ تير
صفحه را ببند
در نشست خبری اعضای کمیسیون سلامت شورای شهر تهران مطرح شد:
عزم شفاف‌سازی در شهرداری وجود ندارد

شهروند|  عملکرد چهارساله شهر تهران در حوزه سلامت در کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و ایمنی شهر تهران، موضوع آخرین نشست خبری این کمیسیون بود. نشست خبری که با حضور چهارنفر از اعضای کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران برگزار شد و در آن گزارش عملکرد چهارساله ارایه شد. ابلاغ سیاست کلی سلامت شهر تهران، پیگیری سلامت آب شرب شهر، توقف فعالیت کارخانه شن و ماسه منطقه 18، توقف فعالیت کارخانه روغن نباتی قو و پیگیری خارج‌شدن صنایع مزاحم از تهران، تنها بخشی از این گزارش بود که از سوی رحمت‌الله حافظی، معصومه آباد، محمد حقانی و احمد مسجدجامعی اعلام شد. رحمت‌الله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر اولین کسی بود که شروع به صحبت کرد: «برخی مباحث مطرح در کمیسیون به مذاق عده‌ای خوش نمی‌آمد، اما تلاش کردیم به‌صرفه و صلاح شهروندان فعالیت‌ها را انجام دهیم و قضاوت میزان موفقیت کمیسیون را به رسانه‌ها، شهروندان و آیندگان موکول می‌کنیم و از قصورات احتمالی از مردم پوزش می‌طلبیم.» او با اشاره به نزدیک‌بودن پایان دوره چهارم شورای شهر گفت: «درحال حاضر سوال از شهردار و عزل شهردار با دوسوم آرا ممکن است اما امیدوارم ظرفیتی ایجاد شود تا اعضای شورا با نصف به‌علاوه یک، بتوانند شهردار و معاونان او را مورد سوال قرار داده یا این‌که عزل کنند.»  حافظی در ادامه این نشست با اشاره به این‌که نماینده مردم باید ریسک‌پذیر باشد، حتی اگر به دادگاه احضار شود، گفت: «تصویب طرح مصونیت اعضای شورا برای شفاف‌سازی بیشتر ضروری است. انتظار داریم اعضای پنجمین دوره شورا و اصحاب رسانه نیز این موضوع را پیگیری و مطالبه کنند.»
درگیری که میان این عضو شورای شهر تهران و یکی از معاونان شهردار درباره گزارش خط 7 مترو، سوال یکی از خبرنگاران در این نشست بود که حافظی پاسخ داد: «گزارشی که از خط 7 مترو تهران در صحن شورا ارایه کردم، گزارش منحصربه فردی است که یک یا دونفر از مدیران ارشد شهرداری آن را در اختیار دارند. بعد از آن‌که درخواست بازدید از خط 7 مترو را مطرح کردم، بازدید بدون حضور من انجام شد و اکنون نیز دعوا و پرخاش‌کردن ندارد. نقشه تونل خط 7 مترو را بیاورند و بازدید دوباره انجام شود.» او ادامه داد: «باید اعلام کنیم بزرگترین دغدغه ما ایمنی است؛ چراکه باید 80‌درصد هواکش‌های تونل میانی افتتاح می‌شد اما تنها 14‌درصد آنها به افتتاح رسیده و این درحالیست که فاصله دو ایستگاه 7کیلومتر است و اگر در این میان اتفاقی رخ دهد، نه راه خروج و نه هوایی برای تخلیه مسافران وجود ندارد و شخص شهردار تهران باید سلامت شهروندان را تضمین کند و اگر نمی‌تواند با چه مبنا و اساسی اجازه می‌دهد، این خط به بهره‌برداری برسد.»
این عضو شورای شهر تهران با بیان این‌که این گزارش متعلق به 21 خردادماه ‌سال‌جاری بوده و 20روز بعد از آن تذکر خود را در شورا مطرح کردم و جای سوال است که آیا مدیران شهری توانسته‌اند ظرف 20روز میزان پیشرفت هواکش‌های تونل میانی را از 14‌درصد به 80‌درصد برسانند که گلایه می‌کنند؛ گزارش قدیمی است، گفت: «این یک بحث فنی است و می‌توانند به جای توهین و پرخاش نقشه تونل متروی خط 7 را روی میز بگذارند و تک به تک هواکش و تأسیسات را بدون دعوا و پرخاش بررسی کنیم.» حافظی در ادامه با رد هرگونه سیاسی‌کاری با بیان این‌که به‌عنوان نماینده مردم یا باید چشم‌هایم را می‌بستم یا باید اطلاعات و تخلفات را به مردم منعکس می‌کردم، گفت: «نگاه سیاسی به موضوعات شهری نداشته و ندارم؛ چراکه هیچ پشتوانه سیاسی نداشته و عضو هیچ گروه سیاسی نیستم و حتی اوایل حضورم در شورا من را عضو جبهه پایداری می‌دانستند و وقتی متوجه شدند که اشتباه می‌کنند، من را به یک کاندیدا وصل کردند و عنوان داشتند که با هدف سیاسی بر شهردار می‌تازند.»
