شماره ۱۱۵۱ | ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ خرداد
صفحه را ببند
رئیس هیأت‌مدیره موسسه ثامن: مردم نگران سپرده‌های خود نباشند
واکنش هیجانی سپرده‌گذاران به شایعه ادغام

شهروند| همه چیز از انتشار خبر تأییدنشده در برخی سایت‌ها و کانال‌های خبری آغاز شد. «موسسه اعتباری ثامن و بانک مهر اقتصاد در موسسه اعتباری کوثر ادغام و بانک کوثر تشکیل می‌شود». درشرایطی که دریافت وجود مالباختگان موسسه‌های مالی فرشتگان و کاسپین طی ماه‌های گذشته بشدت خبرساز شده بود، همین خبر کافی بود تا موجی از نگرانی درمیان سپرده‌گذاران ایجاد شود و مردم را برای دریافت سپرده‌هایشان در مقابل درهای این موسسه به صف کند. هرچند که رئیس هیأت‌مدیره موسسه اعتباری ثامن به مردم اطمینان داده که نگران سپرده‌های خود در این موسسه نباشند، زیرا هرگونه تصمیم درباره ادغام و تغییر در ساختار آن با نظر بانک مرکزی انجام می‌شود، اما به دلیل رفتار هیجانی سپرده‌گذاران در برداشت وجوه از حساب‌های خود و سیل مراجعات مردمی سبب شده تا شعبه‌های موسسه در یک بازه زمانی کوتاه‌مدت پاسخگوی سپرده‌گذاران باشند و از این‌رو به مردم پیشنهاد کرده‌اند که به ازای مبالغ موجود در حساب‌های آنها، از تعاونی چک دریافت کنند.
با این وجود، عیسی رضایی تأکید می‌کند که هیچ جای نگرانی در تأمین نقدینگی مورد نیاز مردم نیست. ضمن این‌که در صورت موافقت بانک مرکزی برای ادغام این موسسه، همه سپرده‌های مردم حفظ می‌شود و تنها مشتریان برای صدور کارت‌های جدید به شعب مراجعه خواهند کرد.
او همچنین ادغام را فرآیندی زمانبر دانست و گفت: تا زمانی که روال اداری مربوط به ادغام انجام نشود و بانک مرکزی تأیید نکند، این ادغام صورت نمی‌گیرد.
به نظر می‌رسد ادغام تعاونی ثامن در موسسه کوثر که البته هنوز به تأیید مراجع ذیصلاح نرسیده است، یک ادغام شکلی و اداری خواهد بود و مشکلی در سپرده‌های مردم پیش نخواهد آورد، اما قطعا این رفتارهای هیجانی و غیرمنطقی می‌تواند برای یک موسسه اعتباری و حتی بانک بزرگ، چالش‌آفرین باشد، زیرا بانک یا موسسه اعتباری در عملیات مالی خود از 100‌درصد منابع، حداقل 10‌درصد را برای سپرده قانونی و حدود 85‌درصد را صرف اعطای منابع یعنی اعطای تسهیلات یا سپرده‌گذاری و سرمایه‌گذاری می‌کند و تنها 3‌درصد منابع به‌عنوان ذخیره نقد در اختیار بانک است.
درچنین شرایطی اگر فقط 5‌درصد سپرده‌گذاران برای دریافت سپرده به بانک مراجعه کنند، بانک با چالش نقدینگی مواجه شود. بنابراین اطمینان مهمترین مولفه برای بقای یک موسسه اعتباری است.
این نگرانی درحالی به وجود آمده که بر فرض صحت خبر ادغام، خطری متوجه سپرده‌گذاران این موسسه نمی‌شود و صرفا نام موسسه اعتباری یا بانک پذیرنده سپرده آنها تغییر می‌کند. مشابه همین اتفاق برای بانک تات رخ داد. دو موسسه صالحین و آتی در بانک تات ادغام و بانک آینده را تشکیل دادند اما سپرده‌ای در فرآیند ادغام از بین نرفت.
گفتنی است، موسسه اعتباری ثامن‌الائمه فعالیت خود را در‌ سال 76 به‌عنوان یک تعاونی اعتباری با کسب مجوز از وزارت تعاون در مشهد آغاز کرد و ازجمله موسساتی است که برای کسب مجوز از بانک مرکزی تلاش می‌کند اما هنوز مجوز قطعی خود را از این نهاد دریافت نکرده است.

دیدگاه‌های دیگران

R
R |
مخالف 0 - 0 موافق
مطابق اعلام ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی ،موسسه اعتباری می بایست توسط بانک مرکزی نظارت شود و مردم به همین اعتماد کرده اند. طبق اعلام سیمای جمهوری اسلامی ،فردی برای یک میلیون تومان یازده سال در زندان می باشد تا بتواند این پول را برگرداند،انگاه مالک موسسه هزاران میلیارد تومان در مال مردم تصرف می کند و حاضر نیست حتی حقوق مردم را اعاده نماید. پیشنهاد مسئولین دلسوز برای معرفی یک بانک عامل برای پرداخت کلیه مبالغ اصل پول و سودها به مردم کاملا هوشمندانه است وامید است به سرعت اجرائی شود.

تعداد بازدید :  411