شماره ۱۱۶۷ | ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۸ تير
صفحه را ببند
انتظار 11ساله به سر می‌رسد
ورزشگاه اختصاصی برای زنان
معاون سازمان توسعه اماکن ورزشی: 200‌میلیارد بودجه نیاز است

شهروند|  ساخت ورزشگاه اختصاصی برای بانوان نشان می‌دهد که قرار است بعد از سال‌ها وعده‌هایی که همیشه فقط در حد وعده باقی می‌ماندند، به واقعیت تبدیل شوند. ساخت ورزشگاه اختصاصی برای بانوان اگر این بار هم در مراحل اولیه متوقف نشود می‌تواند گامی بلند برای ورزش بانوان ایران باشد. اقدامی که قرار است در ‌سال 96 اعتبارات لازم برای استارت ساخت آن تأمین شود.
سرنوشت نامعلوم پروژه‌های ورزشی
در سال‌های گذشته کم نبودند پروژه‌هایی که فقط استارت ساخت آنها زده شد و بعد از گذشت یکی دو ماه هیچ خبری درباره پیشرفت این پروژه‌ها نبود. در سال‌هایی که محمد علی‌آبادی، رئیس سازمان تربیت‌بدنی بود، وعده ساختن اماکن ورزشی زیادی در شهرهای مختلف ایران را داد. او تقریبا هر ماه به یکی از نقاط ایران سر می‌زد و در مقابل لنز عکاس‌ها ساخت اماکن ورزشی را استارت می‌زد و برای آنها ردیف بودجه اعلام می‌کرد اما هیچ‌کدام از این پروژه‌ها به مرحله افتتاح نرسیدند. ساخت ورزشگاه اختصاصی زنان هم چنین سرنوشتی پیدا کرد.
رکود 11ساله
در‌ سال 85 با اصرار رئیس وقت سازمان تربیت بدنی و سازمان توسعه و تجهیز اماکن ورزشی ساخت ورزشگاه 40‌هزار نفری آزادی که قرار بود به صورت اختصاصی در اختیار زنان ورزشکار قرار بگیرد، کلید خورد. مسئولان وقت سازمان تربیت بدنی خبر ساخت این ورزشگاه را در بوق و کرنا کردند و از رسانه‌ها خواستند تبلیغات مثبتی درباره ساخت نخستين ورزشگاه اختصاصی برای بانوان داشته باشند. با وجود این و به‌رغم تمام تبلیغات ساخت این ورزشگاه هم ناتمام ماند و سرنوشت آن مثل همه پروژه‌هایی پیش رفت که فقط کلنگ آنها به زمین زده شد و هرگز به افتتاح و بهره‌برداری نرسید. حالا بعد از 11‌سال سازمان توسعه و تجهیز اماکن ورزشی به فکر تمام‌کردن این پروژه با ارزش افتاده است. قابل باور نیست اما از‌ سال 85 تاکنون ساخت ورزشگاه حدود 18‌درصد پیشروی داشته و اقدام جدیدی در این‌باره صورت نگرفته است. این در حالی است که قرار بود ‌سال گذشته دولت بودجه‌ای را برای تکمیل این پروژه اختصاص دهد و تا پایان ‌سال 97 ورزشگاه ساخته شده و در اختیار زنان قرار بگیرد؛ اما درنهایت کسری بودجه برای تکمیل پروژه نیمه‌کاره مانع از این شد که ورزشگاه شماره دو آزادی مورد بهره‌برداری قرار بگیرد. حالا اما مسئولان سازمان توسعه و نگهداری اماکن ورزشی قصد استارت مجدد ساخت این ورزشگاه را دارند.
نیاز به بودجه 200 میلیاردی
شاید اگر در سال‌های گذشته بودجه لازم برای تکمیل این ورزشگاه در اختیار سازمان توسعه و تجهیز قرار می‌گرفت تا ‌سال آینده ساخت آن تمام می‌شد؛ اما اختصاص ندادن بودجه در دولت‌های نهم و دهم برای تکمیل این ورزشگاه باعث شد اتمام آن نزدیک به 11‌سال به طول بینجامد. به گفته معاون سازمان توسعه و نگهداری اماکن ورزشی، در حال حاضر برای تکمیل این ورزشگاه 40‌هزار نفری بیشتر از 200‌میلیارد تومان بودجه نیاز است که طبق توافقات سازمان توسعه و تجهیز با وزارت ورزش و جوانان قرار است بودجه لازم به این پروژه اختصاص پیدا کند. البته پیش از این قرار بود ورزشگاه آزادی بانوان در ‌سال 97 به بهره‌برداری برسد که بعید است با توجه به نیمه‌کاره بودن آن چنین اتفاقی رخ دهد. با وجود این قرار است از ‌سال‌جاری با تأمین اعتبارات ساخت ورزشگاه دوباره کلید بخورد.
احتمال استفاده مردها
یکی از پرسش‌های مهمی که درباره این ورزشگاه وجود دارد مسأله استفاده خصوصی بانوان است. بعید است که این ورزشگاه فقط در اختیار زنان قرار بگیرد؛ ممکن است مسئولان سازمان توسعه و نگهداری اماکن ورزشی برای کسب درآمد آن را به مردان بدهند. البته امکانات عمده این ورزشگاه در اختیار بانوان خواهد بود و آنها در استفاده از استادیوم اختصاصی‌شان در اولویت قرار دارند اما در مواقع تعطیلی مسابقات بانوان آقایان هم می‌توانند از این ورزشگاه بهره ببرند تا به صورت چند منظوره بتوان از آن بهره‌برداری کرد.
نیاز تهران به ورزشگاه اختصاصی بانوان
عباسی، معاون سازمان توسعه و تجهیز با حمایت از ساخت این پروژه می‌گوید: «زیرساخت‌های شهر تهران به چنین فضایی نیاز دارد. سعی داریم منابع لازم را تأمین کنیم و برای ساخت ورزشگاه استارت مجدد بزنیم تا کاری بزرگ برای ورزش بانوان انجام داده باشیم. این ورزشگاه باید زودتر از اینها به مراحل پایانی ساخت نزدیک می‌شد و ما در تلاش هستیم در صورت امکان تا‌ سال آینده آن را بهره‌برداری کنیم.»


تعداد بازدید :  175