به اعتقاد او، اقدامات خوبی در بحث ایمنی شهر تهران صورت گرفته، به‌طوری که 7هزار ساختمان که ایمنی آنها مورد تأیید نیست، در شهر شناخته‌شده، گفت: «این ساختمان‌ها به سه دسته پرخطر، میان‌خطر و کم‌خطر تقسیم شدند که برای نخستین‌بار با تمام سازمان‌های دخیل که اداره ساختمان در حیطه وظایف آنها است، مکاتبه کرده و خواستار ایمن‌سازی آنها شدیم.»
او در ادامه صحبت‌هایش، درباره انتصاب شهردار هم حرف‌هایی زد: «انتصابات در سطح شهرداری باید ضوابطی داشته باشد. طرح ضابطه‌مندشدن شهردار تهران در این دوره از سوی کمیسیون سلامت مطرح شده، اما از دستور خارج شد.»
عزم جدی
برای اصلاح سیستم و شفاف‌سازی وجود ندارد
 او حضور نیافتنش در انتخابات پنجمین دوره شورای شهر تهران را نشانه اعتراض توصیف کرد و گفت: «عزم جدی برای اصلاح سیستم و شفاف‌سازی وجود ندارد.» احمد مسجدجامعی از دیگر اعضای کمیسیون سلامت شورای شهر تهران، همین جا در ادامه توضیح‌های حافظی و در پاسخ به سوال خبرنگاران گفت: «حضور آقای حافظی در انتخابات شوراها هم نظر خودم بود و هم نظر رئیس دولت اصلاحات. نظر رئیس دولت اصلاحات این بود که آقای حافظی ثبت‌نام کند که ایشان ثبت‌نام نکردند.» مسجدجامعی در ادامه با بیان این‌که در پشتیبانی از مصوبات شورای شهر ابزار لازم را نداریم، تأکید کرد: «همه رسانه‌های مجازی، حقیقی برای تحقق مصوبات شورا کمک کردند. آنچه در شهر نیاز داریم توجه به سلامت است، اگر خشت خشت شهر از طلا ساخته شده باشد اما از عمر مردم کم شود، ارزشی ندارد. شهر مضطرب آدم مضطرب ایجاد می‌کند و باید شهر انسان‌محور باشد.» او با بیان این‌که در روزهای تعطیل وقت خود را صرف تهرانگردی و بررسی مسائل شهری کردم، گفت: «بر همین اساس کتابی 250 صفحه‌ای از 90 تهرانگردی که 1000 نقطه شهر را بازدید کردیم، به‌زودی منتشر خواهد شد که 65‌درصد از بازدیدهایمان مربوط به کمیسیون سلامت و مابقی مربوط به سایر مسائل شهری بوده است.»
ایمنی پایتخت مغفول مانده
معصومه آباد، رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران هم در این نشست حضور داشت. او ایمنی پایتخت را بخش مغفول‌مانده این شهر دانست. او اضافه‌شدن چهل ماده قانونی در حوزه ایمنی ساختمان در سند فرادستی برنامه پنج‌ساله دوم را از اقدامات این کمیسیون عنوان کرد. آباد در ادامه با بیان این‌که شبیه ساختمان پلاسکو زیاد داریم، گفت: «حضور نداشتن ضابط قضایی در ساختمان‌ها ازجمله مشکلات ساختمان‌های ناایمن در شهر تهران بود که در حال حاضر این مشکل رفع شده و با حضور ضابط قضایی ساختمان‌های ناایمن پلمپ می‌شوند.» آباد درباره سرانجام کشته‌شدگان حادثه جمهوری نیز با بیان این‌که پس از این حادثه شورای شهر و کمیته ایمنی ورود جدی را به ابعاد مختلف حادثه داشت و موضوع را از جهات مختلف مورد بررسی قرار داد، گفت: «در چهار ‌سال گذشته ۲۷ حادثه در شهر تهران داشتیم که منجر به فوت تعدادی از شهروندان شده است که این موارد به‌طور ویژه در کمیته ایمنی مورد بررسی قرار گرفته است.»
