شماره ۱۱۵۱ | ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ خرداد
صفحه را ببند
در جریان اجرای طرح کوچه‌گردان عاشق جمعیت امام علی(ع) در 27 استان کشور
شناسایی 60 کودک معتاد در محله‌های فقیر
بیش از 60‌درصد خانواده‌های فقیر مبتلا به انواع بیماری‌ها هستند

شهروند|  هجدهمین آیین کوچه‌گردان عاشق برگزار شد. حالا قرار است تا پایان ماه رمضان امسال، این طرح در 27 استان کشور برگزار و 9‌هزار کیسه مواد غذایی و بهداشتی میان حداقل 9‌هزار خانواده خیلی محروم توزیع شود. محله‌هایی که پیش از این از سوی تیم شناسایی جمعیت امام علی(ع) مورد بازدید قرار گرفته و گزارشی از وضع زندگی اهالی این مناطق و محله‌ها به دست آمده است؛ گزارشی که حکایت از فقر شدید در برخی محله‌های نیازمند دارد: «فقر بیشترین معضلی است که در طرح شناسایی کوچه‌گردان مشاهده شد. بررسی‌های ما نشان داد بیش از 60‌درصد خانواده‌ها دچار بیماری هستند. 302 مورد معلولیت جسمی و 250 مورد بیماری خونی شناسایی شد.» اینها بخشی از گزارشی است که عسل نعمت‌الله، مسئول اجرای طرح کوچه‌گردان عاشق جمعیت امداد - دانشجویی امام علی(ع) در همایش کوچه‌گردان عاشق خواند و ادامه داد: «اتفاقی که ما در این دوره شاهد آن بودیم، وجود 60 مورد کودک معتاد در این محله‌ها بود که بیشتر آنها پسر بودند و وضع وحشتناکی داشتند. ما حتی متوجه شدیم که بعضی از این کودکان از مدرسه اخراج شده‌اند. برای ما سوال بود که چرا مدرسه با وجود آگاهی به اعتیاد این کودکان به جای درمان و رفع این موضوع، بچه‌ها را اخراج می‌کند.» او که مسئول امور مالی جمعیت امام علی(ع) هم است، به جزییات برگزاری آیین کوچه‌گردان عاشق اشاره کرد: «امسال طرح کوچه‌گردان عاشق در 27 استان کشور برگزار می‌شود. تعداد کیسه‌های توزیع شده، هشت‌هزار کیسه بود اما به دلیل گستردگی معضلات و شناسایی خانواده‌های بسیار محروم، به 9‌هزار کیسه افزایش پیدا کرد.» او با بیان این‌که 68‌درصد از پول مورد نیاز برای تهیه این کیسه‌ها جمع‌آوری شده، ادامه داد: «مابقی پول باید تا آخر ماه رمضان جمع‌آوری شود.» نعمت‌الله‌ گزارشی از نحوه عملکرد و سیستم مالی جمعیت و اهمیت شفافیت و دقت در هزینه سرفصل‌های مختلف مالی را هم ارایه داد: «مدل‌های جذب ما در منابع مالی بحث کمک‌های خرد وسیع است، چرا که ما به دنبال مشارکت هرچه بیشتر مردم و آگاهی‌بخشی بیشتری هستیم.»
  سیستم‌های حمایتی از معضلات اجتماعی عقب هستند
نعمت‌الله تنها سخنران این همایش نبود. زهرا رحیمی، مدیرعامل جمعیت امداد - دانشجویی امام علی(ع) هم به چالش‌های گرفتن مجوز برگزاری این همایش اشاره کرد: «برگزاری این همایش با چالش‌های فراوانی همراه بود. ما فکر می‌کردیم که شرایط فعالیت نهادهای مدنی و تشکل‌های اجتماعی رو به بهبود است، اما متاسفانه شاهدیم که تشکل‌ها همچنان دچار مشکل هستند و به بهانه‌های واهی مورد هجمه و تهدید قرار می‌گیرند. این درحالی است که ما انتظار حمایت بیشتری از دستگاه‌های مرتبط در این زمینه داریم.» او ادامه داد: «یکی از دغدغه‌های مهم ما این است که افراد جامعه نسبت به مسائل اجتماعی حساس شوند و در محلات حاشیه و در بطن جامعه حضور بیشتری پیدا کنند که در این راستا کارگاه‌ها، نشست‌ها، سمینارها و همایش‌های مختلفی را در باشگاه هواداران و در دانشگاه‌های مختلف برگزار کردیم و این سازمان، با سه رویکرد نظارت بر اجرای قوانین و مطالبه‌گری، ارایه مشورت و دخالت در سیاست‌گذاری‌ها با حاکمیت ارتباط دارد.» مدیرعامل جمعیت امداد – دانشجویی امام علی(ع) معتقد است که سیستم‌های حمایتی از معضلات اجتماعی عقب هستند: «متاسفانه ما شاهد عقب بودن سیستم‌های حمایتی از وضع معضلات اجتماعی و نبود روش‌ها، آمارها و اطلاعات کارآمد از آسیب‌ها هستیم که باعث می‌شود در برخی موارد بر راهکارها و خلاقیت‌های نیروهای مددکار متکی باشیم.» او به اتفاقات پس از مرگ «رویا» نوزاد معتاد اشاره کرد: «پس از مرگ رویا، جلسه‌های زیادی با وزارت بهداشت و سایر مراجع برگزار و باعث شد تا بخشنامه‌هایی از وزارت بهداشت به بیمارستان‌ها فرستاده شود. این بخشنامه‌ها در گذشته وجود نداشت، یعنی بیمارستان‌ها به هیچ‌وجه نوزادان مبتلا به این‌‌گونه بیماری‌ها را بستری نمی‌کردند، اما حالا حداقل پروتکل مشخصی برای این موضوع تنظیم شده، اگرچه در اجرا هنوز مشکلاتی وجود دارد.»  در ادامه صحبت‌های رحیمی، علیرضا جویبار، مسئول سرمایه‌های انسانی جمعیت امام علی(ع) هم حرف‌هایی زد. او با بیان این‌که این نهاد مدنی، 31 واحد و مرکز دارد که در زمینه‌های مختلف فعالیت می‌کند، ادامه داد: «هر مرکز به‌طور میانگین به 200 نیرو و عضو فعال نیاز دارد. عضو فعال کسی است که در هر هفته حداکثر 4 یا 5 ساعت وقت خود را وقف فعالیت اجتماعی می‌کند.»
شاهد جریان‌هایی درصدد تضعیف نهادهای کارآمد هستیم
در ادامه این مراسم، شارمین میمندی‌نژاد، موسس جمعیت امام علی(ع) هم صحبت‌هایی کرد. او با اشاره به موانع اجرای برنامه، از رفتارهای ناسالم جهت کشاندن نهادهای اجتماعی به حاشیه انتقاد کرد: «حرف‌هایی که از سر درد و رنج و خون دل زده می‌شود، تکه‌تکه شده و برای حاشیه‌سازی استفاده می‌شود.» او ادامه داد: «جامعه ما درد و معضل‌های زیادی دارد و در نتیجه نیازمند سازمان‌های مردم‌نهاد قوی است، اما ما شاهدیم که جریاناتی درصدد تضعیف نهادهای کارآمد هستند.» او به آغاز طرح کوچه‌گردان در‌ سال 79 اشاره کرد: «از این‌ سال سعی کرده‌ایم با برگزاری این مراسم به وجود فقر در جامعه تذکر دهیم اما آن‌گونه که باید شنیده نمی‌شود.»


تعداد بازدید :  226