محمد حقانی، رئیس کمیته باغات شورای شهر هم در این نشست، با ابراز تأسف از همراهی‌نکردن اعضای شورا برای تصویب بسیاری از طرح‌ها در صحن شورا گفت: «همراهی‌نکردن مدیریت شهرداری، برای تصویب طرح‌ها، مشکل ایجاد می‌کرد.» او تهیه شناسنامه باغات را از دیگر اقدامات این کمیته عنوان کرد: «این وظیفه نیز ازجمله وظایف مغفول‌مانده شهرداری بوده است. انتظارم از شورای چهارم این بود که تجربه چهل‌ساله من را بشنود و به آرای کارشناسی رأی بدهد اما اصلاح‌طلب و اصولگرا به پای رأی که می‌رسید، جا می‌زد.» حقانی در ادامه صحبت‌هایش به سرمایه‌گذاری بانک‌ها در ساخت‌وساز شهری اشاره کرد: «بانک‌ها حق ندارند در شهر دنبال ساخت‌وساز باشند، بانک‌ها بخش زیادی از سرمایه خود را در خرید و فروش زمین، باغ و ساخت‌وساز وارد کرده‌اند.» او تدوین طرح ارایه راهکار هوای پاک، طرح حفاظت از پارک پردیسان، تعیین سازوکار اجرای وظیفه شورا در مورد تشخیص باغ، بحث وصل نزولات آسمانی به شبکه فاضلاب، شماره‌گذاری‌نکردن موتورسیکلت کاربراتوری را ازجمله فعالیت‌های کمیسیون سلامت دانست.
املاک شهرداری تهران جزو مباحثی بود که این عضو شورای شهر از آن به‌عنوان یکی از مباحث مبهم شهرداری تهران یاد کرد: «طرح تهیه بانک اراضی و املاک شورا نیز از سوی کمیسیون به صحن شورا آورده شد اما رأی نیاورد و از دستور خارج شد.» حقانی با اشاره به تلاش کمیسیون برای سروسامان دادن به حوزه پسماند هم افزود: «درآمد پسماند در‌ سال ٩٢ از زباله خشک قریب به ١٣میلیارد تومان بود و امروز در‌ سال ٩٥ این درآمد را از مرز ٦٤میلیارد تومان با مصوبات مربوطه عبور دادیم، همچنین درآمد حاصل از مجموع بهای خدمات را با مصوبات مربوطه قریب به٣٠٠میلیارد تومان رساندیم تا درآمدهای پایدار تقویت شود و برای اداره شهر کمتر تراکم‌فروشی شود.»
حقانی اشاره‌ای هم به ماجرای شهردار تهران کرد: «من با شهردار تهران مشکل ندارم اما با روش اداره شهر مشکل دارم و این ناشی بر سوابق من است. معتقدم در حال حاضر درآمد پایدار که هیچ، درآمد ناپایدار هم نداریم چرا که باغات، زمین شهری و تراکم از پیش فروخته شده است. با ادعای ساخت پل صدر نمی‌توانیم ادعا کنیم که عدالت در شهر برقرار شده است.» او در ادامه گفت: «50‌درصد مشکلات شهر تهران بدون اعتبار قابل حل است.»
او با بیان این‌که بعد از مدتی به این نتیجه رسیدم به جای دوقطبی اصلاح‌طلب، اصولگرا پیگیر حق و مقابله با ناحق باشم، ادامه داد: «اینجا که رسیدیم بسیار در اقلیت رفتیم و انواع و اقسام حرف‌ها را برای همراهی با برادر عزیزم حافظی شنیدم. بیش از ٣٥٠بار به محلات مختلف تهران رفتم و صدای مردمی که گرفتاری‌هایی در محلات داشتند را شنیدم، گواه این حرف معتمدان و شورایاران محلات تهران هستند که امیدوارم شرمنده مردم نباشم.»
او گفت: «متاسفانه با وجود این‌که چهار‌ سال است که در شورای شهر حضور داریم، اما شهرداری یک بار هم به‌طور دقیق و درست میزان دیون و طلب‌های خود را اعلام نکرده، این در حالی است که با تخریب باغات، فروش زمین‌های ذخیره و پیش‌فروش تراکم سعی دارند که درآمد تولید کنند.»
در ادامه این نشست، اعضای کمیسیون سلامت و محیط‌زیست شورای شهر از برنامه‌های آینده خود گفتند. حقانی گفت که می‌خواهد خاطرات خود را در قالب فیلم و کتاب مستند‌سازی کند. رحمت‌الله حافظی هم گفت که می‌خواهد در انتخابات هیأت‌مدیره سازمان نظام پزشکی روز 30 تیرماه شرکت کند و فعالیت خود را در قابل سازمان مردم‌نهاد و طبابت ادامه دهد. معصومه آباد هم که 10‌سال پیاپی در شورای شهر تهران حضور داشت، یادآور شد که قصد دارد به طبابت ادامه دهد و دوره‌های آموزش ساز سنتور را که پیش از حضور در شورا در حال انجام بود، ادامه دهد. احمد مسجدجامعی هم به‌عنوان عضو پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران به کار خود ادامه خواهد داد.


تعداد بازدید :  562